سایت خبری طلا

اینترنت پرسرعت «گوگل» از عمق اقیانوس به آسیا می‌رسد

منبع: خبرگزاری تسنیم


ژوئن امسال(تیرماه) یعنی حدود سه ماه قبل بود که گوگل از طرحی به نام FASTER رونمایی کرد و بر اساس آن، سریع‌ترین کابل نوری زیردریایی جهان بین دو کشور امریکا و ژاپن راه‌اندازی شد تا یکی از بزرگترین تحولات در این زمینه صورت گیرد.


این روزها به نظر می‌رسد برنامه‌های گوگل برای ارتقای سرعت اینترنت، به کشور ژاپن ختم نمی‌شود و این غول اینترنتی جهان تصمیم دارد از اعماق اقیانوس مدیریت اینترنت آسیا را در دست بگیرد و سریع‌ترین خدمات اینترنتی جهان را برای کل کشورهای آسیایی ارائه دهد.


آسیا قطب اینترنت دنیا


در دومین گام جدی گوگل برای افزایش میانگین سرعت اینترنت آسیا، این شرکت کابل زیردریایی نوری جدید خود را برای تایوان راه‌اندازی کرد و «یان تانگ» مدیر توسعه منابع شبکه‌ای گوگل در منطقه آسیا پسیفیک توضیح داد سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در این زمینه که هم‌اکنون کشور تایوان را هم به طرح FASTER متصل کرده است، باز هم ادامه می‌یابد تا درنهایت همه کشورهای آسیایی بتوانند سریع‌ترین خدمات اینترنتی جهان را در اختیار بگیرند. هم‌اکنون ساکنان دو کشور تایوان و ژاپن از مزایای این طرح بهره‌مند شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک، کاربران قاره کهن بتوانند اینترنت فوق پرسرعت گوگل را مورد استفاده قرار دهند.


گوگل از کابل FASTER به‌عنوان «سریع‌ترین فیبرنوری زیردریایی جهان» یاد می‌کند و فناوری مربوطه به گونه‌ای طراحی شده است که داده‌ها را مبتنی بر پرتوهای نوری با سرعت بیش از 60 ترابایت در ثانیه انتقال می‌دهد. گوگل یکی از شش عضو کنسرسیوم FASTER برای توسعه سرعت اینترنت جهان محسوب می‌شود که برای بسیاری از کشورها دسترسی به اینترنت با حداقل سرعت 10ترابایت را فراهم کرده است. دیگر اعضای این کنسرسیوم نیز با نام چاینا موبایل، چاینا تلکام، گلوبال ترانزیت، سینگ‌تِل و KDDI فعالیت می‌کنند.


سریع‌ترین کابل نوری زیردریایی جهان که هم‌اکنون به ژاپن و تایوان رسیده است، دیگر کشورهای آسیایی را هم هدف اصلی خود می‌داند که البته این اتفاق، نیازمند همکاری‌های مشترک با کنسرسیوم مذکور است. گوگل برای آنکه در گام اخیر خود اینترنت پرسرعت زیردریایی را به تایوان برساند، سرورهای بزرگ خود را در این جزیره راه‌اندازی کرده و این اتفاق باعث شده است شهر چانگهوا در تایوان به بزرگترین مرکز داده گوگل در قاره آسیا تبدیل شود. با این اتفاق تایوانی‌ها هم‌اکنون می‌توانند برای بهره‌مندی از ابزارها و خدمات گوگل از جمله یوتیوب یا جیمیل با سرعت 26 ترابیت در ثانیه به اینترنت متصل شوند.


سریع‌ترین کابل زیردریایی


مدیر توسعه منابع شبکه‌ای گوگل در آسیا پسیفیک در این خصوص گفت: «ممکن است این مسأله در حالت تئوری چندان مهم به نظر نرسد. ولی گوگل تصمیم دارد در آسیا بزرگترین تحول اینترنتی را رقم بزند و این امکان را فراهم کند تا در آینده نه چندان دور همه مردم قاره کهن بتوانند با سرعت بسیار زیاد وارد فضای مجازی شوند و بخصوص در جریان استفاده از سرویس‌های گوگل، تفاوت سرعت اینترنت را احساس کنند. کابل زیردریایی جدید ثبات و اطمینان را در منطقه ارتقا می‌دهد و تجربه جدید از حضور کاربران در دنیای مجازی را فراهم می‌کند. این کابل هم‌اکنون به منطقه‌ای رسیده است که چند سال قبل سونامی آن را نابود کرده بود. ولی نکته مهم اینجاست که سونامی مجدد با توان بیشتر هم نمی‌تواند هیچ گونه آسیبی به کابل زیردریایی FASTER بزند.»


