به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی مارکت واچ، خبر خوب برای سرمایه گذاران بین المللی و فعالان بازار طلا این است که چین و روسیه به عنوان اولین و سومین تولید کنندگان بزرگ طلای جهان، هنوز ذخایر زیادی طلای استخراج نشده در اختیار دارند.
خبر بد نیز آن است که چین و روسیه که ششمین و هفتمین ذخایر جهانی طلا را در ذخایر بین المللی خود دارند، همچنان به خرید مقادیر هنگفتی طلا ادامه می دهند.
پکن و مسکو تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله کاهش سهم دلار در ذخایر ارزی و مقابله با تحریمهای غرب و همین طور کاهش خرید اوراق قرضه یورو ، اقدام به افزایش سطح ذخایر طلای خود کرده اند.
کاهش سهم دلار در ذخایر ارزی چین به یکی از اهداف راهبردی در سیاست های پولی پکن تبدیل شده است. چین قصد دارد طی سال های آینده یوان خود را به یکی از ذخایر بین المللی ارزی تبدیل کند و برای دستیابی به این هدف به افزایش ذخایر طلا نیاز دارد.
چین که از سال 2009 میلادی میزان ذخایر رسمی طلای خود را اعلام نکرده بود، این تابو را شکست و از اواسط سال گذشته اقدام به انتشار ذخایر رسمی طلا می کند. بانک مرکزی چین در ژوئن سال گذشته اعلام کرد که بیش از 1658 تن ذخایر طلا در اختیار دارد.
چین کمتر از 2.1 درصد ذخایر خود را با طلا نگهداری می کند و این در شرایطی است که این سهم در کشورهای صنعتی و توسعه یافته به 60 تا 70 درصد رسیده است.
آمریکا بیش از 8134 تن ذخایر طلا در اختیار دارد که بیش از 4 برابر ذخایر فعلی چین است. میزان ذخایر رسمی طلای چین در تازه ترین آمارها 1808 تن اعلام شده است. روسیه نیز بیش از 1499 تن ذخایر طلا دارد.
اگر چین بخواهد طی سال های آینده سیاست های پولی آمریکا را به چالش بکشد، این مساله مستلزم آن خواهد بود که پکن میزان ذخایر طلای خود را افزایش دهد.
روسیه نیز طی ماه های ژانویه تا ژوئن 2016 به طور متوسط هر ماه 14 تن به ذخایر طلای خود افزوده است. البته ذخایر طلای روسیه 300 تن کمتر از چین است. روسیه با کاهش درآمدهای نفتی و افت ارزش روبل روبرو شده است. تحریمهای غرب نیز فشار زیادی را بر اقتصاد روسیه وارد کرده است.
شورای جهانی طلا اعلام کرده است که میزان ذخایر جهانی طلا طی سال گذشته بیش از 702 تن افزایش داشته است. این رقم در سال 2014 با رشد 176 تن روبرو شده بود.