نقش کمرنگ بورس در تامین مالی پروژه‌ها

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: 90 درصد منابع مالی پروژه‌های کشور توسط نظام بانکی تامین می‌شود در حالی که مشارکت‌های عام باید نقش بیشتری در این بخش ایفا کند.

خبر را برای من بخوان


آرام بنیار کارشناس بورس گفت:در شرایط فعلی امکان تامین مالی پروژه‌ها در ابعاد گسترده به صورت ابزاری و ساختاری از طریق بازار سرمایه وجود ندارد.

وی افزود: بر اساس آمار بیش از 90 درصد تامین مالی پروژه‌ها از طریق نظام بانکی کشور انجام می‌شود و کمتر از 10 درصد از طریق بورس است در حالی که در تمام دنیا حداکثر تامین مالی از نظام بانکی به صورت مستقیم 40 درصد است و مابقی از طریق بازار سرمایه صورت می‌گیرد.

وی تاکید کرد: باید برنامه‌ریزی دقیقی صورت پذیرد که به صورت ابزاری صندوق‌های سرمایه گذاری با درآمد ثابت بتوانند پروژه‌های شرکت‌های بورسی را در قالب اسناد و اوراق تهیه کنند.

بنیار اظهار داشت: با این روش آنها می‌توانند به تنهایی انتشار دهنده اوراق‌های جدید برای شرکت‌های بزرگ شوند.

** بورس جانشین بانک در تامین سرمایه

در همین راستا موید حسینی صدر رئیس کمیته پتروشیمی مجلس اظهار داشت: عدم آشنایی مردم با بورس و نبود اطمینان آنها از سوددهی، عمده ترین مشکل برای حضور گسترده آنها در این زمینه است.

حسینی صدر گفت:همچنین نبود آگاهی مردم از روش های دیگر تامین مالی پروژه ها منجر به روی آوردن آنها به نظام بانکی می شود به دلیل اینکه این بخش در گروه ساده ترین مسیرهای مالی تامین پروژه ها است و عمده تراکنش های مالی از این طریق صورت می گیرد.

وی گفت: حجم نقدینگی بالا باید به سمت فعالیت در بورس هدایت شود و همچنین پروژه ها می بایست از این طریق بازار سرمایه تامین مالی شوند و این بخش بتواند نقش جانشین بانک ها را ایفا کند.

حسینی صدر در پایان عنوان کرد: بورس کالا نیز در تمامی کشورهای دنیا یکی از راههای تامین سرمایه است و از طریق فروش کالا، ارائه سهام و مهار نقدینگی، از رشد تورم جلوگیری می کند و به مولد تبدیل می شود.


انتهای پیام