تشکیل کنسرسیوم نفتی برای کاهش نفوذ سیاست‌های آمریکا

دکتر محمدصادق جوکار در گفت‌وگو با اسپوتنیک تأکید کرد: در کنار اهمیت اقتصادی صادرات نفت و گاز،‌ تشکیل یک کنسرسیوم نفتی ضدآمریکایی از اهمیت بالایی برخوردار است.

خبر را برای من بخوان

به نقل از اسپوتنیک، ایران در نظر دارد تا حجم قراردادهای نفتی خود طی یک تا دو سال آینده را به 25 میلیارد دلار افزایش دهد. هفته گذشته نیز ساختار جدید قراردادهای نفتی ایران ارائه شد و انتظار می‌رود با انتشار این قرارداد نفتی شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران بین‌‌المللی برای بازسازی صنعت نفت و گاز ایران ورود کند.

شرکت ملی نفت ایران قصد دارد طی 6 ماه تا یک سال آینده با انعقاد قرارداد چندین میدان نفتی و گازی را توسعه دهد.

بنا به گزارشات موجود شرکت ملی نفت ایران تاکنون 34 شرکت خارجی را برای انعقاد قرارداد تأیید کرده است. از سوی دیگر 12 تا 13 میدان نفتی به عنوان اولویت دور اول سرمایه‌گذاری شرکت‌ها معرفی شده است.

شرکت‌های بزرگی همچون اِنی ایتالیا و توتال فرانسه برای ورود به توسعه میادین نفت و گازی ایران ابراز تمایل کردند. شرکت‌های نفتی و گازی زاروبژنفت، لوکویل، روس‌نفت و گازبروم نفت روسیه نیز برای ورود به توسعه میادین ایران تمایل دارند.

ایران امیدوار است تا حجم سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت نفت کشور تولید نفت و گاز کشور را افزایش داده و به حدود 5 میلیون بشکه در روز برساند.

دکتر محمدصادق جوکار در گفت‌وگو با اسپوتنیک تأکید کرد که تولید نفت و صادرات نفت و گاز از دو جهت اقتصادی و استراتژیک برای ایران اهمیت دارد. فهمیدن دلیل اهمیت اقتصادی با توجه به درآمد آن و نقش آن در پیشبرد موتور توسعه اقتصادی کشور به راحتی قابل درک است.

جوکار افزود: بر اساس برنامه دولت درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز برای توسعه کلان اقتصادی کشور به کار گرفته شده که می‌تواند هر گونه شرایط بد اقتصادی در آینده را تسهیل کند. از سوی دیگر صادرات نفت و گاز از اهمیت استراتژیک بالایی برای ایران برخوردار است چرا که در صورت افزایش وابستگی کشورهای خارجی به انرژی ایران، ایران می‌تواند از این مسأله در راستای منافع خود استفاده کرده و بر لزوم لغو کامل تحریم‌های یک‌طرفه آمریکا علیه این کشور تأکید کند.

اگر فرض کنیم که حجم عرضه انرژی از سوی ایران به کشورهای بزرگ آسیایی عضو سازمان همکاری اقتصادی آسیا پاسیسیک نظیر چین و هند و یا برخی کشورهای اروپایی افزایش یابد در آینده این کشورها می‌توانند از لغو تحریم‌های علیه ایران حمایت کنند و آمریکا نیز نمی‌تواند به سادگی به تحریم ایران ادامه داده و یا از اجرای کامل برجام طفره برود.

جوکار تأکید کرد: با این روند و افزایش صادرات نفت و گاز ایران به بازارهای بین‌المللی انرژی ایران می‌تواند یک کنسرسیوم نفتی ضدآمریکایی تشکیل دهد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در صورتی که چنین کنسرسیومی پیشتر تشکیل شده بود آمریکا نمی‌توانست به سادگی تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران اعمال کند.

محمدصادق جوکار ادامه داد: برخلاف سعودی‌ها روسیه در حال دنبال کردن یک استراتژی دقیق است این کشور با ساخت خط لوله انتقال گاز ترک‌استریم 2 در حال کاهش وابستگی کشورهای اروپایی به نفوذ سیاسی آمریکاست.

وی تأکید کرد: ایران نیز باید با افزایش تولید انرژی خود از الگوی روسیه پیروی کند.