محمدرضا بهرامن، با اشاره به اینکه قوانین مناسب میتواند در جذب سرمایهگذار و توسعه فعالیتهای معدنی موثر باشد، گفت: قوانینی از جنس قانونی که در مردادماه در خصوص صادرات طلا از درب معادن به تصویب رسید عملا میتواند برای افرادی که قصد سرمایهگذاری در فعالیتهای معدنی را دارند دلگرمی ایجاد کنند و سطح توجیح پروژههای سرمایهگذاری را ارتقا بخشد.
وی با بیان اینکه فعالان معادن طلای ایران با مخاطراتی در سیر تولید و فروش خود مواجه شدهاند، اظهار کرد: تولیدکنندگان طلا هنگام فروش محصول نهایی خود باید مالیات پرداخت کنند که این باعث شده در عرضه داخلی طلا توان رقابت با بانک مرکزی را نداشته باشند، چرا که این بانک با پرداخت مالیات مواجه نیست.
رییس خانه معدن در ادامه با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید به استانداردهای جهانی دست پیدا کند، گفت: تاکنون معادنی از استان مرکزی و خراسان اقدام به صادرات طلا کرده اند، در حالی که این صادرات میتواند با توسعه معادن طلا و دستیابی به استانداردهای لازم توسعه پیدا کند.
بهرامن همچنین رسیدن به استانداردهای بازارهای جهانی را لازمه ورود قدرتمند به بازارهای بزرگ دانست، تصریح کرد: رسیدن به معیارهای استانداردی همچون خلوص ۹۹۹ در تولید طلا که استاندارد بورس جهانی لندن است توان رقابتی عرضه محصولات را در این بازارها ایجاد میکند.
این سخنان در حالی مطرح میشود اکثر معادن طلای کشور توان استخراج طلا با خلوص ۹۹۸ را دارند که رییس خانه معدن در این باره، ادامه داد: در حال حاضر به نظر میرسد که تنها معدنی که توانسته به خلوص استاندارد بورس لندن برسد معدن طلای مشهد است که امید میرود دیگر معادن نیز بتوانند به این استانداردها دست یابند.
انتهای پیام