ساخت تصادفی باتری‌هایی که 400 برابر بیشتر عمر می‌کنند/ نانو طلا به جای لیتیوم

باتری‌های مورد استفاده در گوشی‌‌ها و تبلت‌ها بعد از چندهزار بار شارژ کردن قابلیت نگهداری شارژ برای مدت طولانی را از دست می‌دهند. زیرا لیتیوم موجود در این باتری‌ها به مرور زمان زنگ می زنند.

خبر را برای من بخوان

پاپیولار ساینس گزارش داد؛ محققان دانشگاه UC Irvine به طور تصادفی روش بهتری برای ساخت باتری های قدرتمند را شناسایی کرده اند که عمرشان 400 برابر بیشتر از باتری های عادی لیتیومی است.

آنان به جای لیتیوم از سیم های نانوی طلا برای ذخیره سازی الکتریسیته استفاده کرده و متوجه شده اند که سیستم های مجهز به چنین باتری هایی بسیار بیشتر از سیستم های مجهز به باتری های عادی شارژ نگه می دارند. به گونه ای که تعداد شارژ مفید باتری های یاد شده از چندهزار بار به 200 هزار بار افزایش یافت.

نکته جالب این است که محققان هنوز به علت این امر پی نبرده اند. ولی به هر حال این کشف موجب خرسندی آنها شده است. به خصوص که باتری های لیتیومی به شدت قابل احتراق و حساس به دما هستند.

سیم های نانوی طلای به کار گرفته شده در این باتری ها ضخامتی در حد یک باکتری داشته، در اکسید منگنز پوشش داده شده و با لایه ای از ژل الکترولیت مورد حفاظت قرار گرفته اند. تعامل این ژل با پوشش اکسید فلزی از زنگ زدن و خوردگی آن جلوگیری می کند. هنوز مشخص نیست آیا برنامه ای برای عرضه تجاری این نوع باتری در سال های آینده وجود دارد یا خیر.

انتهای پیام

برچسب ها :