رئیس اتحادیه طلا و جواهر در رابطه با صادرات طلا و میزان دادوستد در این صنف اظهار داشت: در حال حاضر رکود اقتصادی علاوه بر ایران در سایر کشورهای منطقه از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس حاکم است از سوی دیگر روند صادارت مصنوعات این صنف به کشورهای حوزه اوراسیا نیز با مشکل همراه است.
محمد کشتیآرای ادامه داد: هر چند در ماههای اخیر روسیه دربهای تجاری خود را به روی کالاهای ایرانی باز کرده اما ورود طلا به این کشور هنوز محدودیتهای خود را دارد. با این وجود ما فعالیتهای خود را آغاز کردهایم و امیدواریم با بهتر شدن شرایط اقتصادی و خروج از رکود بتوانیم در بازارهای این منطقه حضور فعالی داشته باشیم.
وی در رابطه با مشکل اعضای این صنف با اداره مالیات اظهار داشت: صحبتهای رئیس سازمان امور مالیاتی و اطلاعیههایی که از سوی این سازمان منتشر میشود نشان میدهد تعامل با اصناف وجود دارد اما در سالهای اخیر مانند قبل توافق بین مودی و ممیز وجود ندارد و مالیات بر اساس سلیقه مدیران تعیین می شود. در واقع میزان مالیات اخذ شده کاملا بر اساس استدلال مدیرکل منطقهای تعیین می شود.
کشتی آرای در مورد میزان طلای قاچاق در کشور اظهار داشت: مطابق آخرین اطلاعاتی که ما داریم میزان مصنوعات طلای قاچاق در کشور 19 تا 22 درصد است که این رقم به سبب رکود موجود در بازار و نبود خریدار در حال کاهش است. این درحالی است که بیشترین میزان طلای قاچاق از ترکیه وارد می شود.
وی درباره افزایش قیمت طلا و سکه در روزهای اخیر اظهار داشت: هر زمان که قیمت دلار کاهش پیدا می کند قیمت طلا سیر صعودی به خود میگیرد و علاوه بر آن استقبالی که از بازار سکه در چند روز اخیر شده باعث شده قیمت سکه افزایش پیدا کند از سوی دیگر با نزدیک شدن به عید فطر نیز انتظار داریم که باز هم این روند ادامه پیدا کند.
کشتی آرای با اشاره به کاهش نرخ سود بانکی گفت: افزایش قیمت جهانی طلا و کاهش نرخ سود بانکی نیز بر این روند تاثیر گذاشته است.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به کاهش نرخ سود بانکی آیا سرمایه ها به این بازار سوق پیدا می کند، اظهار داشت: فعلا که اتفاق خاصی صورت نگرفته است و شرایط بازار عادی است اما با توجه به اینکه در ماه رمضان به سر می بریم و بازار معمولا در این ماه راکد است نمیتوان اظهار نظر نهایی کرد.