هدف اصلی گوگل برای گسترش سرمایه‌گذاری‌ها، افزایش سرعت اینترنت جهانی است و دلیل انتخاب آسیا در نخستین گام این بوده است که مردم این منطقه بیش از دیگر نقاط جهان تمایل به مصرف داده دارند و زیرساخت‌های اینترنتی منطقه تا چند سال آینده پاسخگوی نیازهای روزافزون کاربران نخواهد بود. گوگل تاکنون یک میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده است و این فرآیند همچنان ادامه دارد.
به هر حال، گوگل هم‌اکنون به ساکنان کشور تایوان قول اتصال به اینترنت با سرعت 26 ترابیت در ثانیه را داده است. در این کشور 23.5میلیون نفر زندگی می‌کنند که با سرعت مذکور هر یک از این افراد می‌توانند هر 15 ثانیه یکبار یک عکس سلفی به ژاپن بفرستند. بر این اساس می‌توان گفت مردم تایوان با این سرعت اینترنت می‌توانند روزی 138 میلیارد عکس سلفی را به کاربران ژاپنی بفرستند.
کابل FASTER که شش جفت فیبر نوری باکیفیت را شامل می‌شود 9هزار کیلومتر طول دارد و برای ساخت آن بیش از 300 میلیون دلار هزینه شده و گوگل در حالت آزمایشگاهی ثابت کرده است که این کابل می‌تواند اطلاعات را با سرعت 60 ترابایت در ثانیه انتقال دهد.


توسعه کابل‌های زیردریایی


طرح افزایش سرعت اینترنت از اعماق اقیانوس‌ها فقط محدود به گوگل نمی‌شود و دو شرکت مایکروسافت و فیسبوک هم در این زمینه اقداماتی را انجام داده‌اند و طی ماه‌های اخیر با کابل‌های زیردریایی امریکا را به مرزهای جنوبی اروپا متصل کرده‌اند. طرح مایکروسافت و فیسبوک برای افزایش سرعت اینترنت اروپا MAREA نام دارد که در آن، کابل زیردریایی به طول 6600 کیلومتر از اعماق اقیانوس اطلس عبور کرده و در حالت آزمایشگاهی ثابت شده است که این کابل می‌تواند داده‌ها را با سرعت 160 ترابایت در ثانیه منتقل کند. قرار است این شبکه کابلی زیردریایی پس از اروپا وارد خاورمیانه و آسیا شود که البته اجرای این طرح حدود یک دهه به طول می‌انجامد.


کارشناسان می‌گویند کابل FASTER گوگل، پیشرفته‌تر و کامل‌تر است. شش جفت فیبر نوری که در این کابل به کار گرفته شده‌اند از تمامی پهنای باند خود برای انتقال داده استفاده می‌کنند و برای این کار بیش از 100 طول موج مختلف نوری را تحت پوشش قرار می‌دهند. «اورس هولز» مدیر مرکز زیرساخت‌های تکنیکی گوگل توضیح داد به‌ازای هر 60 کیلومتر در این کابل یک سیستم تکرارکننده طول موج داده نصب شده است تا این اطمینان حاصل شود که از سرعت انتقال اطلاعات در آن کاسته نشده است.


به هر حال FASTER قاره آسیا را مورد هدف قرار داده است و حدود نیمی از 3.2 میلیارد کاربر اینترنتی جهان در این منطقه سکونت دارند. چین با 710 میلیون کاربر اینترنتی، آنلاین‌ترین کشور جهان محسوب می‌شود و بر این اساس می‌توان گفت 51.7 درصد از ساکنان آن به اینترنت دسترسی دارند. در نیمه نخست سال 2016 میلادی بیش از 22 میلیون کاربر آنلاین به مجموع چینی‌های اینترنتی اضافه شدند و نکته جالب اینجاست که 191 میلیون نفر از کاربران مذکور که معادل 27 درصد از کل کاربران اینترنتی چین را تشکیل می‌دهند، در مناطق روستایی این کشور سکونت دارند.


با طرح‌هایی که گوگل، فیسبوک، مایکروسافت و دیگر شرکت‌های بزرگ فناوری به اجرا گذاشته‌اند پیش‌بینی می‌شود سال 2020 میلادی همه مردم جهان در اینترنت حضور داشته باشند. سازمان جهانی مخابرات (ITU) اعلام کرد پایان دهه جاری تعداد کاربران اینترنتی جهان از مرز 7.6 میلیارد نفر هم فراتر می‌رود و اینترنت موبایلی به محبوب‌ترین ابزار برای مردم جهان تبدیل می‌شود. هم‌اکنون 45.1 درصد از کل ساکنان دنیای مجازی در قاره آسیا حضور دارند و 20.2 درصد از آنها را هم اروپایی‌ها تشکیل می‌دهند. همچنین 10.7 درصد این افراد از امریکای شمالی به اینترنت متصل می‌شوند، 10.8 درصد از منطقه امریکای لاتین، 8.6 درصد از آفریقا، 3.7 درصد از خاورمیانه و 0.9 درصد هم از استرالیا به اینترنت متصل می‌شوند.