محمد فطانت رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار امروز در اختتامیه نهمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه در تهران با اشاره به نقش مهم نظام مالی کشور در توسعه اقتصادی گفت: توسعه اقتصادی کشور مبتنی بر نظام مالی بوده که شامل 3 صنعت بورس، بانک و بیمه میشود.
وی با قدردانی از اصحاب رسانه برای پوشش اخبار نمایشگاه امسال، گفت: پس از اخبار ورزشی، خبرهای مرتبط با بورس، بانک و بیمه یکی از پرطرفدارترین اخبار کشور است که در این زمینه بورس مقام نخست را در اختصاص خبرهای روزنامهها و سایتهای اطلاعرسانی به خود اختصاص داده است.
فطانت افزود: پس از تصویب قانون بازار سرمایه در آذر 84 بازار سرمایه شاهد رشد چشمگیری بوده به نحوی که امروز بیش از 400 شرکت در این بازار پذیرش شده و 500 نهاد مالی نیز در آن فعال هستند. در حال حاضر ارزش شرکتهای پذیرفته شده در بورس به بیش از 560 هزار میلیارد تومان رسیده و این در حالی است که در ابتدای کار دولت یازدهم این ارزش از 250 هزار میلیارد تومان فراتر نمیرفت.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اهمیت مدیریت نظام مالی کشور به منظور تخصیص مناسب منابع عنوان کرد: امروزه ابر قدرت شدن کشورها مبتنی بر قدرت بازارهای مالی آنهاست. بازار سرمایه امروزه از نقش بارزی در نظام تأمین مالی کشور برخوردار است و باید با جمعآوری منابع و سرمایه خود از طریق بازار سرمایه امکان این را فراهم کرد، تا نظام تامین مالی کشور از طریق این بازار ارتقا یابد.
وی با ابراز امیدواری از خروج نظام تأمین مالی کشور از بانک محوری گفت: بازار سرمایه ایران در حال حاضر در نظام تامین مالی کشور توانسته حدود 21 هزار و 500 میلیارد تومان تامین مالی انجام دهد. بازار سرمایه ایران با 40 صنعت متنوع در بورس روبرو است که هریک نقش بارزی در به حرکت درآوردن سایر صنایع پایین دستی کشور ایفا میکنند. به عنوان مثال صنعت خودروسازی در صورت تحرک میتواند سایر صنایع مرتبط از جمله سنگ آهن، فولاد و دیگر صنایع مرتبط با خود را تحریک کرده و اثرگذار باشد.
وی در پایان گفت: انتظار میرود با توجه به چشمانداز اقتصادی 1404 ایران و تلاش برای دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی بازار سرمایه ایران بتواند نقش بارز و پررنگتری در این زمینه ایفا کند. امیدوارم سال آینده همزمان با فرا رسیدن پنجاهمین سالگرد تأسیس بورس در ایران که حاصل تلاش پیشکسوتان کشور است، دهمین نمایشگاه بینالمللی بورس نیز برپا شود.