واگرایی در پیشبینیهای طلا
افتوخیزهای شدید بهای فلز زرد در هفته گذشته باعث ایجاد اختلاف در نظرسنجیهای کوتاهمدت شده است.
اونس در دومین هفتهماه مه هم جهش و هم سقوط قیمت را تجربه کرد، اما در نهایت با 2/ 1 درصد افت به بهای 1273 دلار رسید. این بیشترین میزان افت هفتگی طلا در 5/ 1 ماه گذشته بود. آخرین نظرسنجیهای پایگاه اینترنتی کیتکو نشان میدهد در حالی که سرمایهگذاران خرد به رشد طلا در هفته جدید کاری امید دارند، کارشناسان حرفهای به روند فلز زرد دل نبستهاند. این در حالی است که درباره روند بلندمدت نیز اختلافنظرها ادامه دارد. با آنکه اونس طلا تا این مقطع از سال 2016 حدود 20 درصد جهش قیمت را تجربه کرده است، برخی از کارشناسان با توجه به احتمال افزایش نرخهای بهره در آمریکا از اونس 1100 دلاری در پایان سال میلادی میگویند. از سوی دیگر، ادامه بحران در بسیاری از اقتصادهای جهان موجب شده که برخی دیگر از کارشناسان از اونس 1400 دلار سخن به میان بیاورند.
نظرسنجیهای دوقلو
افت قیمتها در دو هفته اول ماه مه باعث شده که پیشبینیهای کوتاهمدت کارشناسان حرفهای کاهشی شود، با این همه برآیند نظر سرمایهگذاران خرد هنوز افزایشی است. در تازهترین نظرسنجی کیتکو از مخاطبان، 663 نفر شرکت کردهاند که از این میان 458 نفر معادل 69 درصد، افزایش و 124 نفر معادل 19 درصد پاسخدهندگان، کاهش قیمتهای طلا را در روزهای پیشرو پیشبینی کردهاند. 81 نفر معادل 12 درصد نیز نظری خنثی داشتهاند. در نظرسنجی از کارشناسان نیز 26 نفر شرکت کردهاند که از این میان 13 نفر معادل 50 درصد، کاهش و 9 نفر معادل 35 درصد، افزایش قیمتهای کوتاهمدت را پیشبینی کردهاند. 4 نفر معادل 15 درصد نیز نظری خنثی داشتهاند.
تحلیلهای کاهشی
افت هفته گذشته ارزش طلا در هفته گذشته عمدتا ناشی از رشد شاخص دلار بود و تقریبا همه معتقدند که دلار در هفتههای آینده نیز مهمترین عامل اثرگذار بر بازار طلا باقی خواهد ماند. آدام باتن، کارشناس «فارکس لایو» میگوید: «دلار احتمالا هفته خوب دیگری را تجربه خواهد کرد.» رشد دلار به معنای فشار بیشتر روی طلا خواهد بود.کن موریسون، دبیر خبرنامه «موریسون درباره بازارها» نیز میگوید: «شاخصهای فنی به گرایش کاهشی طلا تا سطح 1250 دلار اشاره دارند. ناتوانی اونس در شکستن پایدار مرز 1300 دلار، عدم اقبال صندوقهای قابل معامله کالایی به فلز زرد و ادامه قدرتنمایی دلار همه به ضرر طلا کار میکنند.» آدریان دی، رئیس موسسه «مدیریت دارایی آدریان دی» میگوید که «مقداری عقبنشینی در دستور کار بازار خواهد بود» چراکه بازار در حال ورود به دوره ضعف فصلی است. با این حال، او میگوید که طلا «مقاومت قابلملاحظهای» از خود برای کاهش بیشتر نشان داده است.»
تحلیلهای افزایشی
اما کوین گرادی، رئیس موسسه «فینیکس فیوچرز» انتظار رشد طلا را دارد. او به افزایش تقاضای سرمایهگذاری صندوقهای قابل معامله اشاره میکند و علاوهبر آن، متذکر میشود که بسیاری از سرمایهگذاران موقعیت قبلی خود را حفظ کردهاند. او همچنین به احتمال افزایش خریدها پس از عقبنشینیهای اخیر قیمتی اشاره دارد. جرج گرو، مدیر اجرایی موسسه «مدیریت ثروت آربیسی» هم انتظار رشد قیمتها را در هفته سوم ماه مه دارد: «من انتظار دارم که جریان سرمایه از سوی بازارهای سهام بهسوی کالاهای امن ادامه داشته باشد.» رالف پرستون، مدیر «هریتیج وست فایننشال» میگوید انتظار دارد اونس اوج 1307 دلاری سال گذشته را بار دیگر بیازماید، با این همه اشاره میکند که اگر مقاومت در این سطح شدت بگیرد، احتمال افت قیمتها از سقف وجود دارد.»
ادامه نوسان
در هفته پیش رو، دادههای زیادی از اقتصاد آمریکا منتشر خواهد شد و این دادهها میتوانند روند شاخص دلار را تحتتاثیر قرار دهند. از آنجا که روند طلا این روزها به پول بزرگترین اقتصاد جهان، وابستگی شدیدی نشان میدهد، میتوان انتظار داشت که بهای اونس طلا در روزهای آینده با نوسانهای قابلتوجهی روبهرو شود. شاخص دلار در هفته گذشته نیز باعث افتوخیز شدید قیمت فلز زرد شده بود. علاوهبر آماری که بر روند دلار تاثیر میگذارند، دیگر دادهها و رویدادهای مهم هفته را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید.
اونس در ماه مه وضعیت خوبی نداشته است، اما نباید فراموش کرد که طلا از ابتدای سال جاری میلادی حدود 20 درصد جهش داشته است. این روند پیشبینیهای بلندمدت را نیز دچار اختلاف کرده است. در حالی که برخی از کارشناسان و موسسهها از احتمال افت طلا به کانال 1100 دلار میگویند، برخی دیگر از نوسان اونس در کانال 1400 دلار سخن گفتهاند. شاید با پایان مه، پنجمین ماه سال میلادی، بهتر بتوان در این مورد نظر داد.