سایت خبری طلا

دلار در کانال 3400 تومان ماند

منبع: خبرگزاری ایسنا


نرخ دلار در خرداد امسال به روند ثبات خود از شروع سال 1395 ادامه داد و با ماندن در کانال 3400 تومان، ماه کم‌نوسانی را پشت سرگذاشت.


دلار آمریکا در خرداد امسال در کمترین نرخ خود 3443 تومان و در حداکثر قیمت خود 3490 تومان عرضه می‌شود تا در یک ماه گذشته 47 تومان نوسان را تجربه کرده باشد.

در نخستین روز خرداد سال جاری دلار آمریکا 3443 تومان در بازار آزاد فروخته شد. در روزهای بعد نرخ دلار ابتدا از مرز 3450 و بعد 3460 تومان گذشت.

در ششمین روز خرداد این نوع ارز با نرخ  3468 تومان فروخته شد و در هشتم خرداد به بالاترین رقم خود یعنی 3490 تومان رسید اما در ادامه بار دیگر روند نزولی پیدا کرد و در 11 خرداد 3471 تومان قیمت دارد.

اما در نیمه ماه نرخ دلار با روند کاهشی نسبت به روزهای قبل روی 3469 تومان ایستاد. در ادامه خرداد این روند کاهشی ادامه داشت تا اینکه در بیستمین روز ماه بار دیگر نرخ دلار معکوس شد و به 3469 تومان رسید.

در ادامه و تا آخرین روزهای خرداد قیمت دلار تغییر چندانی نداشت و با اندکی کاهش 3459 تومان در بازار آزاد عرضه شد.

در هفته منتهی به ۱۲ ژوئن (۲۳ خرداد) وضعیت بازار جهانی ارز و دلار بار دیگر تحت تاثیر اظهارات  یلن - رئیس کل فدرال رزرو - قرار گرفت؛ به طوری که وی در اظهاراتی گرچه وضعیت اقتصادی امریکا را نسبت به قبل بهتر ارزیابی کرده بود، ولی برخلاف سخنرانی دو هفته قبل خود در مورد زمان افزایش نرخ بهره کلیدی، سخنی به میان نیاورد.

یلن، بدون اشاره به زمان افزایش نرخ بهره، رشد تدریجی آن را برای اقتصاد آمریکا مثبت ارزیابی کرد. این در حالی است که وی اخیرا در مورد افزایش نرخ بهره در ماه های آینده سخن گفت که خود موجب اثر گذاری در ارزش دلار شد.

با این حال در کنار این موضوع، آمارهای ناامید کننده اشتغال آمریکا و همچنین تصمیم بانک مرکزی استرالیا در حفظ نرخ بهره و عدم افزایش سیاست‌های پولی که موجب تقویت پول این کشور در مورد دلار شد از عوامل تضعیف نبوده است.

 این در حالی است که بر اساس گزارش بانک مرکزی ارزش دلار امریکا در برابر ین حدود ۰.۴۱ درصد و فرانک ۱.۲۱ درصد تضعیف شد.

اما در همین روزها ارزش دلار در برابر یورو ۰.۹۹ و پوند ۰.۱.۸ درصد تقویت شده است. این گزارش حاکی از آن است که به مانند هفته گذشته احتمال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که موجی از ریسک گریزی را در بازار های مالی ایجاد کرد از عوامل تقویت دلار بوده است، چرا که در پی این موضوع یورو و پوند در برابر ارز های مطمئن از جمله دلار آمریکا تضعیف شد.