حامد سلطانینژاد در همایش چشمانداز صنعت فولاد اظهار داشت: در سال 2016 حدود 4 میلیارد دلار فولاد به روش فروش سلف در بورس کالا عرضه شد.
وی ادامه داد: طی یک و نیم سال اخیر، 1.5 میلیارد دلار تأمین مالی از محل اوراق سلف موازی صورت گرفت و سعی داریم از طریق ابزار گواهی سپرده کالایی، یک بازار مستمر از کالاها را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی بیش از 80 انبار در بورس کالای ایران پذیرش شدهاند، گفت: چند روز پیش نیز معاملاتی را در زمینه زعفران آغاز کردیم.
سلطانینژاد تصریح کرد: در بورس کالا قراردادهای بلندمدت پیشبینی شده تا نگرانیهای موجود برای فروشندگان در مورد فروش نرفتن کالاهایشان را برطرف کند.
وی با اشاره به شکلگیری بازار مالی مبتنی بر کالا گفت: از 23 میلیارد دلار ارزش معاملات بورس کالا در سال 2016 معادل 11.7 درصد سهم بازار آیندهنگر بوده است و این در حالی است که سهم مبادلات فیزیکی 11.1 میلیارد دلار برآورد شده است.
مدیرعامل بورس کالا اضافه کرد: اجرای گواهی سپرده کالایی علاوه بر ایجاد بازار پیوسته، کشف قیمتی مناسبی را نیز به همراه خواهد داشت.
به گفته وی، امکان راهاندازی ابزارهای مالی آیندهنگر روی کالاهای واسطهای و مادر وجود دارد.
وی ادامه داد: 49 درصد از بازار نفت به پتروشیمی و صنایع وابسته، 44 درصد به صنایع فلزی و سنگآهن و بقیه نیز به صنایع کشاورزی اختصاص دارد.
انتهای پیام