سایت خبری طلا

بازگشت ۵۸۰۰ واحد صنعتی به چرخه اقتصادی

منبع: خبرگزاری ایسنا


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سه سال گذشته بالغ بر ۵۸۰۰ واحد صنعتی به چرخه تولید برگشتند.


مازندران، علی یزدانی در حاشیه کمیته بررسی تسهیل و رفع موانع تولید در بنگاه‌های کوچک و متوسط صنعتی و معدنی و طرح های نیمه تمام صنعتی استان مازندران در جمع خبرنگاران گفت:  در کل کشور بالغ بر ۸۸ هزار واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری زیر مجموعه صنعت، معدن و تجارت هستند که نزدیک به ۸۱ هزار واحد صنعتی کوچک و ۴ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی متوسط است.

وی با بیان اینکه ۳۴۰۰ واحد بزرگ صنعتی در کشور با اشتغال بالای ۱۰۰ نفر وجود دارد، افزود: میانگین کشوری واحدهای تعطیل ۱۹ درصد بوده که ۱۷ هزار واحد را دربر می گیرد.

 معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه واحدهای تعطیل در استان مازندران ۳۲ درصد است، تصریح کرد: در کل کشور بالغ بر سه میلیون نفر اشتغال صنعتی وجود دارد و ۳۷ هزار واحد صنعتی در کشور در داخل شهرک های صنعتی دارای پروانه بهره برداری هستند که از این تعداد ۷۰۸۷ واحد راکد و بقیه فعال هستند.

وی افزود: در کل کشور ۶۵ درصد از واحدهای صنعتی بالای ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت دارند و برخی از واحدها زیر ۵۰ درصد و تعدادی هم راکد هستند.

یزدانی با بیان اینکه در سه سال گذشته بالغ بر ۵۸۰۰ واحد به چرخه تولید برگشتند، اظهار کرد: حرکت جمعی کشور در همه قوا و ارکان نظام  به سمت امید، تولید و سرمایه گذاری بیشتر است.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری مقدس ترین عمل در این فضای کشور است، افزود: در سال جاری ستاد اقتصاد مقاومتی ۲۰ جلسه،   کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید ۱۱جلسه برقرار کرده که توانسته   ۳۱ مصوبه برای کمک به توسعه و رونق تولید دست پیدا کند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران مهمترین اقدام  کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید، هدف گیری بازگشت  ۱۰ هزار واحد در بخش صنعتی و دارای پروانه بهره برداری که راکد یا زیر ظرفیت تولید فعالیت بودند به عرصه تولید عنوان کرد و گفت: ۲۰۰۰ طرح بالای ۶۰ درصد پیشرفت در کل کشور وجود دارد که با تدابیر اندیشیده شده ۱۸۴ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال جدید ایجاد کرده است.

وی افزود: فلسفه تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید رفع مشکلات واحدهای راکد و نیمه فعال و طرح های بالای ۶۰ درصد است  که با تعامل با بانک نقدینگی مورد نیاز برای راه اندازی ۱۲ هزار بنگاه اقتصادی و طرح های صنعتی تامین شد.

۳۰۰ واحد تولیدی مازندران در آستانه واگذاری به بانک ها

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ۳۰۰ پرونده واحدهای صنعتی ورشکسته در مازندران وجود دارد که در آستانه واگذاری به بانک قرار دارند، گفت: باید شورای برنامه ریزی استان و شهرستان تلاش کنند تا اکثر این واحدها تعیین تکلیف شود و به چرخه تولید برگردند.

 یزدانی در نشست کمیته بررسی تسهیل و رفع موانع تولید در بنگاه های کوچک و متوسط صنعتی و معدنی و طرح های نیمه تمام صنعتی استان  مازندران  اظهار کرد: عمده مباحث مطرح شده صاحبان سرمایه درباره تسهیلات بانکی بود و مشکلات بانکی از مشکلات جدی است که با تدابیری که توسط رئیس جمهور و در کارگروه تسهیل بررسی شده بخشی از نگرانی ها برطرف شده است.

