بازار جهاني طلا دچار حباب قيمتي نيست
مارك فيبر سرمايه گذار و كارآفرين مشهور گفت: افزايش بهاي طلا به بيش ازيك هزار و 900 دلار در هر اونس نشان داد كه نشانه اي از حباب قيمت در بازار جهاني طلا وجود ندارد، زيرا بانك هاي مركزي به افزايش عرضه پول كه به ركورد زني بهاي شمش طلا كمك كرد، ادامه مي دهند.
به گزارش سایت طلا به نقل از ایرنا، ناشر گزارش تاریکی، غرش و مرگ دیروز (دوشنبه) در یک مصاحبه تلفنی از چیانگ مای تایلند به بلومبرگ افزود: فکر نمی کنم حباب قیمت در بازار طلا وجود داشته باشد.
وی که به پیش بینی های استثنایی اش مشهور است، گفت: وقتی شما طلا می خرید، این بیمه ای در برابر شکست های سیستماتیک و مشکلات بازارهای مالی است.
اظهارنظر فیبر در حالی بیان می شود که پیش بینی ها حاکی از آن است که بهای طلا ممکن است پس از افزایش 35 درصدی در سال جاری و رسیدن به رکورد یک هزار و 913 دلار و 50 سنت در هر اونس در تاریخ 23 اوت 2011(اول شهریورماه)، سقوط کند، زیرا سرمایه گذاران با کاهش ارزش سهام و تضعیف ارزهای مختلف، در جستجوی دارایی های امن بر آمده اند.
وی که تحلیل گر شرکت ولس فارگو به مدیریت دین جانکانز است ماه گذشته در گزارشی گفته بود: تقاضای سفته بازی از سوی سرمایه گذاران، بازار طلا را به جبابی شدن کشانده بود، حبابی که آماده انفجار است.
فیبر ادامه داد: هر ماه کمی طلا می خرم.
کاهش تولیدات کارخانه ای در امریکا، اروپا و آسیا به علایم دیگر کاهش رشد اقتصاد جهانی افزوده شد که ممکن است بانکهای مرکزی را مجبور به اجرای اقدام های تحریکی کند.
بانک مرکزی امریکا مرحله دوم سیاست تسکین ارزی خود را در ماه ژوئن 2011 (11 خرداد تا 9 تیر) تکمیل کرد.
به موجب این سیاست، بانک مرکزی امریکا پس از آنکه در مرحله نخست اجرای این سیاست یک هزار میلیارد و 250 میلیون دلار پول به اقتصاد تزریق کرده بود، 600 میلیارد دلار اوراق خزانه این کشور از نوامبر 2010 را بازخرید کرد.
انگیزه حداکثرسازی سود و حداقل سازی زیان در سرمایه گذاری، معیارهای اصلی تصمیم گیری سرمایه گذاری در بازار است ، لیکن در برخی از مواقع، رفتاری رخ می دهد که به هیچ وجه مبتنی بر مبانی اساسی حاکم بر بازار سهام نیست.
در این حالت حرکت «دسته جمعی و دفعی» سرمایه گذاران برای خرید یا فروش می تواند قیمت را بدون هیچ گونه توجیه اقتصادی و منطقی متأثر سازد. این پدیده اصطلاحاً به «حباب قیمتی» معروف است. /م