گفت: به طور کلی تعیین نرخ سود سپرده و تسهیلات نباید به صورت دستوری باشد و در تئوریهای بازار آزاد و اقتصاد باز اینگونه تعیین نرخ سود بانکی جایی ندارد.
وی معتقد است که اگر دولت به دنبال این است که بر نرخ سود بانکی نظارت داشته باشد داشته باید به شکل غیر مستقیم این نظارت را انجام دهد و به شکل دستوری نرخ سود را پایین نیاورد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: مطمئنا وقتی نرخ سود سپرده به صورت دستوری تعیین میشود نرخ سود تسهیلات هم با همین روش کاهش خواهد یافت.
دوست حسینی تصریح کرد: به نظر میرسد با یک فاصله زمانی پس از کاهش نرخ سود سپرده، نرخ سود تسهیلات هم کاهش پیدا میکند چرا که در حال حاضر فاصله ۱۵ تا ۲۲ درصد بین نرخ سود سپرده و سود تسهیلات نمیتواند منطقی باشد.
عضو سابق هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: روش دیگر این است که کاهش نرخ سود تسهیلات را در اختیار بانکها قرار دهند تا امکان رقابت فراهم شود و از طرف نسبت به سودی که بانکها بدست میآورند مالیات گرفته شود.
دوست حسینی با بیان اینکه حداکثر فاصله بین نرخ سود سپرده و سود تسهیلات باشد باید دو درصد باشد ادامه داد: به نظر میرسد کاهش نرخ سود بانکی با روش آزمون و خطا پیش رفته است و مشخص شده است که پول پس از این کاهش نرخ سود پول زیادی از بانکها خارج نشده است و بازارهای کاذب مثل ارز و سکه تحت تاثیر قرار نگرفت و برای همین تصمیم گرفته شد که مجددا نرخ سود سپرده کاهش پیدا کند.
عضو سابق هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران همچنین تصریح کرد که به دلیل اینکه دولت قول تورم یک رقمی را داده است مطمئنا کاهش نرخ سود بانکی را دنبال خواهد کرد.