بخشنامه جدید بانک مرکزی برای ارز مسافری و رانندگان عبوری؛

سقف ورود ارز فیزیکی دو برابر شد/ 10هزار دلار هر نفر

بانک مرکزی میزان ورود ارز فیزیکی همراه مسافر از خارج کشور را تا سقف 10 هزار دلار مجاز اعلام و تاکید کرد: ورود ارقام بیشتر نیازمند استعلام از مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت امور اقتصادی و دارایی (FIU) است.

خبر را برای من بخوان

پیش از این سقف ورود ارز توسط مسافر از خارج و یا از مناطق آزاد تجاری صنعتی به سرزمین اصلی به صورت اسکناس پنج هزار دلار و یا معادل آن به سایر ارزها تعیین شده بود.

برای ورود اسکناس بیشتر مسافر می بایست در ورودی اظهارنامه ارزی و اطلاعات را در بانک تکمیل می کرد اما با بخشنامه جدید، مسافر باید ارز اضافه خود را به بانک تحویل دهد و منتظر استعلام مرکز مبارزه با پولشویی بماند.
بخشنامه جدید «دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر ارز همراه مسافر» بانک مرکزی با هدف ساماندهی مقررات ورود و خروج ارز همراه مسافر در هنگام ورود و یا خروج از کشور و رفع برخی کاستی‌ها و مشکلات موجود در ضوابط فعلی، تهیه و تدوین ضوابط جدید ارز همراه مسافر تهیه و منتشر شده است.
این بخشنامه با همکاری و هماهنگی سایر مراجع ذی‌ربط از جمله گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک ملی ایران، مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت امور اقتصادی و دارایی (FIU) تهیه شده و از ابتدای آذر ماه اجرای آن الزامی است.
براساس دستورالعمل یادشده ورود ارز فیزیکی (اسکناس) توسط هر مسافر از خارج از کشور تا سقف 10 هزار دلار و یا معادل آن به سایر ارزها بدون نیاز به اظهار آن در مبادی ورودی گمرک امکان‌پذیر است.
ورود ارز فیزیکی به ‌صورت اسکناس برای مبالغ بیش از 10 هزار دلار و یا معادل آن به سایر ارزها، نیازمند استعلام از مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت امور اقتصادی و دارایی (FIU) به لحاظ مقررات مبارزه با پولشویی است.
در این ارتباط برای ورود مبالغ بیش از 10 هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها، مسافر باید نسبت به اظهار آن به درگاه گمرک ورودی اقدام کند که پس از آن مسافر توسط گمرک به باجه بانک ملی ایران هدایت شده و ضمن تودیع مبلغ مازاد ارز خود، رسید چاپی مربوطه را که حاوی کد رهگیری است، دریافت می‌کند.
پس از صدور تاییدیه مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی (FIU)، وجه مازاد مورد بحث بنا به درخواست مسافر عیناً به وی مسترد، حواله و یا از وی به نرخ آزاد خریداری می‌شود.
همچنین خروج ارز مازاد بر سقف تعیین شده فوق با ارایه کد رهگیری مربوطه میسر خواهد بود.

* فرصت شش ماهه به دارندگان اظهارنامه های قبلی
همچنین درچارچوب دستورالعمل جدید، دارندگان اظهارنامه‌های قبلی(غیرالکترونیکی) حداکثر 6 ماه فرصت دارند تا با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی گمرک به آدرس www.irica.gov.ir نسبت به ثبت اطلاعات مربوطه و دریافت کد رهگیری اقدام کنند.
خروج ارز فیزیکی (اسکناس) دارندگان این نوع اظهارنامه‌ها در مهلت تعیین شده (6 ماه) و بعد از آن صرفاً توسط خود شخص اظهارکننده و با همان نوع ارز اظهار شده با ارایه رسید چاپی حاوی کد رهگیری و تحویل اصل اظهارنامه‌ قبلی به گمرک مربوطه امکان‌پذیر است.
بر اساس اعلام بانک مرکزی از ابتدای آذر ماه امسال ورود و خروج ارز برای مبالغ بیش از 10 هزار دلار و یا معادل آن به سایر ارزها در چارچوب دستورالعمل مزبور و صرفاً از طریق مبادی چهارده‌گانه ورودی و خروجی گمرک که باجه‌های فعال بانک ملی در آن‌ها مستقر هستند، امکان‌پذیر بوده و در سایر مبادی ورودی‏‏ و خروجی حداکثر تا سقف 10 هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها مجاز خواهد بود.
همچنین فهرست اسامی چهارده‌گانه گمرکات مزبور در پیوست دستورالعمل به همه مراجع ذی‌ربط اطلاع‌رسانی شده است.
این مقررات شامل رانندگان بخش حمل و نقل بین‌المللی (ترانزیت) نیز می شود.
بانک مرکزی خاطر نشان کرد که در صورت افزایش تعداد باجه‌های اعلامی موردبحث، اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام