ذخایر قطعی طلا به 320 تن رسید

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی از شناسایی 1000 محدوده امیدبخش برای اکتشاف طلا خبرداد و گفت: در حال حاضر ذخایر قطعی معدنی طلای کشور به 320 تن رسیده است.

خبر را برای من بخوان
به گزارش سایت طلا به نقل از اکونیوز، بهروز برنا در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: در گذشته در زمینه معادن طلا، تنها یک معدن موته کشف شده بود که ذخیره آن به 5 تن می‌رسید، اما هم اکنون با تلاش‌های صورت گرفته بیش از 14 زون متالوژنی طلا شناسایی شده و 1000 محدوده امیدبخش برای این موضوع کشف شده است، از سوی دیگر هم اکنون بر روی 100 محدوده نیز اکتشافات عمومی تا تفصیلی انجام شده است.
معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی افزود: در حال حاضر ذخیره قطعی معادن طلای کشور به 320 تن رسیده است؛ این درحالی است که یک تن طلا با قیمت امروز جهانی ارزش 60 میلیارد تومانی دارد و بر این اساس، با تلاش‌های صورت گرفته اکنون 60 تن طلا به ذخایر کشور اضافه شده است.
وی تصریح کرد: به تازگی یک محور طلادار بین سقز- ایرانشهر کشف شده که بر روی آن، 50 نوع کانسار و اندیس طلادار مشخص شده است، این درحالی است که در کل دنیا 12 هزار و 600 میلیارد تومان برای اکتشافات مواد معدنی هزینه می شود که اگر بودجه های لازم برای سازمان زمین شناسی نیز تامین شود، میزان اکتشافات بر روی طلا و سایر مواد معدنی بالا خواهد رفت.
به گفته برنا، ایران دارای 3 درصد ذخایر معدنی شناخته شده در دنیا است و بر این اساس باید برای کارکرد بر روی این ذخایر، سالانه 378 میلیارد تومان هزینه شود، این درحالی است که میزان اختصاص یافته به این سازمان بسیار اندک است.
وی اظهار داشت: اقدامات مهمی ظرف ماههای گذشته در زمینه اکتشاف مواد معدنی صورت گرفته است که بر اساس آن، 15 هزار تن کانی قیمتی و نیمه‌قیمتی با 22 واریته کشف شده است. این درحالی است که تجارت سالانه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی 600 میلیارد دلار در سال است.
برنا گفت: میزان استخراج کل مواد معدنی کشور 285 میلیون تن است در حالیکه باید با توجه به وجود بیش از 57 میلیارد تن ذخایر شناخته شده، 570 میلیون تن استخراج داشته باشیم، این درحالی است که سالاته 1.8 میلیارد تن در بحث اکتشاف به ذخایر کشور اضافه می شود، بنابراین باید بودجه به کمک ما بیاید تا به اهداف تعیین شده برسیم.
وی در مورد اکتشاف خاک‌های نادر نیز گفت: سازمان زمین شناسی برای اولین بار کشف ذخایر خاکهای نادر کشور را که صنایع های تک به شدت به آنها نیاز دارند، در کویر مروست یزد انجام داده که بر این اساس 33 میلیون تن سنگ دارای خاکهای نادر کشف شده است ولی استحصال آن، شرایط خاص خود را می طلبد./م1