سایت خبری طلا

دفاع فطانت از عملکرد ۲۰ ماهه خود در بورس

منبع: خبرگزاری تسنیم


رئیس پیشین سازمان بورس در دفاع از اقدامات خود در زمان ریاست بر سازمان بورس گفت: در ۲۰ ماه گذشته در بورس اوراق بهادار ۲۵ اقدام بنیادی انجام دادم.


محمد فطانت در مراسم تودیع خود به عنوان رئیس پیشین و نیز معارفه شاپور محمدی رئیس جدید سازمان بورس که بعدازظهر امروز در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شد گفت: در 20 ماه گذشته در بورس اوراق بهادار 25 اقدام بنیادی انجام دادم که عضویت ایران در آیسکو و بورس ها در فدراسیون جهانی بورس و نیز انتشار 5 نوع صکوک شامل اوراق استصناع، اوراق اجاره دولت، اوراق رهنی ، اوراق خزانه و مرابحه از جمله آنهاست که برای تحقق این مهم در کمیته فقهی سازمان تلاش های زیادی صورت گرفته است.
رئیس پیشین سازمان بورس با اشاره به این که در سال گذشته حدود 14هزار و 700میلیارد تومان تامین مالی در بورس انجام شده است اضافه کرد: در حوزه موارد مربوط به بخش دانش بنیان نیز در این مدت تامین مالی گسترده‌ای انجام دادیم و صندوق‌های جسورانه را راه انداختیم که توسط معاون علمی رئیس جمهوری از آن رونمایی شد.
وی همچنین روشن کردن وضعیت نرخ سود و نرخ بازده در بورس را که برای اولین‌بار منحنی بازده بر اساس آن تعریف شد از جمله اقدامات خود برشمرد و تصریح کرد: به این ترتیب اکنون اوراقی که معرفی می‌شوند منحنی بازدهی آنها کاملا مشخص است.
فطانت اضافه کرد: علاوه بر این، در دوران ریاست خود بر بورس کشور نقشه استراتژی بازار سرمایه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی تدوین شد که از اولویت‌های هفت‌گانه ابلاغی از وزارت اقتصاد و دارایی برگرفته شده بود.
رئیس پیشین سازمان بورس در ادامه ایجاد اولین شرکت رتبه‌بندی در کشور را که با مشارکت یک کشور رتبه‌بندی قبرسی ایجاد شد و مجوز فعالیت گرفت را به عنوان یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در 20 ماه گذشته عنوان کرد و گفت: راه اندازی مکانیزم تعیین قیمت تضمینی و تعیین قیمت سکه طلا برای اولین بار در بورس کالا هم از دیگر موارد قابل بیان است که بر این اساس در حال حاضر قیمت روزانه سکه طلا در بورس کالا مشخص می شود. همچنین برای اولین بار ذرت خوزستان با مکانیزم قیمت تضمینی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت و معتقدیم امسال با سیاست دولت این قابلیت تامین بازهم وجود دارد که در پی آن حجم زیادی از انبار ها استاندارد شد.
وی در این مراسم یکی دیگر از مهمترین اقدامات انجام شده در دوران ریاست خود بر سازمان بورس و ارواق بهادار کشور را ارسال مستقیم اطلاعات شرکت‌های بورسی در راستای حذف اطلاعات رانتی نهایی برشمرد و اذعان داشت: همچنین سامانه‌هایی را به راه انداختیم که بتوانیم اطلاعات دقیقی از شرکت‌ها به دست بیاوریم.
فطانت‌فرد اضافه کرد: تامین مالی بخش نفت به مبلغ 5000 میلیارد تومان برای تامین مالی پروژه‌های پارس جنوبی و غرب کارون و نیز حل مشکلات مالیاتی نهادهای بازار و سازمان امور مالیاتی هم از دیگر اقدامات 20 ماهه حضور اینجانب در سازمان بورس بوده است.
وی ادامه داد: توسعه صندوق‌های سرمایه‌گذاری در راستای حرکت بازار به سمت حرفه ای شدن، تدوین تقدیم سند راهبردی بازار سرمایه، ایجاد مکانیزم تامین مالی برای بخش کشاورزی و نیز تدوین گواهی‌های سپرده کالایی و صندوق‌های کالایی از دیگر اقدامات انجام شده در این مدت هستند.
فطانت همچنین توسعه صندوق های سرمایه گذاری را یکی دیگر از اقدامات خود در بورس برشمرد و گفت: کمتر از یک سال یک میلیون نفر وارد شدند و مدیریت دارایی را به صندوق ها واگذار کردند. بعلاوه این که برای بخش کشاورزی نیز گواهی سپرده کالایی و صندوق های کالایی ایجاد شد.
فطانت تعاملات انجام شده در راستای تعیین نرخ خوراک پتروشیمی بهره مالکانه معادن و تعدیل برخی محدودیت ها مثل دامنه نوسان را نیز از دیگر این اقدامات برشمرد و افزود: در سال گذشته 21 هزار شرکت به ارزش 20 هزار میلیارد تومان را پذیرش کردیم که در نوع خود در تاریخ بورس ایران پس از اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی یک رکورد به شمار می آید.
رئیس پیشین سازمان بورس اضافه کرد: علاوه بر این اقدامات، ایستگاه‌های معاملاتی را که در سال 92 بالغ بر 945 ایستگاه بود را به 1505 ایستگاه رساندیم.
فطانت در ادامه با اشاره به این که در ابتدای دولت یازدهم 37 هزار واحد بود و امروز این رقم به 77 هزار واحد رسیده است اذعان داشت: این موضوع نشان می دهد در مدت سه سال بازدهی 100 درصدی نسیب فعالین بورس شده است.
وی همچنین با اعلام این آمار که ارزش معاملات در ابتدای سال 92 بالغ بر 246 هزار میلیارد تومان بود و امروزه به بیش از 560 هزار میلیارد رسیده است گفت: در دوره گذشته اقداماتی انجام شد که شرکت های متوسط و کوچک با ضوابط تعریف شده در تابلو فرابورس حضور داشته باشند که بر این اساس 21 شرکت جدید پذیرش شده که دکورد بالاترین پذیرش بوده است.
فطانت اذعان داشت: پیش تر ضریب نفوذ بازار سرمایه 7میلیون و 300هزار نفر بوده که در حال حاضر به 8میلیون 800هزار نفر رسیده است و در مجموع به لحاظ کد سهامداری به عدد 10میلیون در بورس رسیده ایم.
وی همچنین گفت: از وزیر اقتصاد بخاطر انتخاب شاپورمحمدی به عنوان رئیس آینده سازمان بورس و نیز اصحاب رسانه به دلیل پیگیری خبرهای مربوط به حوزه بورس و همکاران خود در این سازمان بورس بابت اقداماتشان در 20 ماه گذشته متشکرم.