تعدیل ماه پنجم قیمت اونس را به 1215 دلار رساند

عقب‌نشینی رشد فلز گرانبها

اونس طلا در آخرین روز ماه روی قیمت 1215 دلار ایستاد تا تعدیل روند فلز زرد در دومین فصل سال کاملا مشهود باشد.

خبر را برای من بخوان

اونس که سال 2016 را با قیمت 1061 دلار آغاز کرده بود تا پایان ماه مارس به قیمت 1229 دلار رسید تا با ثبت جهش 16 درصدی، بهترین فصل اول سال را در 30 سال گذشته رقم بزند. اما این جهش اول به‌دلیل از دست رفتن قدرت فنی و بعد به‌دلیل تقویت دلار ماندگار نشد. ماه آوریل نیز ماه خوبی برای طلا بود، با این حال تردیدهای مقطعی برخی از معامله‌گران بازار از همین ماه چهارم شروع شد تا ماه پنجم ماه سقوط دوباره اونس باشد. تقویت دلار به‌دلیل جدی شدن احتمال افزایش نرخ‌های بهره مهم‌ترین عامل فشار بر طلا در هفته‌های کاری مه بود که اونس را در روز سی‌ام این ماه به قیمت 1200 دلار هم رساند، گرچه در نهایت روی بهای 1205 دلار ایستاد. روز سی و یکم خود روز تعدیل سقوط بود، اما اونس در نهایت روی قیمت 1215 دلار قرار گرفت تا رشد 5 ماه نخست سال جاری میلادی به 5/ 14 درصد عقب‌نشینی کند. با وجود رشد قابل‌توجه ارزش طلا تا پایان ماه پنجم میلادی، اونس در ماه مه بیش از 6 درصد از ارزش خود را از دست داد. چنین رشدی در 5‌ماه برای این کالای گرانبها قابل‌توجه است،‌ اما بسیاری از معامله‌گران طلا در بازارهای جهانی کسانی هستند که از نوسان‌های روزانه یا هفتگی استفاده می‌کنند و تعدیل قیمت‌ها برای آنها امر جذابی نیست.

روز آخر مه

اونس طلا که روز دوشنبه، 30 مه، به قیمت 1205 دلار سقوط کرده بود، روز سه‌شنبه، آخرین روز ماه مه، شاهد کاهش نوسان‌ها بود اما در نهایت با 10 دلار رشد به قیمت 1215 دلار رسید. رشد روز سه‌شنبه به نوعی نتیجه رسیدن قیمت به کف 5/ 3 ماهه در روز دوشنبه بود. با این همه تمام 4 هفته کاری کامل ماه مه، روندهای کاهشی را تجربه کردند. بازارهای جهانی طلا روز سه‌شنبه شاهد شناسایی سود در معاملات نقدی و پوشش کوتاه مدت در معاملات آتی بودند، اما از سوی دیگر، بازارهای سهام با رشد خود به ضرر طلا عمل کردند. بورس‌های جهان در کل در ماه مه وضعیت خوبی داشتند. این وضعیت خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن را کاهش داد، همچنین تقویت دلار در ماه مه عامل مهمی در افت قیمت طلا بود.

روز اول ژوئن

اونس روز چهارشنبه، اولین روز از ماه ششم میلادی را هم با قیمت 1215 دلار شروع کرد اما بعد رو به نوسان گذاشت. با این همه فشار فنی و بنیادین قدرت رشد قابل‌توجه را از اونس گرفت. قیمتی که تا ساعت 7 عصر چهارشنبه برای اونس ثبت شد، 1213 دلار بود، گرچه هم اکنون که شما این گزارش را می‌خوانید ممکن است قیمت متفاوتی به‌عنوان قیمت نهایی اولین روز ژوئن و سومین روز کاری هفته رقم خورده باشد.

صبح چهارشنبه شاخص دلار با افت همراه بود تا پس از چند روز کمکی به طلا کرده باشد. شاخص‌های بورس نیز چهارشنبه با ترس از افت دوباره نفت خام با افت مواجه شدند تا خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن تا حدی افزایش داشته باشد. با این همه جدی بودن بحث اتقباضی‌تر شدن سیاست پولی فدرال رزرو همچنان بر سر بازارهای مختلف جهان سایه افکنده است.

روز جمعه گزارش اشتغال‌زایی آمریکا منتشر خواهد شد که داده‌هایش بر تصمیم‌گیری اعضای کمیته بازار آزاد فدرال رزرو تاثیر خواهد داشت. دیگر خبر مهم هفته امروز پنج‌شنبه اتفاق خواهد افتاد، امروز بانک مرکزی اروپا نیز نشست سیاست پولی برگزار خواهد کرد. اگر داده‌های روزهای پنج‌شنبه و جمعه علیه طلا عمل کنند، بعید نیست که اونس دوباره به محدوده 1200 دلار بازگردد. تحلیلگران پایگاه اینترنتی کیتکو معتقدند که در صورت افت دوباره بهای اونس کف کانال فعلی، فرصت خوبی برای خرید طلا فراهم خواهد شد.

در حال حاضر، بسیاری از سرمایه‌گذاران بین‌المللی بر این باورند که فدرال رزرو در نشست ژوئن یا ژوئیه نرخ بهره را افزایش خواهد داد. در حالی که قرار است نشست دو روزه فدرال رزرو آمریکا 14 و 15 ژوئن برگزار شود، جنت یلن رئیس بانک مرکزی آمریکا 6 ژوئن سخنرانی مهمی در فیلادلفیا خواهد داشت.

به گزارش سایت طلا به نقل از بلومبرگ، برایان لان مدیر موسسه سرمایه‌گذاری «گلدسیلور سنترال» در این باره می‌گوید: «اکثر سرمایه‌گذاران منتظر سخنرانی هفته آینده جانت یلن هستند تا ببینند آیا فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش خواهد داد یا نه. انتشار آمارهای مهم اقتصادی طی روزهای آینده نیز می‌تواند تاثیر زیادی بر نوسانات قیمت طلا و ارزش دلار در بازار‌های بین‌المللی داشته باشد.»