اولین موضوع کاهش عرضه ارزو پایین آمدن حجم نقدی موجود در بازار بود. علت این موضوع به دو متغیر نسبت داده شد. به گفته برخی بازیگران باتجربه بازار، سفتهبازان تصور میکنند، قیمت دلار در تعطیلات نوروزی بهدلیل فضای نیمه تعطیل بازار با افزایش مواجه خواهد شد. این موضوع موجب میشود که این عده در روزهای جاری بیشتر اقدام به خرید دلار کنند و کمتر تمایلی به عرضه ارز داشته باشند. در کنار این، عدهای از معاملهگران باور داشتند، روز گذشته عرضه شماری از صرافیهای بانکی پایین آمده بود. به این ترتیب، از نظر فعالان، تحرکات سفتهبازان و کاهش عرضه صرافیهای بانکی دو متغیر اثرگذار در افزایش قیمت بودند. در این میان، بهنظر میرسید نقش سفتهبازان ارزی در تغییرات قیمت پررنگتر بود. در کنار این، روز سهشنبه نرخ حواله درهم نیز افزایش قیمت را تجربه کرد و به محدوده هزار و 30 تومان وارد شد.
برخلاف روز نسبتا نوسانی دلار، سکه روز سهشنبه تقاضای چندانی نداشت و حتی میزان فروش کمی در بازار بالاتر رفته بود. به گفته فعالان، ماندن اونس در محدوده هزار و 200 دلار و نبود نشانههای افزایشی در بازارهای جهانی موجب شد که انتظارات افزایشی سکه بازان محدودتر شود. در واقع عدهای از معاملهگران اعتقاد داشتند سکه به سقف قیمت خود رسیده است و کشش رشد بیشتر را ندارد. این در حالی است که روز دوشنبه سکه بدون اثرگذاری متغیرهای دلار و اونس 27 هزار تومان رشد کرده بود. عدهای رشد روز دوشنبه را به ورود آخرین تقاضاهای انتهای سال نسبت دادند و گروه بیشتری آن را ناشی از تحرکات سفتهبازان دانستند. سفتهبازان زمانی که احساس کردند، سکه توان رشد بیشتر را ندارد، تصمیم گرفتند، بخشی از دارایی خود را به فروش برسانند. با وجود این، عدهای از معاملهگران باور دارند، ممکن است سکه در روزهای آینده بهدلیل نزدیکی به روز مادر بار دیگر با افزایش نوسان همراه شود. البته روند بهای اونس پس از جلسه فدرال رزرو نیز در تغییرات قیمت سکه در روزهای انتهایی سال میتواند اثرگذار باشد.
در ابتدای روز سهشنبه، معاملهگران تمایل چندانی به فروش ارز نداشتند، این موضوع موجب شد که دلار با شیب نسبتا تندی در مسیر افزایشی قرار بگیرد. در یک ساعت ابتدایی چهارمین روز هفته، دلار تا محدوده 3هزار و 770 تومان بالا رفت و پس از آن حتی تا نقطه هزار و 782 تومان نیز اوج گرفت. با این حال، شاخص ارزی با پایین آمدن از سقف قیمت روزانه با قیمت 3 هزار و 768 تومان به کار خود پایان داد. به گفته فعالان، افزایش تحرکات سفتهبازان ارزی مهم ترین عاملی بود که قیمت را در مسیر افزایشی قرار داد. به گفته این دسته، سفتهبازان قصد دارند از فرصت نیمه تعطیل بودن بازار در نیمه اول فروردین استفاده کنند و دلار خریداری شده خود را در آن مقطع زمانی با قیمت بالاتر بفروشند. سال گذشته نیز این عده توانسته بودند قیمت را در تعطیلات دچار نوسان کنند.