اسحاق جهانگیری عصر امروز در سومین جلسه شورای عالی پیشکسوتان اتاق بازرگانی در محل ریاست جمهوری اظهار کرد: سرمایههای کشور تنها منابع طبیعی و فیزیکی آن نیستند بلکه ما دارای سرمایههای بسیار ارزشمند، مفید و مهمتر در بخش انسانی هستیم که باید از آنها حراست شود.
وی با اشاره بهرهبرداری از سد سیمره در ایلام افزود: وقتی بنده برای افتتاح این سد حضور یافتم و پیمانکار توضیح میداد که این سد به چه صورتی ساخته شده است انسان احساس غرور میکند و فکر میکند که توان مهندسی کشور به چه صورتی شکل گرفته است که کارهای به این بزرگی انجام میدهد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در واقع این شرکتها سرمایه و ذخایر ملی کشور هستند که ما وظیفه خود میدانیم از آنها حفاظت و حراست کنیم.
جهانگیری با اشاره به شورای عالی پیشکسوتان اتاق بازرگانی تصریح کرد: این مجموعه نیز، مجموعهای ارزشمندی است. در حال حاضر بیشتر کشورهای دنیا دارای شیب و فرازهایی در اقتصاد خود هستند و کشوری مانند آمریکا نیز دچار رکود میشود و حتی شرکتها ورشکست میشوند اما باید زیر پر و بال آنها را گرفت تا دوباره شروع کنند.
وی افزود: ما هم دوره سختی داشته و داریم و خود را باید آماده کار کنیم.
معاون اول دولت یازدهم ادامه داد: در حرفهای خود بخش خصوصی و دولتی یکدیگر (در خصوص عدم واگذاری مسئولیتها به بخش خصوصی) یکدیگر را متهم میکنند. اما باید اذعان کرد که امروز شرایط نسبت به گذشته بهتر شده است و با افتخار گفته میشود که بخش خصوصی باید محور اقتصاد کشور شود.
جهانگیری تاکید کرد: دولت وظیفه دارد که شرایط لازم را برای حضور بخش خصوصی در اقتصاد فراهم کند و در شرایط فعلی کشور تمام بخشها به این مهم اهمیت میدهند و رهبر معظم انقلاب بر این موضوع (اصل 44 قانون اساسی) اشاره میکنند.
* در سیاستهای اصل 44 سقفی برای بزرگ شدن بخش خصوص وجود ندارد
وی یادآور شد: در سیاستهای اصل 44 سقفی برای بزرگ شدن بخش خصوصی و سرمایهگذاری آن وجود ندارد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در شرایط فعلی این که زیرساختهای مورد نیاز فراهم شده است بحث دیگری است، اما در بحث فرهنگی این موضوع در تمام ارکان نظام اتفاق نظر برای خصوصی سازی وجود دارد.
این مقام مسئول در ادامه صحبتهای خود گفت: برخی بخش خصوصیها یک شبه ایجاد میشوند که این امر نقطه خطر خصوصی سازی است.
جهانگیری تاکید کرد: برای مثال مهآفرید وام چند هزار میلیاردی دریافت کرد که هیچ صنعتگری که پدر و پسر آن وی نیز صنعتگر باشد سابقه نداشته که از نظام بانکی 200 یا 300 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کند و این امر نشاندهنده زد و بند در این خصوص است.
وی تاکید کرد: بنده اعتقاد دارم که بخش خصوصی باید به میدان آمده و در اقتصاد کشور حضور داشته باشد و امروز نیز با تمام توان خود از بخش خصوصی حمایت میکنم تا این بخش به صورت سالم میداندار اقتصاد کشور شود.
معاون اول دولت یازدهم افزود: بنده تا زمانی میتوان از این موضوع حمایت کنم که خودم آن طرف میز نشسته باشم (فعالیت اقتصادی انجام ندهم).
جهانگیری تاکید کرد: هنر ما (بخش خصوصی) این است که همه گزینهها را روی میز داشته باشیم. اتاق بازرگانی باید گزینه اصلاح نظام بانکی را داشته باشد تا در مواقعی که به وضعیت نظام بانکداری ایراد گرفته میشود آن را روی میز گذاشته و ارائه دهد.
وی ادامه داد: شرایط اقتصادی کشور در مقطعی از ریل خارج شد هرچند که قبل از آن نیز روند کندی داشت، اکنون ما قصد داریم که اقتصاد کشور را به ریل بازگردانیم و سرعت آن را بهبود ببخشیم.