ایتالیا از بحران بدهی نجات می یابد؟
رهبران فرانسه و آلمان به شرط اجرای برنامه های ریاضتی به ماریو مونتی، نخست وزیر جدید ایتالیا قول همراهی دادند.
به گزارش سایت طلا به نقل از خبرگزاری یورو نیوز این سومین برنامه ریاضتی در شش ماه گذشته است.
کشوری که نرخ بیکاری در آن هشت و نیم درصد است و حجم بدهی های آن 120 و نیم درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است.
اقتصاد ایتالیا در سال جاری تنها رشد 0.7 درصد تولید ناخالص داخلی را تجربه کرده است. هر چند سازمان همکاری اقتصادی و توسعه رشد منفی نیم درصدی را برای سال آینده ایتالیا پیش بینی می کند.
در مورد بحران بدهی ایتالیا با آرماندو برانکینی مشاورماریو مونتی، نخست وزیر ایتالیا گفتگو می کنیم.
یورونیوز:شما یکی از مشاوران ماریو مونتی هستید. روز دوشنبه، نخست وزیر سومین برنامه سختگیرانه مالی اش را اعلام خواهد کرد. ماریو مونتی در نشست بروکسل، به وضوح گفت که وضعیت ایتالیا حساس است و آنها باید به سرعت عمل کنند. به نظر شما، ایتالیا قادراست از این وضعیت خارج شود؟
آرماندو برانکینی:من مطمئن هستم که ایتالیا قادر خواهد بود که از این وضعیت خارج شود. قطعا تعدیل بودجه قابل دستیابی است و کسری بودجه باید به سرعت کاهش یابد.
به این دلیل برنامه سوم مهم است. واقعیت این است که ایتالیا در اجرای بخشی ازدو طرح قبلی دچار عقب افتادگی شده است. به یاد داشته باشیم که نخست وزیر سابق برلوسکونی در ماه مه گفت بود که ایتالیا در بین کشورهای اروپایی در بهترین حالت است و نیاز به هیچگونه اقدام اصلاحی ندارد.
یورونیوز: دولت برلوسکونی خیلی دیر شدت بحران ایتالیا را درک کرد. بسیاری انتقاد می کردند که اشتباه برلوسکنی باعث گسترش بحران و وضعیت بد بازار شد. آیا با مونتی شرایط متفاوت است؟
آرماندو برانکینی: زمانی که میوه خیلی می رسد، از رسیدن زیاد فاسد می شود.
در این شرایط جلوگیری از فساد خیلی سخت است.
بنابراین لازم است هر دو این برنامه ها اجرا شود، طرح ریاضت اقتصادی و اقداماتی در جهت بهبود.
باید دید دوشنبه آینده ، چه اتفاقی خواهد افتاد . این برنامه بودن شک نیاز به فداکاری بسیاری از سوی مردم ایتالیا دارد.
البته در چند سال گذشته دولت ایتالیا با روشهای غیر مسئولانه ای هزینه کرده است.
یورونیوز :اتحادیه های کارگری ایتالیا، تنش بسیار زیادی را تایید کردند. آیا علائم و نشانه های بحران یونان در ایتالیا نیز دیده می شود؟
آرماندو برانکینی: من فکر نمی کنم که خطری مانند بحران یونان، ایتالیا را تهدید کند. به ویژه اینکه فکر می کنم، در طرحی که دوشنبه آینده ارائه خواهد شد، ترکیبی از سخت گیری، رشد و همچنین یک حس عمیق از عدالت وجود دارد.
باید به اتحادیه های کارگری اطمینان داده شود و همزمان آنها می توانند شرایطی برای بازگشت به توافق شناخته شده در میان نیروهای اجتماعی داشته باشند که باعث ثبات در وضعیت مالی ایتالیا می شود. یک شرایط متفاوت تری که امروز اجازه می دهد اقتصاد کشور ما بهبود یابد.
یورونیوز: دیروزبانک های مرکزی جهان نرخ بهره مبادلات ارزی را برای بهبود سیستم تولید جهانی کاهش دادند. آیا این اقدام برای حرکت موتور اقتصاد کافیست؟
آرماندو برانکینی:مطمئنا به اندازه کافی نیست، اما قطعا یک تصمیم گیری خوب است. ما در شرایط فعلی با محدودیت های اعتباری مواجه هستیم، بنابراین مداخله هماهنگ بانک های مرکزی عمده در جهان یک حرکت خوب بود. کاهش نرخ بهره بانکهای مرکزی تصمیمی در جهت درست است./ح