سایت خبری طلا
در نشست مدیران بانک مرکزی اعلام شد

آخرین خبر از مسترکارت/ توزیع اسکناس نو از ۲۱ اسفند

منبع: ایسنا


مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی اعلام کرد که با توجه به این‌که مسترکارت مشمول تحریم‌های اولیه و یک طرفه است فعلا ارتباط مستقیمی با آن نداریم، اما وی از مذاکراتی با شبکه‌های غیرآمریکایی و احتمال به نتیجه رسیدن آن در سال آینده خبر داد.


 

امروز چهارشنبه به مناسبت فرارسیدن ایام پایانی سال ناصر حکیمی - مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی – و همچنین رحیمی – مدیرکل اداره نشر و ریالی بانک مرکزی – در نشستی به تشریح شرایط توزیع اسکناس و سکه و همچنین حوزه الکترونیک بانک‌ها پرداختند.

وضعیت مسترکارت

مسترکارت از جمله کارت‌های بین‌المللی آمریکایی بود که در فضای پسابرجام بحث‌های زیادی در رابطه با امکان اتصال به شبکه و استفاده ایرانی‌ها از آن مطرح شد، اما براساس آنچه که مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی به ایسنا اعلام کرده است ظاهرا فعلا هیچ اتصالی به این شبکه فراهم نشده و پیش‌بینی در مورد آن وجود ندارد.

حکیمی توضیح داد: مسترکارت مشمول تحریم‌های اولیه و یک طرفه بوده و فعلا ارتباط مستقیمی از آن نداریم و باید موانع موجود در رابطه با آن حل و فصل شود، بنابراین فعلا اتصالی وجود ندارد و سرویسی از سوی آن ارائه نمی‌شود.

اما وی این را هم گفت که ایران مذاکراتی با شبکه‌های بین‌المللی غیرآمریکایی داشته و به نظر می‌رسد در سال آینده به نتایجی رسیده و اتصالاتی برقرار شود.

سقف برداشت از خودپردازهای بانک‌های متقاضی در پایان سال افزایش می‌یابد

با توجه به افزایش تقاضا برای پول نقد که در پایان سال تشدید می‌شود بانک مرکزی تصمیم دارد برای امسال هم سقف برداشت از خودپردازهای بانک‌های متقاضی را برای مدتی افزایش دهد به‌طوری که بانک‌هایی که خود درخواست را مطرح کنند سقف برداشت روزانه خودپردازهای آنها از ۲۰۰ هزار تومان معمول تا ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت. این موضوعی است که در سال گذشته در برخی از بانک‌ها اتفاق افتاد.

بنابر گفته  حکیمی دوره افزایش سقف پرداز از خودپردازها در ایام پایانی سال بین ۲۰ اسفندماه تا ۱۵ فروردین‌ماه خواهد بود.

احتمال افزایش تراکنش‌های بانکی تا ۲۰۰ میلیون در روز

مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی به حجم مبادلات روزانه در شبکه شتاب نیز اشاره داشت و گفت: در حال حاضر در هر روز حدود ۱۶۰ میلیون تراکنش در شبکه شتاب  و  شاپرک ثبت می‌شود که میزان موفقیت تراکنش‌ها به حدود ۹۹.۵ درصد رسیده است.

وی البته عنوان کرد که با توجه به افزایش مبادلات در روزهای پایانی سال احتمال افزایش تراکنش‌ها تا ۲۰۰ میلیون در روز وجود دارد و دور از ذهن نیست.

توزیع ۱۶۰۰ میلیارد اسکناس نو از ۲۱ اسفند

در این نشست رحیمی - مدیر کل اداره نشر و ریال بانک مرکزی - در رابطه با زمان توزیع اسکناس‌های نو و شرایط آن اینگونه توضیح داد که حدود ۹۰۰ میلیارد تومان اسکناس نو از ۲۱ اسفندماه در شهرستان‌ها و استان‌ها توزیع می‌شود و حدود ۷۰۰ میلیارد تومان نیز در تهران.

به گفته وی، بانک‌های ملی، صادرات، اقتصاد نوین، سپه، پست بانک از جمله بانک‌های منتخب هستند که توزیع اسکناس‌های نو را برعهده خواهند داشت. این در حالی است که اسکناس‌های نو در قالب ۲۰۰۰، ۵۰۰۰ و ۱۰ هزار تومانی در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

مدیر کل اداره نشر و ریال بانک مرکزی این را هم گفت که ذخائر بانک مرکزی برای توزیع اسکناس نو به اندازه کافی است، اما با توجه به این‌که ظرف دو ماه بعد اسکناس‌های توزیع شده بار دیگر به شبکه بانکی بر می‌گردد در نتیجه برای جلوگیری از هزینه‌هایی که می‌تواند تحمیل شود برای مرحله‌ی اول حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که در صورت لزوم توزیع بیشتر انجام خواهد شد.

رحیمی در رابطه با توزیع سکه نیز اعلام کرد که بازار سکه در حال حاضر کاملا متعادل بوده و مشکلی وجود ندارد به‌طوری که بانک مرکزی کاملا آن را کنترل می‌کند. با این حال در صورت لزوم و با توجه به هماهنگی‌هایی که با بانک ملی در شعبه کارگشایی آن انجام شده در صورت لزوم حراج سکه انجام شده تا تامین تقاضا صورت گیرد.

اسکناس ۱۰۰۰ تومانی و مصوبه تبدیل ریال به تومان

در حالی با تصویب هیات وزیران قرار بر تبدیل واحد پولی ایران از ریال به تومان شد که به تازگی بانک مرکزی اقدام به رونمایی و البته انتشار اسکناس ۱۰ هزار ریالی کرده است.

این در حالی است که مدیر کل اداره نشر و ریال این بانک درباره این‌که در صورت تایید تبدیل واحد پولی به تومان و حذف یک صفر، انتشار اسکناس ۱۰ هزار ریالی مغایرتی با این موضوع ندارد؟ توضیح داد: به هرحال اسکناس ابزاری برای پرداخت است که بانک مرکزی در رابطه با چاپ و توزیع آن اقدام می‌کند و اگر مصوبه هیات وزیران در سال آینده به تایید مجلس برسد و واحد پولی به تومان تغییر کند باز هم مغایرتی در انتشار اسکناس ۱۰۰۰ تومانی و تبدیل واحد پولی وجود ندارد، چرا که در هر صورت برای این تغییر زمان زیادی لازم است و باید پول‌های موجود به تدریج از چرخه خارج شود.

وی همچنین در مورد این‌که آیا بانک مرکزی برای انتشار چک پول‌های ۲۰۰ هزار تومانی چاپ شده برنامه‌ای دارد نیز اظهار کرد:  خیر چاپ این پول‌ها به معنای آن نیست که بلافاصله توزیع شود، بلکه ما هم به مانند سایر کشورها برای ذخائر احتیاطی خود اسکناس‌هایی با ارقام درشت‌تر چاپ می‌کنیم و در زمانی که جامعه دچار شوک شود و یا این‌که نیازی به آن وجود داشته باشد برای انتشار آن اقدام خواهیم کرد.

انتهای پیام