به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس، به نقل از اسپوتنیک نیوز، پوتین رئیس جمهور روسیه پس از برگزاری اجلاس کشورهای صادرکننده گاز در تهران در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: «روسیه در حال برنامه ریزی برای گسترش حجم تجارت با تهران و استفاده از پولهای ملی در پرداختهای دوجانبه است».
کشور روسیه در استفاده از پولهای ملی بجای دلار در تجارت یا پیمان پولی دوجانبه در سالهای اخیر پیشتاز بوده است. این کشور تاکنون با کشورهای متعددی از جمله ترکیه، هند، چین، مالزی، اندونزی، ویتنام، آرژانتین، آذرباییجان و کشورهای CIS چنین مراوداتی را آغاز کرده است.
علیرغم تحریمهای شدید بین المللی در سالهای اخیر، بانک مرکزی ایران، هیچگاه اراده ای نداشت که مسیر سنتی خود را تغییر دهد و مانند بانک مرکزی روسیه برخورد فعالانه با تحریمهای بانکی داشته باشد. نظر بانک مرکزی ایران همواره این بود که دیگر کشورها با ما وارد چنین تبادلاتی نمی شوند و ما قادر نیستیم با هیچ کشوری پیمان پولی دوجانبه امضاء کنیم.
حال باید منتظر باشیم و ببینیم که آیا این درخواست آقای پوتین، قفل مقاومت آهنین بانک مرکزی ایران در برابر استفاده از پیمانهای پولی بجای دلار را خواهد گشود؟ آیا ریال ایران هم در مراوات بانکی در منطقه، سهمی خواهد داشت یا همچنان بهانه دیگری مطرح می شود؟
انتهای پیام