انگشت اتهام، این بار به سوی بانک مرکزی اروپا
زمانی به خود می آییم و می بینیم بانک مرکزی اروپا به وام دهنده ای تبدیل شده که در نهایت تبعات و زیان آن متوجه دولت های عضو است.
به گزارش سایت طلا به نقل از خبر آنلاین بحران یورو هر روز ابعاد تازه ای به خود می گیرد. بعد از نشست بی نتیجۀ گروه 20 و ارائه طرحی مبنی بر افزایش اعتبار صندوق یورو، این روزها، از محافل اروپایی، صدای محکوم کردن بانک مرکزی اروپا به گوش می رسد. اگر در ابتدای چانه زنی های رهبران اروپا، طرح افزایش اعتبار صندوق نجات یورو از 440 میلیارد به 1000 هزار میلیارد یورو مطرح بود، امروز این راهکار نیز محلی از اعراب در نزد رهبران اروپایی ندارد.
آنگلا مرکل هفتۀ گذشتۀ با حضور در پارلمان کشورش، ضمن انتقاد از سیاست های بانک مرکزی، تصریح کرد که خرید اوراق قرضه کشورها از سوی بانک مرکزی اشتباه بزرگ و جبران ناپذیری است. او افزود: زمانی به خود می آییم و می بینیم بانک مرکزی اروپا به وام دهنده ای تبدیل شده که در نهایت تبعات و زیان آن متوجه دولت های عضو است. بسیاری از مقامات آلمانی نیز ضمن همصدایی با مرکل، سخنان و موضع وی را تأیید کرده اند. جنز ویدمن، رییس بانک مرکزی آلمان ضمن تأیید موضع مرکل می گوید: بانک مرکزی اروپا با این اقدام خود بزرگترین اشتباه را مرتکب و اعتمادها را از بین می برد.
اما فرانسه موضعی برخلاف آلمان دارد و معتقد به نقش آفرینی بیشتر بانک مرکزی اروپا در حل بحران یورو است. بسیاری از کارشناسان اعطای وام و همچنین خرید اوراق قرضه از سوی بانک مرکزی را تنها راهکار حل بحران یورو در کوتاه مدت می دانند.
این در حالی است که اختلاف بین فرانسه و آلمان بر سر نقش بانک مرکزی در حل بحران یورو، نوسان بسیار بدی را در اروپا ایجاد کرده است. به طوری که بازار بورس پاریس در هفتۀ گذشته در پایین ترین سطح خود طی ماههای اخیر قرار داشت. کاهش شاخص های بورس عبارتند از: پاریس 0.84% ، لندن 0.3% ، فرانکفورت 1،22% و مادرید 1،45%
عدم توافق جمهوریخواهان و دمکراتهای آمریکا در کمیسیون کاهش بدهی نیز بر نوسانات بورس افزود. هرچند اوباما با ظاهر شدن در مقابل دوربین ها عدم حصول به این توافق را چندان مهم ندانست اما با این حال بازارهای اروپایی دیگر اعتمادی به این سخنان ندارند.
بحران یورو به سرعت در حال سرایت به سایر کشورهاست. طی هفتۀ گذشته آلمان از کاهش رشد اقتصادی خبر داد. فرانسه و آلمان نیز به کرات در حال گرفتن اخطار از سوی موسسات اعتبارسنجی هستند؛ اخطاری با این مضمون که فرانسه و آلمان در شرایطی نیستند که مستحق داشتن رتبۀ AAA باشند. سرعت سرایت بحران یورو به سایر کشورهای اروپایی سبب شده است تا صندوق بین المللی پول با ابراز نگرانی نسبت به این روند، خواهان ایجاد تسهیلات لازم برای اعطای وام بیشتر به کشورهای در حال سقوط باشد.