امید احمدی در خصوص دلایل کاهش حجم و ارزش معاملات بورس و نیز درجا زدن شاخص گفت: شاید بتوان عمده ترین دلیل این موضوع را نبود خبر در حوزه های مختلف از جمله اقتصاد و نیز حوزه سیاسی عنوان کرد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: البته شرایط کنونی بورس شرایط متعادلی است و نباید این گونه انتظار داشت که هر روز شاهد رشد قیمت و شاخص در بازار باشیم.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر فرارسیدن سال مالی شرکتهای کارگزاری و بستن حسابها توسط این نهادهای مالی را می توان یکی از دلایل افت اندک بازار برشمرد چرا که کارگزاران بورسی ترجیح می دهند برای سهولت در محاسبات مالی خود اقدام به تسویه با مشتریان اعتباری خود کنند و در نتیجه ایجاد فشار فروش در بازار شکل گرفته و شاهد منفی شدن شاخص و قیمت سهام شرکتها در بورس هستیم.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین با اشاره به این که بخش قابل توجهی از ارزش بازار سرمایه مربوط به نماد بانکی هاست گفت: به دلیل توقف چند هفته ای این نمادها، شاهد کاهش گردش نقدینگی در بازار هستیم که این عامل هم می تواند یکی از دلایل کاهش حجم و ارزش معاملات در بازار سهام باشد.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی برخی اوراق مشارکت نیز بازدهی دستکم 20درصدی دارند که بر این اساس سرمایهگذاران ترجیح می دهند در این اوراق سرمایه گذاری کنند که این عامل خود می تواند موجب کاهش حجم و ارزش معاملات سهام در بورس شود.
احمدی اذعان داشت: در مجموع نقدینگی برای حضور در بازار سرمایه نیاز به بهانه و دلیل دارد که با توجه به این که این روزها اتفاق مثبتی در روابط خارجی و سیاسی و نیز اقتصاد و صنایع کشور رخ نداده است نمی توان انتظار ورود حجم زیادی از نقدینگی به بورس و در پی آن رونق بازار سهام را داشته باشیم.