روز جمعه، در حالی که رکوردزنی بورسهای جهان، بر فلز زرد فشار وارد میکرد، رکوردزنی نفت خام، به کمک طلا آمد. روز گذشته، بازارهای سهام جهان بهترین روز خود را در یک ماه گذشته تجربه کردند، اما از آنسو نفت خام نیز 6 درصد رشد کرد و به محدوده 30 دلار بازگشت. نفت خام که رهبر بازار کالاهای پایه است، چنان چشمانداز بدی دارد که تمام کالاهای این بازار را با خود به زیر کشیده، ولی روز جمعه خبر سرمایی که در راه است، به طور موقت به طلای سیاه کمک کرد. تا بشکههای نفت برنت بیش از 31دلار قیمت بخورند. عامل کمکی بازارهای سهام هم گفتههای روز پنجشنبه رئیس بانک مرکزی اروپا مبنیبر تشدید تسهیل کمی در قاره سبز بود.
هر اونس طلا که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه روی قیمت 1101 دلار ایستاده بود، روز جمعه نیز فاصله چندانی از مرز بین دو کانال 1000 و 1100 دلار نگرفت. روز گذشته تا ساعت 7:30 شب به وقت تهران قیمت 1100 دلار برای اونس ثبت شد، گرچه هماکنون که شما این گزارش را میخوانید ممکن است قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی سومین هفته سال 2016 رقم خورده باشد. اونس روز چهارشنبه با 4 دلار رشد مواجه شد، رشدی که عمدتا ناشی از فشار فروش در بازارهای سهام بود. روند بازارهای سهام به خصوص بازارهای سهام ایالاتمتحده در سومین روز هفته، تقاضای طلا بهعنوان سرمایه امن را افزایش داد تا اونس دوباره به کانال 1100 دلار برود.
روز چهارشنبه، یک روز پس از انتشار گزارش صندوق بینالمللی پول که در آن نسبت به کاهش رشد اقتصاد جهان در سال 2016 هشدار داده شده بود، تقریبا تمام بازارهای سهام آسیا، اروپا و آمریکا با افت مواجه شدند. از آن سو، بهای نفت خام، بهعنوان عامل فشار بر طلا عمل میکرد. بهای نفت خام، روز چهارشنبه به کف 12 ساله تازهای سقوط کرد تا هر بشکه نفت برنت در مقطعی کمتر از 27 دلار هم قیمت بخورد. افت قیمت نفت و شاخصهای سهام در این روز، ناشی از نگرانیهای چینی بود. سقوط بهای نفت، روبل روسیه را هم به کف چند ساله برد. دلار هنگکنگ نیز مسیر مشابهی را رفت. چهارشنبه، تورم آمریکا در ماه دسامبر منفی 1/ 0 درصد اعلام شد که به نگرانیها افزود. اونس در روز پنجشنبه نوسانهای زیادی داشت، اما قیمت نهایی تقریبا به طور کامل شاهد ثبات بود. در این روز «عقبنشینی فنی» و «سودگیری» به ضرر طلا تمام شد، اما ادامه عدم قطعیت در بازارهای سهام، بهعنوان عامل افزایشی عمل کرد. مهمترین اخبار روز پنجشنبه، از بانک مرکزی اروپا آمد.
این بانک در نشست ماه ژانویه خود، تغییری در سیاست پولی خود نداد، اما ماریو دراگی رئیس این نهاد در کنفرانس خبری پس از این نشست تاکید کرد که بانک مرکزی اروپا در ماههای آینده، تسهیل کمی بیشتری را اجرا خواهد کرد. این گفتهها به سقوط یورو و رشد شاخص دلار منجر شد و از سوی دیگر شاخصهای سهام را نیز بالا برد. رشد شاخصهای سهام و دلار، طلا را تحت فشار قرار داد، اما رشد نفت به نفع طلا تمام شد. پنجشنبه، بهای نفت خام شاهد جهش از کف 12 ساله بود، گرچه چشمانداز درازمدت بازار، بد مانده بود. رشد نفت خام در چهارمین روز کاری هفته مربوط به افزایش خریدها در سطوح پایین قیمتی بود. جدال عوامل افزایشی و کاهشی در بازار طلا، روز گذشته نیز ادامه داشت. روز جمعه در حالی که بازارهای سهام به امید تسهیل کمی بانک مرکزی اروپا شاهد رشد بودند و طلا را تحت فشار گذاشتند، ادامه جهش بهای نفت خام، به نفع طلا کار میکرد.
رشد بازارهای سهام جهان در روز جمعه، رکوردی یک ماهه داشت و بازارهای سهام آسیا بهترین روز خود را در سه ماه گذشته تجربه کردند. همزمان، بهای نفت خام نیز 6 درصد رشد کرد و به بالای 30 دلار بازگشت. نفت خام در واقع در روزهای پنجشنبه و جمعه، بیشترین جهش دو روزه خود از اوت 2014 را از سر گذراند. همزمان بورسهای اروپایی از روند بازارهای آسیایی پیروی کردند. شاخصهای اصلی بازارهای سهام اروپا، روز جمعه حدود 2 درصد رشد کردند. اونس طلا روز جمعه را با کاهش قیمت آغاز کرد و به قیمت 1094 دلار هم رسید، اما بعد دوباره بهسوی مرز 1100 دلار حرکت کرد. تا لحظه تنظیم این خبر، بازی عوامل با اونس و نوسان قیمتها پیرامون مرز کانالی ادامه داشت.