معاون امور بین الملل وزیر نفت:

تحریم های ایران هفته اول سال جدید میلادی لغو می شود

معاون امور بین الملل وزیر نفت گفت: پیش بینی می شود همه تحریم های اقتصادی، مالی و بانکی در اواخر دسامبر یا هفته اول سال جدید میلادی لغو شود.

خبر را برای من بخوان

امیرحسین زمانی نیا امروز(شنبه) در همایش بین المللی رونمایی از مدل جدید قراردادهای نفتی ایران در سالن اجلاس سران افزود: دستیابی به توافق هسته ای و برجام، امکان برگزاری این همایش را فراهم کرده است.


وی ادامه داد: فرصت های فراهم شده از برجام برای کشور و ضرورت پیوستگی بین اقتصاد ایران و جهان، تضمینی خواهد بود که تحریم ها بازنگردد.


وی خاطرنشان کرد: دستگاه های مختلف در کشور تلاش می کنند تا برای جذب سرمایه گذاری خارجی اعتمادآفرینی کنند.


معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت در ادامه با بیان برخی از مزیت های ایران در نبرد سرمایه گذاری خارجی گفت: ثبات داخلی، امنیت استقرار قوه قضائیه و رویکرد سیاست خارجی از جمله شاخص هایی هستد که سرمایه گذاران در زمان ورود به یک کشور به آن توجه دارند.


زمانی نیا با بیان اینکه ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه از شرایط مطلوب تری برای جذب سرمایه گذاری برخوردار است، اضافه کرد: در میان 20 کشور منطقه، ایران رتبه چهارم را در سهولت شرایط کسب و کار دارد.


وی در ادامه به نقش شفافیت اقتصادی و مبارزه با فساد در جذب سرمایه گذاری خارجی اشاره کرد و گفت: در دو سال گذشته به دلیل ایجاد شرایط سیاسی مناسب و پایین آمدن آستانه تحمل فساد در کشور، افکار عمومی توجه بیشتری به موضوع فساد داشته است.


وی گفت: همچنین در دو سال گذشته با کنترل نوسانات نرخ ارز و ایجاد ثبات، شرایط برای ورود سرمایه خارجی تسهیل شده است.


وی، وجود سواحل طولانی، امنیت مسیرهای نفت و گاز، برخورداری از نیروی جوان تحصیلکرده و پایین بودن هزینه تولید را از جمله مزیت های ایران در منطقه برشمرد.


این مقام مسئول ادامه داد: با وجود اینکه 9 درصد ذخایر شناخته شده نفت در ایران است، اما فقط سه درصد تولید نفت دنیا به کشورمان اختصاص دارد.


وی افزود: همچنین با وجود برخورداری 18 ذخایر گازی دنیا، فقط پنج درصد گاز جهان را تولید می کنیم.


وی اظهار داشت: کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی فرصت بسیار خوبی را برای جذب سرمایه گذاری خارجی در خاورمیانه و به ویژه ایران فراهم کرده است.


معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت اضافه کرد: هرچند تحریم ها صدمه های زیادی به کشور ما وارد کرده اما برخی فرصت ها را نیز ایجاد و سبب تقویت سازندگان داخلی و کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی شد؛ به طوری که سهم نفت در بودجه جاری کشور به کمتر از 40 کاهش یافته است.


به گزارش ایرنا، همایش یادشده با هدف رونمایی از مدل جدید قراردادهای نفتی و معرفی حدود ٥٠ پروژه در قالب این مدل، در سالن اجلاس سران آغاز به کار کرد.


در این همایش دو روزه قرار است مدل جدید قراردادهای نفتی با هدف ترغیب سرمایه گذاران خارجی به همکاری در پروژه های نفت و گاز کشور رونمایی و معرفی شود.


نگاه حقوقی و سیاست های اجرایی دولت درباره مدل جدید قراردادهای نفتی، سیاست ها و برنامه های وزارت نفت در زمینه قراردادهای جدید و افق و سیاست های توسعه ای صنعت نفت ایران، احیای ظرفیت ها از منظر برنامه ریزی کلان اقتصادی در چارچوب اقتصاد مقاومتی، معرفی مدل جدید قراردادهای نفتی از منظر حقوقی و قراردادی، معرفی ظرفیت های داخلی کشور، معرفی طرح های نفتی خشکی و دریایی کشور و معرفی طرح های اکتشافی از جمله موضوع های سخنرانی ها و محورهای برگزاری میزگرد تخصصی در این همایش خواهد بود.


در قراردادهای موسوم به IPC قرار براین است که حلقه های مختلف صنعت نفت (اکتشاف، توسعه و تولید) به صورت یکپارچه واگذار شوند تا شرکت های خارجی با چنین قراردادی، انگیزه ای برای حضور در صنعت نفت ایران داشته باشند.


در این نوع قرارداد، مالکیت مخزن قابل انتقال نیست و مالکیت آن واگذار نمی شود و تولید صیانتی از مخزن، یکی از مهمترین مباحث در این قراردادهاست.


جذب سرمایه گذاری، انتقال فناوری، تولید صیانتی از مخازن، افزایش ضریب بازیافت و استفاده بیشتر و بهینه تر از توان پیمانکاران داخلی از مهمترین اهداف مدل جدید قراردادی صنعت نفت است.

انتهای پیام /