خوشبینی قاطع برای هفته گذشته که با رشد 8/ 1 درصدی قیمت اونس محقق شد، برای هفته جدید کاری نیز پابرجا مانده است. در حالی که اونس روز جمعه روی قیمت 1118 دلار ایستاد، نظرسنجیهای دوقلوی «کیتکو» دوباره خوشبینیهای قاطع را به روند کوتاهمدت بهای فلز زرد نشان میدهد.
در آخرین نظرسنجی کیتکو از مخاطبان 994 نفر شرکت کردهاند که از این میان 810 نفر معادل 81 درصد پاسخدهندگان، افزایش قیمت اونس را در روزهای پیش رو پیشبینی کردهاند. در نظرسنجی قبلی نیز 81 درصد سرمایهگذاران خرد از رشد طلا گفته بودند. در نظرسنجی این هفته 112 نفر معادل 11 درصد نیز کاهش قیمتها را پیشبینی کردهاند. 72 نفر معادل8 درصد نیز نظری خنثی داشتهاند. در نظرسنجی از کارشناسان هم خوشبینی وجود دارد، البته با درصدی کمتر. در نظرسنجی این هفته کیتکو از کارشناسان، 17 نفر شرکت کردهاند که از این میان 10 نفر معادل 58 درصد، افزایش و 4 نفر معادل 24 درصد، کاهش قیمتها را پیشبینی کردهاند. 3 کارشناس معادل 18 درصد نیز نظری خنثی داشتهاند.
جرج گرو، معاون و استراتژیست فلزهای گرانبها در موسسه «آربیسی کپیتال مارکتس» میگوید که به روند کوتاهمدت طلا خوشبین است؛ زیرا طلا با وجود تقویت دلار و تورم پایین آمریکا، در کانال 1100 دلار مانده است. او میافزاید که انتظار دارد قیمتها در کوتاهمدت جهش داشته باشند؛ چراکه سرمایهگذاران به تعدیل انتظارات خود درباره افزایش نرخ فدرال رزرو ادامه میدهند.
با این همه، با وجود مثبت بودن چشمانداز بازار، برخی از تحلیلگران درباره قدرت طلا به حفظ سودهای هفتههای گذشته، مردد هستند. دارین نیوسام، تحلیلگر ارشد موسسه «تلونت دی تی ان» میگوید: «من درباره روند هفته جدید افزایشی هستم، اما باید شواهد بیشتری داشته باشیم تا از جهشی پایدار سخن بگوییم. طلا در حال ایجاد سیگنالهای افزایشی فنی و درازمدت است، ولی شاخص دلار باید افت کند تا فلز زرد بتواند به سطوح بالای جدیدی برسد.» نیوسام میگوید برای آنکه نمودار طلا در درازمدت افزایشی باشد، قیمت دست کم باید از اوج 1191 دلاری ماه اکتبر گذر کند.
برخی از تحلیلگرانی که درباره روند کوتاهمدت کاهشی هستند، انتظار مشاهده عقبنشینی اصلاحی در روزهای آرام تر بازار را دارند، روزهایی که تقاضای طلا بهعنوان سرمایه امن کاهش مییابد. کن مورسیون، کارشناس بازار طلا میگوید: «با ثبات بازارهای سهام و نفت و تقویت مجدد دلار، انتظار دارم که اونس در این هفته از مرز 1100 دلار پایین بیاید.»