کاهش نرخ تورم چه تاثیری بر اقتصاد خانوار داشته است؟
کارشناسان اقتصادی معتقدند تا زمانی که مردم تغییرات نرخ تورم را در زندگی روزمره خود حس نکنند نمی توان به این نتیجه رسید که کاهش تورم صحت دارد.
تورم و گرانی آنچنان به زندگی معیشتی مردم گره خورده که بازگشایی این مهمان ناخوانده برسر سفره خانواده های ایرانی نیاز به یک عزم ملی جهادی دارد ولی دولت مدعی است که با تک رقمی کردن تورم تاثیر بسیاری براقتصاد کشور گذاشته و مردم براین باورند تا این تغییرات مستقیم در زندگی معیشتی آنها دیده نشود این امر تحقق یافتنی نیست.
کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند تورم، گرانی و رکود همچنان از مشکلات پیش روی اقتصاد است و با ارتقای تولیدات داخلی بر اساس رویکرد اقتصاد مقاومتی، رقابت پذیری کالاهای صادراتی و افزایش نقدینگی و اشتغالزایی می توان گامی بزرگ در خصوص رفع مشکلات مردم برداشت.
در این رابطه امید کریمیان نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارحوزه اقصاد گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به این که شاخص های تعیین تورم در ایران با توجه به نوسانات قیمت چند کالا بررسی می شود که مورد تایید مردم نیست و باید تمام قیمت ها برای تعیین این شاخص ها در نظر گرفته شود، اظهار کرد : تعیین شاخص های افزایش یا کاهش یا ثابت ماندن قیمت ها به صورت نقطه ای برای تعیین نرخ تورم با بررسی تنها چند کالا خود عامل تورم و ایجاد رکود اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه دولت باید با دراختیار گرفتن و کنترل نقدینگی موجود در بازار اقتصادی تورم وگرانی را کاهش دهد، ادامه داد : کاهش سود تسهیلات و سپرده های بانکی با رویکرد تنظیم بازار و اجرای سیاست های گردش مالی و پولی در اقتصاد کشور می تواند در تعیین شاخص های اقتصادی موثر باشد،در حقیقت زمانی که گردش پول و کنترل نقدینگی براساس سیاست های انقباضی باشد و به سمتی برود که بار هزینه ها را کاهش دهد دراین هنگام می توان گفت تورم کاهش پیدا کرده است.
کریمیان تاکید کرد: گرفتن نقدینگی از دست مردم و حذف یارانه های نقدی که خود عاملی تورم زا است باید با مطالعه دقیق انجام شود نه این که علاوه بر جمع آوری نقدینگی و حذف یارانه های نقدی، مردم را به پرداخت مالیات های سنگین مجبورکنیم زیرا این امر معیشت و آینده اقتصادی و قدرت خرید آن ها را به خطر می اندازد و دیگر توان مقابله با بحران های اقتصادی را نخواهند داشت.
این کارشناس اقتصادی در پایان با اشاره به ارائه راهکارهای مناسب برای افزایش قدرت خرید مردم گفت : تا زمانی که مردم تغییرات نرخ تورم را در زندگی روزمره خود را حس نکنند نمی توان به این نتیجه رسید که ادعاهایی مانندکاهش تورم صحت دارد بنابراین مجلس و دولت باید دست به دست هم دهند تا مشکل معیشتی و کاهش قدرت خرید مردم را با تقویت و حمایت تولیدات داخلی و بخش خصوصی و با اشتغالزایی و ایجاد درآمد برطرف سازند.
عطاءاله حکیمی نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کاهش نرخ تورم به سبب کاهش قدرت خرید افراد تاثیر چشمگیری بر زندگی آنها نداشته است.