عبدالله محمدولی درباره وضعیت تولیدکنندگان طلا و جواهر با بیان "در بازار طلا هم قاچاق وارداتی داریم و هم قاچاق صادراتی"، گفت: کسی که قانونی طلا وارد میکند، باید 4 درصد مالیات و 9 درصد ارزش افزوده بدهد ولی کسی که قاچاق میکند در واقع 13 درصد معافیت دارد.
وی درباره وضعیت تولیدکنندگان طلا و جواهر ابراز کرد: تولید کنندگان در حال حاضر تقریباً هیچ فعالیتی ندارند. این تولیدکنندگان در سال 92، کل 12 ماه را کار میکردند و نگران آینده هم نبودند. سال 93 این 12 ماه تبدیل به 9 ماه کار شد و سه ماه تعطیل بودند. سال 94 این مدت کار به 6 ماه رسید و از ابتدای سال 95 تولید کننده دارد از جیب خودش هزینه میکند. این موضوع علتهای مختلفی دارد که یکی از آنها مصنوعات قاچاق طلا و جواهر است.
محمدولی افزود: یک زمانی ما تولید و صادرات داشتیم اما امروز نهتنها تولید نداریم بلکه، کاملاً مصرفگرا شدهایم و کالای خارجی مصرف میکنیم.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلا و جواهر و سنگهای قیمتی ایران با تصریح بر اینکه قاچاق تأثیر مخربی بر تولید دارد، گفت: البته دستگاههای مسئول زحمات زیادی میکشند ولی برخورد ریشهای برای این موضوع صورت نگرفته است. برای حمایت از تولید داخلی راه حل، ایجاد زیرساخت است.
وی متذکر شد: هنوز به این باور نرسیدهایم که تولیدات داخل میتواند قابل رقابت باشد و بازار داخل را پوشش دهد. این مهم نیازمند این است که دستگاههای داخلی بیشتر از پیش به ما کمک کنند و ما شاهد روزی باشیم که این پدیده شوم از بین برود، زیرا با وضعیت کنونی، طلاسازان ما امیدی به آینده در این حوزه ندارند.