بحران اروپا کماکان طلا را تحت کنترل دارد
بهای طلا در بازارهای جهانی همچنان با یک نوسان 20 دلاری در دو سطح 1760 تا 1780 دلار در نوسان است و متاثر از نگرانیهای حاکم بر فضای اقتصادی اروپا و تضعیف یورو از یک سو و خرید و فروشهای عمده از سوی دیگر در تلاطم است.
تاریخ: ۲۶/آبان/۹۰ ساعت ۱۹:۲۸ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۳۷۲۰
قیمت دلار مداخلهای همچنان در محدوده 1320 تومان به دست مردم میرسد؛ در حالی که قیمت دلار مسافری بیش از 10 تومان گران شد.
قیمت طلا در بازارهای جهانی در حالی کماکان متاثر از افت ارزش یورو به دلیل تنشهای سیاسی در یونان و ایتالیا است که انتشار اخبار جدید شرایط سختتری را به یورو تحمیل کرده و در نهایت قیمت طلا را تحت فشار قرار داده است.
خبرهای تازه انتشار یافته حکایت از آن دارد که اسپانیا و فرانسه خود را برای فروش اوراق قرضه آماده کردهاند. گفته شده که اسپانیا 4 میلیارد یورو اوراق قرضه با سررسید 2022 برای فروش آماده کرده است. سررسید اوراق قرضه فرانسوی نیز برای سالهای 2013 تا 2016 از امروز آماده فروش هستند.
در همین حال خبرهایی از اشتیاق سرمایهداران برای خرید اوراق قرضه بلژیکی و اتریشی نیز منتشر شده است. نرخ اوراق قرضه 10 ساله اسپانیا دیروز افزایش یافت و به 34/6 درصد رسید. در این میان یک استراتژیست ارزی از رویال بانک اسکاتلند در تحلیلی با بیان اینکه بانکها، شرکتهای سرمایهگذاری و شرکتهای سهامی از همین حالا خود را برای بدترین نتایج اقتصادی در اروپا آماده کردهاند، گفته است که یورو همچنان زیر فشار باقی خواهد ماند.
نتایج یک بررسی نشان میدهد که در 6 ماه گذشته ارزش یورو در بازارهای بینالمللی 5/1 درصد افت داشته؛ در حالی که در همین مدت ارزش دلار آمریکا و ین ژاپن به ترتیب 4/7 درصد و 5/3 درصد افزایش داشتهاند که بین 10 کشور توسعه یافته بهترین نتایج به دست آمده گزارش شده است. نگاه داشته شدن نرخ بهره در حد صفر در ژاپن در شرایط افزایش آمار بیکاری درآمریکا یکی از عوامل افزایش برابری ین در بین ارزهای معتبر جهان گزارش شده است.
در همین حال برخی پیشبینیها برای دلار آمریکا از آینده بهتر برای پول پشت سبز حکایت دارد. یک کارشناس ارزی ژاپنی در توکیو گفت: از 6 ماه آینده با توسعه اشتغال، تولیدات صنعتی و صادرات در آمریکا، دلار در صف خرید قرار گرفته و گرانتر میشود.
تحت فشار قرار گرفتن یورو و طلا در مقابل افزایش ارزش دلار آمریکا در بازارهای جهانی در حالی است که برخی اخبار از فشار بیشتر دولتها بر معادن طلا در سراسر جهان حکایت دارد. بنا بر این اخبار افزایش تقاضای دولتها برای گرفتن مالیات بیشتر از معادن طلا و دریافت بهره مالکانه از معادن باعث گرانتر شدن قیمت طلای استحصال شده در معادن است. گفته شده فشار تحمیل شده از این راستا به مراتب بیشتر از زیان 6 تریلیون دلاری بورسهای جهان تا ماه جولای بوده است.
دولتها از استرالیا گرفته تا اکوادر، گینه، زیمبابوه، پرو و آفریقای جنوبی تسلط کاملی بر معادن طلا اعمال میکنند که با افزایش هزینهها همراه بوده و بر افزایش قیمت طلا نیز موثر واقع شده است.