اتحادیه اروپا محدودیت پرواز هواپیماهای ایرانی را لغو می‌کند

مقامات اتحادیه اروپا می گویند اکنون که با لغو تحریم ها تهران اجازه یافته هواپیماهای جدید و قطعات یدکی خریداری کند، این اتحادیه خود را برای لغو بخشی از محدودیت های پروازی ایرلاین های ایرانی به آسمان اتحادیه اروپا آماده می کند.

خبر را برای من بخوان

نیویورک تایمز گزارش داد؛ تقریباً 6 سال قبل، اتحادیه اروپا دسترسی ناوگان هوایی فرسوده ایران به آسمان خود را به شدت محدود کرد. اما مقامات این اتحادیه در بروکسل می گویند، اکنون که با لغو تحریم‌ها تهران اجازه یافته هواپیماهای جدید و قطعات یدکی خریداری کند، خود را برای لغو بخشی از این محدودیت‌ها آماده می‌کنند.

مقامات اروپایی گفتند، این پیشنهاد در جریان سفر هیئتی از کمیسیون اروپا به تهران در این هفته ارائه خواهد شد. این بخشی از تلاش گسترده اروپا برای احیای روابط اقتصادی خود با تهران است. اتحادیه اروپا زمانی بزرگترین شریک تجاری ایران به شمار می‌رفت.

این هفته رسانه‌های ایرانی از سفر نمایندگان شرکت بوئینگ به تهران برای فروش احتمالی هواپیماهای 737، 787 و 777 به ایران خبر دادند. شرکت ایرباس، رقیب شرکت بوئینگ هم در ماه ژانویه قراردادی 27 میلیارد دلاری برای فروش جت‌های جدید به ایران منعقد کرده است.

اتحادیه اروپا در سال 2010 به دلیل نگرانی‌های ایمنی پرواز، پرواز اکثر هواپیماهای شرکت ایران ایر بر فراز کشورهای این اتحادیه را ممنوع کرد. ناوگان ایران ایر با عمر متوسط بیش از 26 سال، یکی از سالخورده‌ترین ناوگان‌های هواپیمایی جهان است.

ویولتا بولک، کمیسیونر حمل و نقل اتحادیه اروپا قبل از سفر به تهران در مصاحبه‌ای اعلام کرد که لغو تحریم‌ها علیه ایران ایر «یک اولویت» برای بروکسل بود. زیرا اتحادیه اروپا نیز علاقه‌مند به گسترش دسترسی ایرلاین های اروپایی به اقتصاد 400 میلیارد دلاری ایران است.

خانم بولک خوش بینی محتاطانه‌ای را نسبت به این مسئله ابراز داشت که بازرسی‌های اتحادیه اروپا در زمینه عملیات تعمیرات ایرلاین ها که قرار است ماه آینده آغاز شود، راه را برای افزایش ارتباطات هوایی بین ایران و اروپا هموار سازد.

«ما باید این ارتباطات را مجدداً برقرار سازیم... ما باید مجدداً اعتماد متقابل را برقرار سازیم.»

علیرغم تحریم‌ها، ایران ایر با 12 هواپیما پروازهای خود به 12 شهر اروپایی را ادامه داده است. همه این هواپیماها ایرباس‌های ای 300 و ای 310 قدیمی‌ای بودند که توانستند از بازرسی‌های ایمنی اتحادیه اروپا عبور کنند. شرکت ماهان ایر، دیگر ایرلاین ایرانی اخیراً ناوگان خود را با ایرباس‌های جدید نوسازی کرده و بدون محدودیت‌های ایمنی پروازهایی را به چند شهر اروپایی از جمله پرواز مستقیم از تهران به آتن، میلان و مونیخ انجام می‌دهد.

خانم بولک حمل و نقل هوایی را یک «تسهیل کننده کلیدی» برای رشد اقتصادی برشمرد و تصریح کرد که موافقتنامه های خدمات هوایی‌ای که اتحادیه اروپا در سال‌های اخیر با کشورهای مختلف در غرب بالکان، خاورمیانه و شمال آفریقا منعقد کرده، تأثیر قابل توجهی در توسعه حمل و نقل هوایی بین این مناطق و اروپا داشته است.

«هر مقصد جدید، پتانسیل جدیدی برای توسعه تجارت ایجاد می‌کند.»

اما لغو احتمالی محدودیت‌های هوایی اروپا علیه ایران در مقطع زمانی حساسی انجام می‌گیرد. دولت آمریکا شرکت‌های ایران ایر و ماهان ایر را متهم کرده که هواپیماهای خود را برای حمل سلاح و جنگجو به سوریه در اختیار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار داده و تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل را نقض کرده‌اند.

خانم بولک ضمن اشاره به نگرانی‌های آمریکا در این زمینه از اظهار نظر بیشتر قبل از سفر مقامات اروپایی به تهران خودداری کرد.

«من ابداً انتظار ندارم که گام‌های آسانی برداشته شود.» وی تاکید کرد که همکاری‌های اروپا با ایران در زمینه هوانوردی همواره متمرکز بر مسائل ایمنی بوده و نه نگرانی‌های سیاسی. «در حمل و نقل هوایی، ایمنی از بالاترین اولویت برخوردار است.»

انتهای پیام