کارشناس بانکی:

قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌ها در حداقل ممکن است/ بانک‌ها از کارت اعتباری استقبال نمی‌کنند

کارشناس بانکی با اشاره به شرایط تعیین شده برای ارائه کارت اعتباری مرابحه گفت: با توجه به اینکه قیمت تمام شده پول در بیشتر بانک‌ها بالای ۲۰ درصد و قدرت‌ وام‌دهی در حداقل ممکن است، استقبال بانک‌ها از این طرح را بعید می‌دانم.

خبر را برای من بخوان

سید بهاء الدین حسینی هاشمی، با بیان اینکه با وجود رشد 30 درصدی نقدینگی در یک سال گذشته و ادامه این روند تا تیر ماه امسال، قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌ها پایین است، اظهار داشت: بخش قابل توجهی از منابعی که بانک‌ها از محل افزایش نقدینگی به دست می‌آوردند، صرف اعطای تسهیلات به بنگاه‌‌های بدهکار به (با هدف وصول مطالبات) و یا اعطای آن در قالب سود به سپرده‌گذار می‌شود.

وی افزود: بانک مرکزی دستورالعمل طرح اعطای کارت اعتباری مرابحه را صادر کرده، اما به چند دلیل این طرح عملیاتی نخواهد شد.

مدیرعامل اسبق بانک صادرات تصریح کرد: دلیل اول نرخ سودی است که برای این کارت‌ها در نظر گرفته است، زیرا اگر در مدت یک ماه این اعتبار به بانک بازپرداخت شود، نرخ سود آن معادل تسهیلات قرض‌الحسنه می‌شود و عایدی به بانک‌ها نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه بانک‌ها باتوجه به وضعیت منابع‌ خود تمایلی به اعطای تسهیلات با نرخ 18 درصد و دوره بازپرداخت سه سال ندارند، گفت: این نرخ سود و این شرایط برای هیچ بانکی به صرفه نیست.

حسینی هاشمی اضافه کرد: این طرح در واقع ارائه کارت اعتباری نیست، بلکه توزیع تسهیلات است و با توجه به اینکه قیمت تمام شده پول در اغلب بانک‌ها بالای 20 درصد است، استقبال بانک‌ها از این طرح را بعید می‌دانم. البته ممکن است برخی بانک‌ها برای رفع تکلیف تعدادی کارت صادر کنند، اما احتمالا شرایطی را تعیین خواهند کرد که مشتریان از دریافت کارت اعتباری صرف نظر کنند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه طرح کارت اعتباری روش خوبی برای خروج از رکود نیست، گفت: با توجه به وضعیت سیستم بانکی، شکستن یخ‌های رکود با اجرای این طرح خیلی بعید است.

به گفته وی قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌ها در حداقل ممکن قرار دارد.

انتهای پیام