به گزارش رویترز، تلاش کشورهای مختلف برای اعمال نرخ های بهره پایین و حتی منفی و نگرانی ها از مسائل سیاسی نظیر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موجب شده تا تقاضا برای سرمایه گذاری در بازار طلا در نیمه نخست امسال رکورد بشکند.
تقویت سرمایه گذاری در بازار طلا موجب شده تا کاهش خرید جواهرات به ویژه در چین و هند جبران شود و کل تقاضا برای طلا در نیمه نخست امسال به 2335 تن برسد که بیشترین حجم بالای تقاضای ثبت شده در تاریخ بازار طلاست.
سرمایه گذاری در بازار طلا در سه ماهه دوم سال به 448 تن رسید که بیش از 2 برابر دوره مشابه سال 2015 بود. میزان ورود سرمایه های جدید به صندوق های سرمایه گذاری در بازار طلا نسبت به سال گذشته 236.8 تن بود، در حالی که خروج سرمایه از این صندوق ها نسبت به یک سال قبل 23 تن بوده است.
به گفته آلیستر هیویت، رئیس اطلاعات بازار شورای جهانی طلا گفت، آمارهای اولیه نشان داد این ورود سرمایه به صندوق های سرمایه گذاری در نیمه دوم سال نیز تداوم یافته و در ماه جولای 80 تن دیگر به حجم دارایی های این صندوق ها اضافه شده است.
وی افزود: «3 عامل ساختاری موسسات سرمایه گذاری را... به افزایش سرمایه گذاری در بازار طلا واداشته است... اولین عامل، انبساطی تر شدن سیاست های اقتصادی و اتخاذ نرخ های بهره منفی است...عامل دوم، نگرانی ها از مسائل اقتصادی از جمله خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست... و در نهایت کند شدن روند افزایش نرخ بهره در آمریکا و متعاقبا تضعیف ارزش دلار.»
اما در حالی که اقبال سرمایه گذاران به صندوق های سرمایه گذاری در بازار طلا بیشتر شده، خرید سکه و شمش طلا توسط مصرف کنندگان با اندکی تغییر نسبت به سال قبل به 211.6 تن رسیده، در حالی که یک سال قبل 209.1 تن بود.
انتهای پیام