روزنامه والاستریت ژورنال از قول یکی از مدیران ارشد ایرباس گزارش داده "نگرانیها از تجارت با ایران" مانع نهایی کردن قرارداد فروش هواپیماهای مسافربری به ایران است.
ظاهرا ایرباس می گوید "قرارداد این شرکت برای فروش هواپیما به ایران کندتر از آنچه که انتظار می رفت، پیش می رود".
"جان لهی" از مدیران ارشد ایرباس در امور مشتریان گفته "به دنبال یافتن راهی برای خارج کردن پول از ایران از طریق نظام بانکی هستیم".
اگرچه تحریم های مالی و بانکی علیه ایران رفع شده اما برخی از بانک های بزرگ به دلیل نگرانی های ناشی از تحریم های غیر اتمی آمریکا علیه ایران اشتیاقی برای همکاری با ایران ندارند.
قرارداد خرید 118 فروند ایرباس حدود سال 94 دو هفته بعد از رفع تحریم ها علیه ایران و در جریان سفر رئیس جمهوری کشورمان به پاریس امضا شد. ارزش این قرارداد ۲۵ میلیارد دلار است که بزرگترین قرارداد تجاری ایران پس از رفع تحریم ها محسوب می شود.
پیش از این قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین الملل با اشاره به آغاز مذاکرات برای امضای قرارداد با ایرباس، گفته بود"۸۰ درصد از مشکل تامین منابع مالی حل شده است".
اصغر فخریه کاشان در 27 اردیبهشت ماه امسال تأکید کرده بود" از سه روز گذشته مذاکرات ما برای امضای قرارداد با شرکت ایرباس آغاز شده و امیدواریم که به نتیجه برسیم و قرارداد به امضا برسد".
به گفته وی" قرارداد میان ایران ایر و ایرباس یک قرارداد ۵۰۰ صفحه ای است که مواد زیادی در آن وجود دارد. هرکدام از صفحات این قرارداد باید مورد بررسی قرار گیرد چرا که موضوعات مختلف مالی، حقوقی و اجرایی در آن وجود دارد و باید دو طرف مطمئن باشند که منافع در نظرگرفته می شود".
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین الملل زمان دقیقی برای امضای قرارداد اعلام نکرد.