بورس همچنان میزبان رکود/تردید ورود به بازار سرمایه ادامه دارد؟

کارشناسان اقتصادی معتقدند که شرکت های بورسی قدرتمند هستند اما محیط کسب و کار مناسبی ندارند، بطوریکه به دلیل ضعف تقاضای اقتصاد در رکود به سر می برند.

خبر را برای من بخوان

بورس تهران که از نیمه دوم سال 92 تا کنون نتوانسته رضایت بسیاری از سهامداران را به خود جلب کند و این روزها نیز تحت تاثیر تحولات اقتصادی برون‌مرزی و درون‌مرزی(اجرای سیاست‌های ضد رکودی ) توانسته چشم انداز جدیدی را میان سهامداران و کارشناسان این حوزه به وجود آورده است.

اما این روند چقدر می تواند سودآوری سهامداران را دائمی کندو آیا این بازار به عنوان بازتابی از اقتصاد کل کشور، رونق از دست رفته خود را باز خواهد یافت؟کارشناسان اقتصادی در این خصوص نظرات متعددی داده اند:
تردید ورود به بازار سرمایه

فریبرز پرنا کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار سرمایه تا پایان سال اظهار داشت: روند بازار سرمایه به سیاست های دولت و بحث های اقتصادی برجام گره خورده است،از لحاظ سیاست های داخلی اگر دولت به سیاست های کنترل تورم و حجم پول ادامه دهد شرایط رکودی در کشور تشدید و بازار سرمایه روند مثبتی نخواهد داشت.

وی به برنامه های احتمالی دولت یازدهم در آخرین سال کاری خود گفت:دولت قصد دارد انعکاس سه سال فعالیت خود را در اقتصاد و جامعه نشان دهد، بنابراین به احتمال زیاد از نیمه دوم سال جاری سیاست های متفاوت تری نسبت به سال گذشته اتخاذ خواهد کرد، به طور مثال کارت های اعتباری 50 میلیون تومانی که به مشتریان حقیقی برای خرید کالا ارائه خواهد شد از سیاست های دولت است تا از این طریق اقتصاد کشور را از رکود خارج شود.
پرنا در ادامه یادآور شد: البته فعالیت های اقتصادی دولت کافی نبوده، در واقع دولت روی ورود منابع خارجی حساب باز کرده بود اما تاکنون پیشرفت خاصی درزمینه اقتصادی با بازار های بین المللی و مالی دنیا صورت نگرفته است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: شرکت های بورسی شرکت های قدرتمندی محسوب می شوند، اما محیط کسب و کار مناسبی ندارند، بطوریکه به دلیل ضعف تقاضا اقتصاد راکد مانده و بیشتر محصولات شرکت های بورسی از جمله سیمان و فولاد و محصولات خودرویی در رکود به سر می برند.
پرنا گفت: اگر این مشکلات بین المللی و موانع هر چه سریعتر برطرف شود، رشد مناسبی را در نیمه دوم سال شاهد خواهیم بود، به شرط آنکه دولت از بازار سرمایه حمایت کند.
وی در خصوص روند شش ماه بازار سهام تصریح کرد: در شش ماه گذشته بازار قیمت سهام افت زیادی داشته و طبیعی است که بعد از افت شدید شاخص رشد کند حتی اگر اقدامات مثبتی هم در بازار سرمایه رخ ندهد پتانسیل رشد وجود دارد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بیشتر بازارهای موازی و بازارهایی که رقیب بازار سرمایه هستند از شرایط رکودی برخوردار هستند،چنانچه از یک سو سود سپرده ها در حال کاهش و پول به سمت بانک ها کمتر جذب می شود و از سوی دیگر بازارهای طلا داری پتانسیل خاصی نیستند تا مردم، حسابی روی آن ها باز کند.

به اعتقاد پرنا، بازار سرمایه به شرط مدیریت و برنامه ریزی، پتانسیل جذب سرمایه های سرگردان را دارد، اما با توجه به نوسانات غیر منطقی این بازار سرمایه گذاران با تردید به این بازار نگاه می کنند.

حرکت شاخص بورس برمدار تعادل

محمد گرجی آرا کارشناس بازار سرمایه نیز ،بیان کرد: با توجه به اینکه تغییرات در شاخص بورس تابع عوامل بنیادی است و از آنجایی که تاکنون در این عوامل هیچ تحولی رخ نداده ، به نظر می رسد شاخص بورس تا پایان امسال وضعیت متعادلی داشته و روند نزولی و صعودی چشم گیری را تجربه نکند.

وی به عواملی که می تواند در روند شاخص بورس تاثیر گذار باشد، گفت : با یکسری تغییرات می توانیم در وضعیت اقتصادی کشور تحول ایجاد کنیم، چنانچه در مدت زمان شش ماه شاهد رشد حاصل از درآمدهای نفتی خواهیم بود، حتی در جذب سرمایه گذاری خارجی نیزاتفاقات خوبی خواهد افتاد.

گرجی آرا در پایان گفت: به همین دلیل به نظر می رسد وضعیت شاخص بورس با همین روند کنونی طی و برمدار تعادل حرکت خواهد کرد.