ثبت بیشترین رشد ماهانه فلز زرد در یک سال گذشته

بهای اونس طلا در آخرین هفته ژانویه، 8/ 1 درصد دیگر رشد کرد تا رشد این کالای گرانبها در نخستین ماه سال 2016 میلادی به 3/ 5 درصد برسد.

خبر را برای من بخوان

پس از اینکه آمار اقتصادی آمریکا نشان از توقف شدید رشد اقتصادی در سه‌ماه چهارم سال 2015 داد، طلا در آخرین روز معاملات هفته کاری بازارهای جهانی با رشد مواجه شد و بیشترین رشد ماهانه‌ خود را در یک سال اخیر به ثبت رساند. به این ترتیب خوش‌بینی در بازار فلز زرد پابربرجا مانده است. اونس طلا که هفته گذشته را با قیمت 1098 دلار آغاز کرده بود، در پایان فعالیت بازار نیویورک در روز جمعه روی قیمت 1118 ایستاد.




اونس در نخستین روز کاری هفته با 10 دلار رشد روی قیمت 1108 دلار ایستاد. روز دوشنبه، ادامه وضعیت بد بازار نفت، بازارهای سهام را نگران کرد تا خروج سرمایه از بورس‌های جهانی به نفع طلا تمام شود. این روند روز سه‌شنبه نیز تکرار شد تا قیمت اونس به 1119 دلار برسد. رشد 11 دلاری اونس در روز سه‌شنبه علاوه‌بر نوسان دوباره بازارهای سهام و تشدید خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن، ناشی از افزایش خریدهای فنی و رشد آخر وقت بهای نفت نیز بود. همزمان شاخص دلار نیز تضعیف شد تا طلا یار دیگری نیز داشته باشد. اونس در روز چهارشنبه، روز پایان اولین نشست کمیته بازار آزاد فدرال‌رزرو، روی قیمت 1124 دلار ایستاد که بالاترین قیمت در حدود 3 ماه گذشته بود. طلا پس از انتشار بیانیه سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا رو به کاهش گذاشت، اما بعد با جهشی بزرگ روبه‌رو شد. اونس که پیش از انتشار این بیانیه، شاهد تصحیح فنی قیمت‌ها در پی رشد روزهای دوشنبه و سه‌شنبه بود، در نهایت اشارات مقام‌های بانک مرکزی آمریکا را به نفع خود دید. کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در پایان نشست دوروزه ژانویه، سیاست پولی خود را تغییر نداد، امری که مورد انتظار بود؛ با این حال، متن بیانیه نشان داد که افزایش نرخ‌های بهره در آمریکا به کندی انجام خواهد شد تا معامله‌گران طلا رو به خرید بیشتر بیاورند. متن بیانیه از این‌رو گیج‌کننده بود که با وجود اشاره به نگرانی‌های مالی و احتمال سرعت کم انقباض پولی، نگفته بود نوسان‌های اخیر بازارهای سهام، برای اقتصاد ایالات‌متحده خطرناک است. با این همه این بیانیه حامی ثبات نرخ بهره وجوه فدرال در نظر گرفته شد تا طلا رشد و دلار افت کند. گیجی چهارشنبه به پنج‌شنبه نیز منتقل شد تا اونس پس از رشد 5 دلاری چهارشنبه، 9 دلار افت کند و قیمت نهایی چهارمین روز کاری هفته، 1115 دلار شود.

معامله‌گران در چهارمین روز هفته دست به سودگیری و تثبیت فنی زدند. در کنار اشاره نکردن مستقیم فدرال رزرو به خطرهای ناشی از وضعیت موجود بازارهای سهام برای اقتصاد آمریکا، ثبات نسبی در بورس‌های جهانی هم در این روز به ضرر طلا عمل کرد، البته بازارهای سهام یک روز پس از انتشار بیانیه فدرال رزرو واکنش یکپارچه‌ای نداشتند. پنج‌شنبه بهای نفت خام هم رشد کرد، اما نتوانست طلا را با خود بالا ببرد. همزمان افت شاخص دلار نیز کمکی به طلا نکرد. با این همه این دو عامل خارجی از فشار فروش در روز پنج‌شنبه کاستند. اونس روز جمعه را با کاهش آغاز کرد، اما در نهایت روی قیمت 1118 دلار ایستاد. روز جمعه، تقویت شاخص دلار، به‌عنوان عامل فشار روی طلا عمل کرد، اما ادامه رشد بهای نفت به نفع طلا تمام شد. روز جمعه در حالی که شاخص دلار به 60/ 90 واحد رسید، بهای نفت خام به 34 دلار نزدیک شد، اما مهم‌ترین خبر روز خبر منفی شدن نرخ بهره معیار بانک مرکزی ژاپن بود. این خبر باعث رشد بازارهای سهام آسیا و اروپا شد، اما تحریکی بودن این اقدام به طلا نیز کمک کرد. مهم‌ترین داده روز هم خبر رشد 7/ 0 درصدی اقتصاد آمریکا در سه ماه آخر سال 2015 بود. رقم پیش‌بینی شده، 8/ 0 درصد بود. این خبر می‌توانست دلار را تضعیف کند، اما افت ین، دلار را بالا کشید. دیگر داده روز، رشد 4/ 0 درصدی تورم منطقه یورو در ماه ژانویه بود.