افت بازارهای سهام جهان در واکنش به گزارش صندوق پول

طلا به بورس گره خورد

بهای فلز زرد که نوسان‌هایش در سال 2015، عمدتا به افت‌و‌خیزهای شاخص دلار وابسته بود، در آغاز سال 2016 بیشتر تحت‌تاثیر وضعیت بازار سهام قرار گرفته است.

خبر را برای من بخوان

در روزهای گذشته، هر زمان که بازارهای سهام جهان گرفتار فشار فروش بوده‌اند، طلا نفع برده و هر زمان که آرامش به این بازارها بازگشته، طلا تضعیف شده است. در حالی که بازارهای سهام جهان روز سه‌شنبه به امید افزایش محرک‌های اقتصادی در چین رو به رشد گذاشتند، روز چهارشنبه، نگرانی‌های جهانی پس از انتشار گزارش صندوق بین‌المللی پول باعث افت بازارهای سهام شد تا سومین روز کاری هفته، روز رشد طلا باشد.




روز گذشته بهای نفت خام نیز دوباره به سمت کف 12 ساله حرکت کرد؛ اما این عامل هم مانع رفتن اونس طلا به محدوده 1100 دلار نشد.

هر اونس فلز زرد که روز سه‌شنبه روی قیمت 1087 دلار ایستاده بود، روز چهارشنبه تا ساعت 7 شب به وقت تهران به قیمت 1100 دلار رسید؛ گرچه هم‌اکنون که شما این گزارش را می‌خوانید ممکن است قیمت متفاوتی به‌عنوان قیمت نهایی روز ثبت شده باشد. روز سه‌شنبه نیز مانند روز دوشنبه، بازار طلا شاهد خنثی شدن اثر عوامل کاهشی و افزایشی بود تا نوسان قیمت نهایی شدید نباشد.اونس در این روز حدود یک دلار افت کرد. این روند عمدتا ناشی از افزایش ریسک پذیری در بورس بود.

همزمان «سودگیری» نیز در میان معامله‌گران دیده می‌شد. البته در این روز به لطف «شناسایی سود» در ساعات بعدی و همچنین افت شاخص دلار از اوج روزانه، اونس از کف روزانه بالا آمد. سه‌شنبه، نخستین روز فعالیت بازارهای آمریکا در هفته جدید بود؛ روزی که اعلام رشد 9/ 6 درصدی چین در سال 2015 باعث شد معامله‌گران سهام آسیا، اروپا و بعد آمریکا، بازارها را رشد دهند. داده بد رشد چین که کمترین میزان در 25 سال اخیر بود، از آنجا باعث رشد شاخص‌های سهام شد که معامله‌گران این بازارها را به تحریک اقتصاد چین با تزریق پول دولتی امیدوار کرد. البته بازارهای سهام، در همان روز سه‌شنبه از اوج روزانه خود فاصله گرفتند.

سه‌شنبه اتحادیه اروپا اخبار بدی منتشر کرد. تورم منطقه یورو در ماه دسامبر در مقیاس ماه به ماه «صفر» و در مقیاس سال به سال تنها 2/ 0 درصد اعلام شد. شاخص انتظارات اقتصادی ZEW آلمان هم برای ماه ژانویه 2/ 10 واحد اعلام شد. این شاخص در ماه دسامبر روی عدد 1/ 16 واحد ایستاده بود. البته رقم ماه ژانویه با وجود بد بودن، بهتر از انتظارها بود. دیگر خبر بد روز سه‌شنبه، انتشار گزارش صندوق بین‌المللی پول بود که در آن پیش بینی از رشد سال 2016 به 4/ 3 درصد کاهش یافت.

روز سه‌شنبه، خبر رشد بهتر چین در فصل آخر سال 2015 در مقایسه با سه ماه پایانی سال 2014، اندکی بهای نفت خام را بالا برد؛ اما گزارش سازمان بین‌المللی انرژی که در آن به تداوم مازاد عرضه در سال 2016 اشاره شده بود، نفت را هم از اوج روزانه پایین آورد. این روند در روز چهارشنبه نیز ادامه یافت تا بشکه‌های نفت خام برنت دوباره حدود 28 دلار قیمت بخورند. افت بهای نفت در روز گذشته توانست رشد طلا را محدوده کند؛ اما افت بازارهای سهام در هر حال-دست کم تا لحظه تنظیم این گزارش-به نفع طلا تمام شد. صبح چهارشنبه، رشد ارزش دلار نیز به‌عنوان عامل فشار روی فلز زرد عمل کرد.

چهارشنبه، بورس‌های آسیایی و اروپایی در واکنش به انتشار گزارش صندوق بین‌المللی پول با سقوط روبه‌رو شدند. افت نفت نیز خود یک عامل نگرانی دیگر در بازارهای بورس بود. تشدید تقاضای طلا به‌عنوان سرمایه امن، قیمت اونس را بالا برد؛ بالاترین قیمتی که تا زمان نوشته شدن این گزارش ثبت شد 1104 دلار بود. اونس طلا که سال 2016 را با قیمت 1061 دلار آغاز کرده بود، در حالی این روزها پیرامون مرز 1100 دلار نوسان می‌کند که پیتر‌هاگ، تحلیلگر ارشد پایگاه اینترنتی کیتکو بر این باور است که چشم‌انداز قیمت جهانی طلا در 3 ماه نخست امسال پیچیده خواهد بود تا ترسیم دورنمایی روشن برای بهای فلز زرد دشوار باشد. هاگ می‌گوید: که به‌دلیل حضور عوامل زیاد در بازارهای بین‌المللی، چشم‌انداز بهای طلا در اولین فصل سال جدید چندان روشن و شفاف نیست. او می‌گوید: «احتمال افزایش یا کاهش ارزش طلا و دیگر فلزهای گرانبها در سه ماه نخست سال 2016 وجود دارد که این افزایش یا کاهش به عوامل مختلفی بستگی دارد.»



برچسب ها :