ولی اله سیف در این دیدار افزود: با وجود وقفه ایجاد شده در روابط بانکی ایران و ایتالیا به دلیل تحریم ها، امیدواریم در این روابط تجدید ساختار صورت گیرد.
وی گفت: با توجه به عزم جدی، براساس امکانات و ارتباطات مناسب دو کشور برای عملیاتی کردن حجم انبوه مبادلات بانکی، در گام نخست باید ارتباطات بانکی به شرایط پیش از تحریم ها برگردد.
وی افزود: در این مسیر اقدامات اولیه از جمله تعیین تکلیف و شفاف سازی بدهی ها را در دستور کار قرار داده ایم؛ خوشبختانه تجربه ها نشان می دهد نظام بانکی ایران همواره منضبط عمل کرده و اگر تاخیری در این زمینه دیده می شود، متاثر از مسائل تحریم ها بوده است.
سیف، ضمن استقبال از انتقال تجربیات بانکی ایتالیا به ایران، تاکید کرد: در دیدار با رئیس کل بانک مرکزی ایتالیا در اجلاس سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، زمینه مثبت همکاری های دوجانبه بحث و بررسی شد.
وی گفت: امیدواریم بانک های دو کشور، با عزم جدی که به وجود آمده است، ارتباط بیشتری را پایه ریزی کنند.
سیف ادامه داد: بر این اساس بانک های ایرانی در خصوص حاکمیت شرکتی، اقدامات لازم را در دستور کار قرار داده اند و این زمینه تسریع در انتقال تجربه ها و گسترش روابط را فراهم خواهد کرد.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ظرفیت های سرمایه گذاری در ایران به همراه ترکیب جمعیتی جوان تحصیل کرده و آماده به کار، افزود: موقعیت جغرافیایی و نیروی انسانی فعال و جوان ایران با ظرفیت فناوری های کشور ایتالیا موجب هم افزایی و تقویت منافع دوجانبه خواهد شد. وی با بیان اینکه مسئولان دو کشور نیز در گسترش روابط عزم جدی دارند، ادامه داد: در این میان مسئولیت نظام بانکی برای فراهم کردن بستر مناسب، اهمیت دوچندان خواهد داشت.
** ایتالیا به دنبال بازگشت حجم تراز تجاری به رقم بالای گذشته است
معاون وزیر اقتصادی توسعه ایتالیا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به ایران به همراه هیات چندصدنفری از بازرگانان و نمایندگان بانک های ایتالیا گفت: انعکاس دیدار رئیس کل بانک مرکزی ایران با همتای ایتالیایی خود در حاشیه اجلاس سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، بسیار مثبت و مورد توجه مردم و مقام های ایتالیایی قرار گرفت.
کارلو کلندا افزود: دولت ایتالیا بازگشت ایران به صحنه بین المللی درپی تفاهم برجام را مهمترین خبر سال 2015 می داند.
وی ادامه داد: دیدگاه دولت مردان ایتالیایی با توجه به مواضع ایران در قبال اوضاع منطقه به عنوان بازیگر تاثیرگذار در خاورمیانه، گسترش روابط و بازگشت حجم تراز بازرگانی دو کشور پیش از تحریم هاست.
کلندا با تاکید بر اینکه نباید محور رابطه دو کشور بر پایه نفت و گاز استوار باشد، افزود: بر این مبنا هیات اعزامی به ایران متشکل از 200 شرکت، کارگزاران بخش خودرو، خدمات پزشکی و انرژی های بازتولید شونده و ماشین آلات است؛ همچنین 22 اتحادیه از اصناف به همراه 11 بانک در این سفر حضور دارند.
این مقام عالی رتبه ایتالیایی با بیان اینکه سفر هیات ایتالیایی با این حجم از اعضا بزرگترین هیاتی است که به خارج از این کشور سفر کرده اند، گفت: در سال آینده سه هیات به ایران سفر می کنند تا زمینه همکاری های دوجانبه، بیش از پیش گسترش یابد؛ همچنین سفر رئیس جمهوری ایران به ایتالیا حائز توجه و اهمیت است زیرا زمینه های بازگشایی فعالیت های بانکی را مساعد خواهد کرد.
انتهای پیام /