وی افزود: عمده واحد صنعتی استان مازندران در مسیر اخذ تسهیلات بانکی دچار چالش هستند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید همه دستگاه ها به صورت همه جانبه به این مهم بپردازند، تصریح کرد: برای حل مشکلات سند مالکیت واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی اقدامات لازم انجام خواهد شد و برخی از بانک ها برای تامین سرمایه در گردش علاقه‌مندی نشان می دهند و قرار شد بانک ها برای اتمام طرح هایی که ۶۰ درصد آنها به پایان رسیده حمایت لازم را داشته باشند.

وی با بیان اینکه مشکل فرش ساوین از طریق هیات رئیسه مجلس پیگیری می شود، اظهار کرد: مقام معظم رهبری برای حل دو مشکل رکود و بیکاری توجه به صنایع کوچک و متوسط را ضروری دانستند.

یزدانی اظهار کرد: باید از مدیریت واحدی که علم اداره بنگاه و بازار برای فروش کالا را داشته باشد حمایت کرد و بانک ها  و موسسات اعتباری وظیفه دارند ضمن  بررسی و تعییین تکلیف طرح ها و واحدهای معرفی شده، آزاد سازی وثایق مازاد را در دستور کار خود قرار دهند.

وی افزود: در استان مازندران در چهار شهرستان ایجاد توسعه شهرک های صنعتی را در دستور کار داریم که مساحت زمین در این چهار شهرک  ۱۵۰۰ هکتار است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت  با بیان اینکه ۸۸ هزار و ۳۵۲ بنگاه تولیدی در کشور وجود دارد  که ۹۰ درصد کوچک و زودبازده هستند، گفت: ۷۵ درصد واحدها فعال و ۲۵ درصد کاملا تعطیل است.

وی افزود: در استان مازندران از یک هزار و ۸۱۴ واحد صنعتی ۵۸۳ واحد غیر فعال است که از این تعداد یک هزار و ۵۲۶ واحد کوچک و ۱۷۴ واحد متوسط است و در داخل شهرک ها ۶ واحد بزرگ غیر فعال وجود دارد.

یزدانی با بیان اینکه ۳۰۰ پرونده واحدهای صنعتی ورشکسته در مازندران وجود دارد که در آستانه واگذاری به بانک قرار دارند، تصریح کرد: باید شورای برنامه ریزی استان و شهرستان تلاش کنند تا اکثر این واحدها تعیین تکلیف شود و به چرخه تولید برگردند.

وی با بیان اینکه برخی از بنگاه های تولیدی جایگاهی در اقتصاد کشور ندارد، افزود:  ۶۵ درصد واحدهای تولیدی استان با بیش از ۵۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت هستند.

یزدانی عنوان کرد: در دولت فعلی واحدهایی تعطیل شدند و واحدهای بسیاری به تولید پرداختند؛ ۵۸ درصد از بنگاه های تعطیل شده در کشور مربوط به دولت قبل است اما رسالت این دولت راه اندازی آنها است.

وی افزود: استان مازندران پتانسیل سرمایه گذاری دارد و این استان بیش از ۵۰۳ طرح بالای ۶۰ درصد دارد که اگر به نتیجه برسد می تواند اشتغال خوبی را ایجاد کند.

یزدانی با اشاره به اینکه  وزارت صنعت، معدن و تجارت  شش سازمان تحت پوشش دارد و ۴۵ ناحیه صنعتی مشترک در مازندران داریم، اظهار کرد: در سال گذشته در استان مازندران ۴۸۰ جواز تاسیس داده شده که ۷۹ واحد در شهرک ها ایجاد شد.

وی افزود: در ستاد اقتصاد مقاومتی ۴۷ چالش و مانع در بنگاه های کوچک و متوسط احصا شد که راهکارهایی برای رفع آن در دستور کار است.