سرمایه گذاری در سیستم بانکی رافع مشکلات آن
کارشناس اقتصادی گفت: باید برای رفع مشکلات سیستم بانکی سرمایه گذاری کرد و افرادی را که با صنعت بانکداری مدرن به خوبی آشنایی دارند تربیت کرد تا بتوانند وضعیت موجود را متحول کنند.
درخصوص دلایل دشوار بودن پروسه دریافت تسهیلات گفت: بانکها متأسفانه واسطه گری مالی را به خوبی انجام نمی دهند و از منابعشان بیشتر در جهت سرمایه گذاری برای خود استفاده می کنند در همین راستا منابع مالی آنها برای اعطای وام به کسانی که متقاضی دریافت تسهیلات هستند خیلی محدود است.
اين کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار داشت: نکته قابل تأمل اینجاست که متأسفانه اقتصاد کشور تاحدودی بانک محور است و بنگاههای بزرگ کسری منابع خود را از طریق بانکها تأمین می کنند بنابراین دیگر منابعی برای اعطای تسهیلات به بنگاههای کوچک و خانوارها باقی نمی ماند.
ندری تأکید کرد: با توجه به اینکه بخش عمده ای از منابع مالی بانکها به بنگاههای بزرگ اعطا شد و این بنگاهها در ادامه راه از پرداخت تسهیلاتشان باز ماندند این تسهیلات به مطالبات معوقی تبدیل شد که بانکها را برای پرداخت تسهیلات به جامعه محدود نمود.
این کارشناس اقتصادی در ادامه تصریح کرد: برای نجات یافتن از این وضعیت باید الگوبرداری جدی از کشورهایی نمود که توانستند نظام بانکی مناسبی را ایجاد کنند تا افراد بتوانند متناسب با رتبه اعتباریشان و با کمترین هزینه تسهیلات مناسبی را دریافت نمایند.
وی همچنین اظهار داشت: باید برای رفع این مشکلات از سیستم بانکی سرمایه گذاری کرد و افرادی را که با صنعت بانکداری مدرن به خوبی آشنایی دارند تربیت کرد و به افراد با تجربه فرصت دهیم تا بتوانند وضعیت موجود را متحول کنند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: صنعت بانکداری ما راه طولانی را در پیش دارد تا بتواند آن نقش مؤثری را که نظام بانکداری در کشورهای دیگر ایفا می کند در کشور ما هم به اجرا درآورد و در حال حاضر می توان مثبت ترین ویژگی نظام بانکی ما در دهه گذشته را توسعه و گسترش بانکداری الکترونیک دانست.
ندری در پایان تأکید کرد: متأسفانه در خصوص تأمین مالی و واسطه گری مالی نمی توان نمره خوبی را به نظام بانکی کشور داد در همین راستا انتظار داریم تا با پرورش نیروهای جوانی که در این حوزه داریم بتوانیم این مشکلات را برطرف نماییم که البته کار بسیار مشکلی است.