بورس اوراق بهادار تهران برای دومین بار در این هفته سقوط شدیدی را تجربه کرد به طوری که با 741 واحد کاهش از کانال 74 هزار واحدی هم پایین تر رفت.
امروز شاخص کل تالار شیشهای در ابتدای معاملات تنها 16 واحد رشد کرد، ولی در ادامه وارد سراشیبی شد و با نرخ تقریبا ثابتی سقوط کرد و در انتها به کانال 73 هزار و 959 واحدی رسید.
روند شدید افت بازار اوراق بهادار تهران از ابتدای این هفته شدت بیشتری گرفته و هر روز باعث افت شاخص کل میشود به طوری که این شاخص برای اولین بار در سال 1395 از رقم 74 هزار واحدی هم پایینتر رفت.
ناامیدی سرمایه گذاران و عدم تحقق بازده مورد انتظار آن ها از تالار شیشهای و ادامه دار بودن انتظار کشیدنها برای بهبود شرایط اقتصادی را می توان از دلایل افت این روزها دانست.
بورسی که در ماههای آخر سال 1394 با بازدههای 200 تا 300 درصدی، بازیگرانش را شگفت زده کرده بود امروز به جایی رسیده که سرمایه گذاران با شنیدن اخبار منفیِ هرچند کوچک، در صف های طولانی فروش می ایستند و سعی می کنند کمترین ریسک ممکن را، خریدار باشند. در این بازار حتی افراد ریسک پذیر هم با دقت بسیار بالاتری اقدام به خرید و فروش می کنند و حاضر نمی شوند که به آسانی سرمایه شان در معرض ریسک های سیستماتیک بازار قرار گیرد.
ارزش معاملات امروز تالار شیشهای به کمی بیشتر از 240 میلیارد و 107 میلیون تومان بالغ شد و حجم معاملات نیز به رقم 920 میلیون و 118 رسید. امروز اوراق بهادار قابل معامله در 62 هزار و 752 نوبت داد و ستد شدند.
اکثر قریب به اتفاق نمادهای بورسی امروز دست به دست هم دادند تا شاخص کل نقدی و بازده، سقوط کند که از میان آنها، پالایشگاه بندر عباس با 61 واحد کاهش و بعد از آن، دو خودروساز بزرگ ایران، سایپا و ایران خودرو در صدر تاثیر منفی بر شاخص کل قرار داشتند.
از طرفی دیگر نمادهای انگشت شماری همچون بانک تجارت، پتروشیمی مبین، پتروشیمی شیراز با اندک تاثیر مثبت خود بر شاخص کل نتوانستند بازار را از افت رو به افزایش امروز، نجات دهند.
شاخص هم وزن نیز امروز 180 واحد افت کرد و شاخص آزاد شناور با یک هزار و 89 واحد کاهش بیشترین افت را در میان شاخصها از خود نشان داد.
سرمایه گذاری رنا، سرمایه گذاری سایپا و سایپا از جمله سهمهایی بودند که با صفهای فروش مواجه شدند.
شاخص کل فرابورس نیز امروز 7.9 واحد افت کرد و به مقدار 781.2 واحد رسید.