شروع با فرداییها
در حالی که روز دوشنبه، معاملهگران نقدی پیش از ساعت شروع معمول معاملات وارد بازار شده و با افزایش فروش ارز قیمت را تحتتاثیر قرار داده بودند، روز سهشنبه اتفاق دیگری رخ داد. در چهارمین روز هفته، برخلاف روز پیشین ابتدا معاملهگران فردایی وارد بازار شدند و معاملات این دسته با قیمت 3 هزار و 576 تومان کلید خورد. البته این بار معاملات مانند روزهای عادی بازار از ساعت 11 ظهر آغاز شد، ولی تفاوت آنجا بود که قیمت دلار در معاملات فردایی، قیمت این ارز در خرید و فروشهای نقدی را تحتتاثیر قرار داد. شاخص ارزی که روز دوشنبه با قیمت 3هزار و 571 تومان به کار خود پایان داده بود، روز سهشنبه معاملات خود را با قیمت 3 هزار و 573 تومان آغاز کرد. برخی فعالان، شروع افزایشی سهشنبه را به تحرکات ابتدای روز معاملهگران آتی نسبت دادند. در ادامه روند افزایشی، تا ساعت یک بعدازظهر، قیمت دلار در معاملات عمده تا 3 هزار و 577 تومان بالا رفت، ولی پس از رسیدن به این نقطه بازار کمی آرام گرفت و این ارز نهایتا با قیمت 3 هزار و 575 تومان به کار خود پایان داد.
تغییر مسیر ارزی؟
به گفته فعالان، حمایت بازارهای همسایه مهمترین عاملی بود که زمینهساز افزایش روز سهشنبه شد. به باور این دسته، رشد جزئی نرخ حواله درهم یکی از نیروهای حمایت کننده خارجی بود. در چهارمین روز هفته، این ارز تا قیمت 979 تومان بالا رفت. در کنار این، روز سهشنبه ارزش دلار در منطقه سلیمانیه عراق نیز بالا بود. به گفته شماری از فعالان، در چهارمین روز هفته، شاخص ارزی در این منطقه جغرافیایی در دامنه 3 هزار و 580 تا 3 هزار و 585 تومان معامله میشد.
به اعتقاد عدهای از بازیگران با تجربه بازار، با توجه به رسیدن قیمت دلار به نزدیکی محدوده 3 هزار و 580 تومان در بازار داخلی و کاهش فاصله آن با ارزش این ارز در کشورهای همسایه، زمینه برای آربیتراژ ارز برای معاملهگران از میان رفت. این دسته از بازیگران تحتتاثیر این موضوع اعتقاد دارند که قیمت دلار به هسته خود رسیده است و در روزهای انتهای هفته توان رشد بیشتر را نخواهد داشت. این در حالی است که اگر ارزش دلار در سلیمانیه عراق یا نرخ حواله درهم افزایش بیشتری را نسبت به قیمتهای روز سهشنبه تجربه کند، بازار داخلی نیز به احتمال زیاد خود را با این تغییرات هماهنگ خواهد کرد. میزان عرضه بازارساز و نوسانات بهای اونس در بازارهای جهانی از دیگر عواملی هستند کهمیتوانند قیمت دلار را در روزهای آینده تحت تاثیر قرار دهند. در شرایط کنونی باید دید، آیا شاخص ارزی به روند افزایشی خود در مهرماه ادامه خواهد داد یا بار دیگر به میانههای کانال 3 هزار و 500 تومان نزدیک خواهد شد؟