، محمد اسکندری اظهارداشت: در اولین روز عرضه جو دامی کشاوزران استان تهران و قزوین، ۱۰ هزار و ۳۲۰ از این محصول به قیمت ۷۶۰۰ ریال در هر کیلو و به ارزش حدود ۷۸.۴ میلیارد ریال در بورس کالا از سوی مشتریان خریداری شد. این محصول از پنج انبار در این استانها مورد معامله قرار گرفت که ۳ انبار در استان قزوین با ۹۴۳۶ تن و ۲ انبار در استان تهران با حدود ۸۸۵ تن محصول از نخستین نمادهای معاملاتی این محصول بودند.
وی اظهارداشت: به دنبال اعلام سیاست های دولت مبنی بر توقف ثبت سفارش جو وارداتی و همچنین پایان تخصیص ارز مبادله ای به واردات این محصول که در راستای حمایت از تولید داخل این محصولات اعمال گردیده است، خریداران محصول جو دامی برای خرید از تابلوی معاملات بورس کالای ایران اقدام کردند.
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالا خبر داد: امروز سه شنبه اول تیرماه، در اولین روز عرضه گواهی سپرده کالایی جو در بورس کالای ایران و در پی استقبال فعالان بازار کشاورزی، افزون بر ۱۰ هزار تن جو دامی کشاورزان استانهای تهران و قزوین در قالب گواهی سپرده کالایی به فروش رفت.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مزایای خرید مستقیم از تابلوی بورس توسط مصرف کنندگان نهایی، امکان خرید مقادیر چند تنی به قیمت عمده فروشی است که این خود از مزایای مغفول مانده انجام معاملات از طریق تابلوی بورس کالای ایران است.
اسکندری گفت: از طریق عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا، واسطه ها و دلالانی که برای حفظ منافع خود و سودآوری بیشتر، هر از چندگاه، بازارها را دچار نوسان می کنند، حذف می شوند و امکان دادوستد مستقیم میان فروشندگان و خریداران فراهم می شود. ضمن آنکه با استفاده از مکانیسم بورس کالا، اطلاعات شفاف در بخش کشاورزی ایجاد خواهد شد و کاملا مشخص می شود چه کسی یک محصول را خریداری کرده، چه کسی محصولی را به فروش رسانده و حجمی که در بازار عرضه می شود چه میزان است.
وی افزود: طبق مصوبه هیات وزیران در هفتم اردیبهشت ماه امسال، همه محصول جو و ذرت سراسر کشور در قالب طرح قیمت تضمینی و عرضه در تابلوی بورس کالا معامله می شود. این طرح سال گذشته به شکل آزمایشی برای محصول جو کرمانشاه و ذرت خوزستان به شکل موفق انجام شد و امسال با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام بعنوان مباشر خرید تضمینی جو و ذرت امیدواریم این طرح ملی با موفقیت روبرو شود.
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران در پایان با بیان اینکه اطلاعات انبارهای پذیرش شده و نحوه عرضه و معامله جو دامی در قالب ماده ۳۳ در سایت بورس کالا بصورت مشروح قرارداده شده است گفت: کشاورزان و خریداران می توانند با مراجه به سایت بورس کالا در دو بخش انبارها و طرح قیمت تضمینی از روند انجام معاملات آگاهی یابند.