ریشه تولید در حال خشک شدن است

کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به سیاست های اشتباه دولت در حوزه اقتصاد گفت: راهی که دولت یازدهم در پیش گرفته، باعث خشک شدن ریشه تولید داخلی شده است.

خبر را برای من بخوان

عبدالمجید شیخی در مورد اینکه رکود هر روز عمیق‌تر می‌شود، بیان کرد: راهی که دولت یازدهم در پیش گرفته، باعث خشک شدن ریشه تولید داخلی شده، زیرا نگاه دولت به دست بیگانه است.

وی افزود: دولت استراتژی خود را برای برداشتن تحریم قرار داد تا شرایط برای ورود کالاهای آماده و واسطه‌ای و سرمایه‌ای و همچنین سرمایه گذاری باز شود و هیچ برنامه دیگری هم نداشت، اما اکنون متوجه اشتباه خود شده و سرش به سنگ خورده، در عین حال لاپوشانی و توجیح می‌کند و حاضر نیست اشتباه خود را بپذیرد.

*دولت فکر می‎کرد با لغو تحریم‌ها، مشکلات حل می‌شود
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه وعده 100روزه دولت به دلیل اعتماد به دست بیگانه بود، گفت: دولت فکر می‎کرد، با لغو تحریم‌ها، بازار از کالا و سرمایه خارجی اشباع می‌شود و خلاء‌های تولید و سرمایه گذاری داخلی را پُر می‌کند که چنین اتفاقی رخ نداد.

شیخی ادامه داد: سیاست‌های بازرگانی ولنگار دولت و سردرگمی در مسئله واردات باعث شد، دروازه ها به سوی واردات و قاچاق باز شود و شدت آسیب دیدن تولید را دو برابر کرد و اکنون ثمره آن را می‌بینیم و اگر این روند ادامه یابد، ریشه تولید خشک خواهد شد؛ همچنین تجویز خودمختاری بانک‌ها و عدم تزریق منابع به تولید، مزید بر علت شده است.

وی ادامه داد: براساس ادبیات علم اقتصاد سرمایه‌داری، ارتباطی بین حجم نقدینگی و تورم وجود دارد که دولتمردان هم به آن اعتراف کردند؛ یکی از بهانه‌ها برای تعطیلی مسکن این بود که 43 هزار میلیارد تومان به این بخش تزریق و باعث تورم شده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: از دولتمردان سوال می‌شود با پولی که برای خرید خودرو تزریق شد و یا همین رشد حجم نقدینگی در اقتصاد که توسط دولت انجام شد و نقدینگی در سه سال دو برابر شده، چرا نرخ تورم کاهش یافته است. یا تورم بالا رفته و عدد سازی می‌شود و حقیقت را از مردم پنهان می کنند؛ یا اینکه اگر تورم واقعا کاهش یافته و واقعیت دارد، پس باید گفته خود را پس بگیرند که با این بهانه مسکن مهر را تعطیل و محرومان را از برخورداری مسکن محروم‌تر کردند.

*دولت به اقتصاد اسلامی اعتقادی ندارد
شیخی با بیان اینکه تورم از دیدگاه اقتصاد لیبرالیستی و سرمایه داری یک پدیده مکانیکی است، اظهار کرد: اقتصاددانان غربی فکر می‌کنند رشد نرخ تورم مکانیک‌وار و بدون وجود یک اراده است و زمانی که حجم نقدینگی افزایش یابد، باعث رشد نرخ تورم می‌شود، اما از دیدگاه ما تورم یک پدیده رفتاری و اراده انسان در آن دخیل است.

به گفته وی، دولت به اقتصاد اسلامی اعتقادی ندارد؛ زیرا برنامه ششم توسعه براساس و ملاک دست خط‌های مجامع بین المللی غرب مانند کنفرانس ریو نوشته شده و عملاً به آن اقرار می‌کنند که نگاه الگوی توسعه در برنامه ششم به کنفرانس ریو است.

*قرار بود اقتصاد 100 روزه سامان یابد/ حاضر نیستند اشتباه خود را بپذیرند

این کارشناس مسائل اقتصادی اضافه کرد: رئیس جمهور به مردم وعده داد که 100روزه اقتصاد سامان می‌دهد و سفره‌های مردم را پُر بار و رفاه را تامین کند، اما امروز سرشان به سنگ خورده و حاضر نیستند ایراد و الگوی اشتباه خود را بپذیرند و مسوولیت آن را قبول کنند، و فقط فرافکنی کرده و تقصیر را بر گردن دیگران، دولت قبل و منتقدان بی‌شناسنامه می‌اندازند.

شیخی تاکید کرد: دولت فقط به کاهش نرخ تورم اشاره می‌کند، که البته در کاهش رشد و شتاب عمومی قیمت‌ها هیچ دخالتی نداشته، زیرا رکود را ایجاد کردند و وقتی معامله و مبادله‌ای رخ نمی‌دهد، قیمتی رد و بدل نمی‌شود که افزایش پیدا کند و این موضوع را دستاورد قرار می‌دهند.

وی اضافه کرد: دولت تدبیر و امید به جای پاسخگویی برای عدم اجرای 22بند اقتصاد مقاومتی تنها استمساک به کاهش نرخ تورم و افزایش میزان فروش نفت خام می‌کنند. دولت هیچ عملکردی در این زمینه ندارد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه متاسفانه دولت در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی هیچ قدمی برنداشته است، گفت: دولت یازدهم سه سالی که سرکار آمده، بیش از 8 سال دولت نهم و دهم پول خرج کرد و 4برابر قیمت نرخ ارز در دولت قبل، ارز در بازار فروخت و 4 برابر خرج کرد، در حالی که بهره‌وری این هزینه کرد کمتر از 10درصد بوده است و این موضوع را کتمان می‌کنند.