افت 5/ 1 درصدی اونس در هفته گذشته

طلای ژانویه 5/ 3 درصدی شد

بازارهای جهان در آخرین هفته ژانویه کاملا «ترامپی» بودند، اما روند بخش‌های اول و دوم هفته کاملا متفاوت بود. در بخش نخست، بازارها تحت‌تاثیر نگرانی‌های ترامپی بودند، در حالی که در روزهای انتهایی هفته، خوش‌بینی به احتمال افزایش رشد بزرگ ترین اقتصاد جهان بود که شاخص‌ها و قیمت‌ها را متاثر می‌کرد.

خبر را برای من بخوان

دونالد ترامپ جمعه دو هفته پیش در سخنرانی آغاز دوره ریاست‌جمهوری خود دوباره برخی از وعده‌های انتخاباتی‌اش را تکرار کرد تا بازارها در روزهای اول هفته گذشته نگران شوند. با این حال، امضای چند فرمان اجرایی در رابطه با همان وعده‌ها، برخی را امیدوار کرد که وعده‌های کاهش مالیات، افزایش هزینه برای زیرساخت‌ها و مقررات‌زدایی نیز به‌گونه‌ای جدی اجرا خواهد شد. به این ترتیب، روند بازارها در روزهای آخر معکوس شد. در حالی که در بخش اول هفته گذشته، شاخص‌های سهام تحت فشار و خرید پناهگاه‌های سرمایه از جمله طلا با افزایش روبه‌رو بود، در نیمه دوم، بورس‌ها اوج گرفتند و فلز زرد ارزان شد. اونس طلا روز جمعه روی بهای 1191 دلار ایستاد تا روند رشد یک ماهه آن متوقف شود. فلز زرد که 4 هفته پیاپی رشد کرده بود، هفته گذشته 19 دلار برابر 5/ 1 درصد از ارزش خود را از دست داد.

با این همه، ماه اول سال 2017 ماه چندان بدی برای طلا نبود. اونس طلا که در انتهای سال 2016 روی بهای 1151 دلار ایستاده بود، در ماه ژانویه حدود 5/ 3 درصد رشد کرد. رشد ژانویه و افت هفته آخر این ماه، کارشناسان و سرمایه‌گذاران را درباره روند هفته اول فوریه که همزمان با تعطیلات سال نو چینی است، دچار اختلاف کرده است. پیش از آغاز این هفته، مرور کوتاهی بر رویدادهای هفته گذشته خواندنی است.اونس روز دوشنبه با 8 دلار رشد به قیمت 1218 دلار رسید. این رشد و ثبت اوج دوماهه برای بهای اونس عمدتا ناشی از تشدید خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن و تضعیف شاخص دلار بود. تاکید رئیس‌جمهوری جدید آمریکا بر مذاکره برای اصلاح پیمان‌های تجارت آزاد در سخنرانی تحلیف روز جمعه، صبح دوشنبه بازارها را متاثر کرد و در ادامه همین روز، خبر کناره‌گیری آمریکا از پیمان تجارت ترانس پاسیفیک منتشر شد.

با وجود رشد دوشنبه، سه‌شنبه روز افت ارزش طلا تحت‌تاثیر سودگیری معامله‌گران بود. اونس در این روز با 10 دلار افت به عدد 1208 دلار رسید. تعدیل روند نیز در افت روز دوم نقش داشت. در نبود تحولات خبری عمده در این روز، بازارهای جهانی بر اقدامات دولت ترامپ متمرکز ماندند. خبر مهم سه‌شنبه رای دادگاه عالی بریتانیا به لزوم تایید روند برگزیت در پارلمان بود که برای دولت دردسرهایی ایجاد و ابهام‌ها را بیشتر می‌کند. شاخص دلار در این روز اندکی رشد کرد، اما تقویت ارزش نفت تا حدی به طلا کمک کرد و جلوی افت بیشتر آن را گرفت. روند افت روز چهارشنبه نیز ادامه پیدا کرد تا اونس در این روز با 7 دلار افت دیگر به قیمت 1201 دلار برسد. افت چهارشنبه عمدتا ناشی از اوجگیری بازارهای سهام بود. بازارهای سهام جهان در این روز به اوج 19 ماهه رفتند، مهم‌تر آنکه شاخص داو‌جونز آمریکا برای اولین بار در تاریخ از مرز 20هزار واحد گذشت. با این همه، چهارشنبه شاخص دلار بیش از پیش تضعیف شد چراکه ترامپ چندی پیش نسبت به مضرات دلار بیش از حد قوی هشدار داده بود.

پنج‌شنبه هم روز سقوط 13 دلاری بهای اونس بود. اونس در این روز تا قیمت 1188 دلار سقوط کرد، سقوطی که عمدتا ناشی از ادامه اوجگیری بازارهای سهام بود. همزمان، شاخص دلار نیز تحت‌تاثیر تعدیل روند، رشد کرد تا طلا مانع دیگری را نیز روبه‌روی خود ببیند. بهای نفت خام در چهارمین روز از چهارمین هفته ژانویه رشد کرد تا اندکی از فشار روی طلا کاسته شود.فشار موجود بر طلا روز جمعه آشکارتر شد؛ زیرا اونس در این روز با وجود انتشار داده‌های بد از رشد آمریکا، رشد قابل‌توجهی را تجربه نکرد. اونس در این روز تحت‌تاثیر عوامل کاهشی تکراری تا قیمت 1180 دلار پایین آمد، اما با انتشار داده‌های رشد و تعدیل روند رشد بازارهای سهام، تا قیمت 1191 دلار بالا آمد. با ثبت این قیمت مشخص شد که روند رشد اونس پس از 4 هفته پایان گرفته، با وجود این، معلوم شد که ماه ژانویه ماه چندان بدی نیز برای طلا نبوده است.