یک فعال اقتصادی:

هر گردشگر ۸۰۰ دلار به ایران می‌آورد

یک فعال اقتصادی در بخش گردشگری پیشرفت صنعت گردشگری در ایران را مستلزم پیشرفت صنعت هتل‌سازی می‌داند و می‌گوید اکنون از ۵ میلیون گردشگری که به ایران وارد می‌شوند فقط ۲۵۰ هزار نفر از آن‌ها برای کشور ارزآوری دارند و باقی هزینه‌ای را هم به میزبان تحمیل می‌کنند و اکنون برای توسعه گردشگری در کشور باید به دنبال جذب گردشگران با امکان اقتصادی بالا باشیم.

خبر را برای من بخوان
ابراهیم بای‌سلامی در نشست خبری همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: این همایش از یازدهم تا دوازدهم مهرماه در سالن اجلاس سران ایران و با هدف معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت هتل‌سازی برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری خارجی وبخش خصوص برگزار خواهد شد.

او افزود: این همایش در جهت اجرای طرح ۱۰۰ هتل - ۱۰۰ کسب و کار است که در جهت جذب سرمایه گذاری برای ساختن هتل‌های پنج و شش ستاره در مناطق مختلف کشور تدارک دیده شده است. از موسسات مالی و بانک‌ها و همه کسانی که در بخش سرمایه گذاری در گردشگری فعال هستند دعوت کرده‌ایم تا در این همایش شرکت کنند. در این همایش مهمانان داخلی هتل‌داران و هتل‌سازان جهان دعوت هستند.

بای‌سلامی توضیح داد: از نکات جالب ایی همایش این است که با حضور چهره‌هایی همانند اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، عباس آخوندی وزیر مسکن، راه و شهرسازی برنامه به گونه‌ای تدارک دیده است که این افراد رو در روی سرمایه‌گذاران خارجی نشسته و به سوالات آن‌ها پاسخ می‌دهند. در این نشست شرکت‌های خارجی معرفی می‌کنند که چه کسانی هستند و نظرشان در مورد صنعت هتل سازی کشور چیست، سوال‌ها و ابهامات خود را مطرح می‌کنند و مسئولان ما نیز به آن سوال ها پاسخ داده وسیاست‌های کلی جذب سرمایه گذار خارجی در کشور، قانون سرمایه گذاری خارجی و... به آن‌ها توضیح می‌دهند.

این فعال اقتصادی گفت: اکنون مشکل توسعه صنعت گردشگری در ایران بحث کمبود هتل‌های مناسب است. بر اساس گزارش شورای رقابت‌پذیری و گردشگری مجمع جهانی اقتصاد ایران بر حسب شاخص "زیرساخت خدمات گردشگری" وضعیت مطلوبی ندارد و در رتبه ۱۱۹ از میان ۱۴۱ کشور قرار گرفته است. از نظر شاخص تعداد اتاق‌های هتل بر حسب هر ۱۰۰ نفر که یکی از ارکان شاخص پیشین است رتبه ۱۱۳ را در میان ۱۴۱ کشور دارد. این شاخص رتبه برای عربستان ۳۷، ترکیه ۶۳، امارات متحده عربی ۳۴ ومالزی ۴۷ است. جالب است که بدانید در ایران ۱۰۳۷ هتل وجود دارد که فقط سه درصد آن‌ها چهار و پنج ستاره هستند.

وی افزود: بر حسب مطالعات برنامه ملی توسعه گردشگری در سال ۱۳۸۲ نیاز ایران به ۵۶۲ هتل برآورد شده است. برحسب بند ۵۰ سیاست‌های کل برنامه‌ششم توسعه اگر هدف آن باشد که ایران گردان خارجی به پنج برابر وضعیت کنونی افزایش یابند، کشور حداقل به ۴۰۰ هتل چهار و پنج ستاره نیاز دارد که برخی از شرکت‌های خارجی اعلام کرده‌اند در صورتی که توسعه گردشگران ایران بر حسب سیاست‌های کلی اعلام شده انجام شود نیاز ایران بیش از ۷۷۰ هتل چهار و پنج ستاره خواهد بود. در برنامه شششم توسعه نیز پیش‌بینی شده است که ۲۷۰ هتل چهار و پنج ستاره در کشور ساخته شود و هم‌اکنون ۱۲۴ هتل (۴۷ هتل پنج ستاره و ۷۷ هتل چهار ستاره) در حال ساخت هستند.

او در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد بسیاری از هتل‌ها با بخشی از ظرفیت خود در حال فعالیت هستند و به نظر می‌رسد طرح ۱۰۰ هتل-۱۰۰ کسب و کار خوشبینانه برای هتل‌سازی در کشور برنامه‌ریزی کرده است، گفت: توسعه هتل در تهران نامتوازن است. اکنون در برخی از شهرهای پرتوریست مانند اصفهان مشکل کمبود جا داریم و در برخی شهرهای دیگر به خاطر نبودن هتل خوب مانند قم و کاشان توریست مجبور است شب نمانده و به شهر خود بازگردد.

او افزود: یکی از ضعف‌های ما بحث بانک‌های ما است. بانک‌های ما در بخش گردشگری فعال نیستند. این موضوع در صنعت هتل‌سازی مهم است و باید اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد.

سلامی در بخشی از سخنانش درباره آمار ارزآوری گردشگران به ایران توضیح داد: هر گردشگر ۸۰۰ دلار ارزاوری برای ایران دارد در حالی که استاندارد جهانی ۱۵۰۰ دلار است. همچنین سالانه در ایران ۵ میلیون گردشگر وارد می‌شوند که گردشگر ارزاور فقط ۲۵۰ هزار نفر است چرا که باقی از کشورهایی مانند عراق، افغانستان، اذربایجان و... به ایران وارد می‌شوند که میزبان برای آن‌ها خرج می‌کند.

وی افزود: ما باید به دنبال جذب گروه‌هایی باشیم که برای کشور ارزآوری کرده و نگران مخارج خود نیستند. گردشگری که سالانه ۳۰ هزار دلار درآمد دارد، نگران مخارج سفر و مخارج خرید نیست. ما باید بتوانیم این افراد را جذب کنیم تا به توسعه گردشگری در ایران کمک کنیم.

این فعال اقتصادی گردشگری ایران امروز را به چاه نفت در ۶۰-۷۰ سال گذشته تشبیه و بیان کرد: در بخش گردشگری ما ظرفیت‌های بالایی وجود دارد که باید مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام