سایت خبری طلا

ريسك، حكمران قصر طلايي حراج

استراتژي حراج سكه اي بانك مركزي نه قمار است و نه ريسك بلكه تب را فرو مي نشاند و كشتي پرتلاطم سكه را بر ساحل آرامش مي رساند.


رژه سکه در دسته های 100 تایی مقابل چشم اذهان حضار، طنین صدای مجری حراج، صدای تق تق ماشین حساب، زنگ خوردن گوشی های تلفن همراه، تیک تیک ساعت، ورق خوردن کپی های انگشت خورده کارت ملی، اونس، قیمت جهانی، فی بازار و هیجان و ریسک حکمران اصلی اینجاست.
نیمکت های چوبی خالی شده و اکثرا ایستاده گوش به صدای مجری و چشم به سالن سپرده اند. اینجا سالن حراج مملو از جمعیت بانک 85 ساله کارگشایی در خیابان مولوی تهران است.

اینجا نوبت و صف بی معناست و همه 500 نفر متقاضی حاضر در سالن در شرایطی برابر خود تعیین کننده اولویت شان در خرید و خروج از سالن هستند بی هیچ اعتراضی. حرفه ای ترها آرامش بیشتری دارند و موشکافانه تر فضا را حلاجی کرده و بی محابا دست خود را برای بالا بردن قیمت ها بالا می برند و خرید اولی ها محافظه کارانه تر قلم به دست دو دوتا چهارتا می کنند.

قریب به اتفاق جمعیت سالن نیز تنها نظاره گرند و به قول خودشان به دنبال کسب تجربه حذف حباب قیمت ها هدف این حراج ها بوده که رییس کل بانک مرکزی چند روزی است آن را اعلام کرده است.

اما یکی از متقاضیان حاضر در این حراجی طلایی که خود را نیز ورشکسته سرمایه گذاری در بورس معرفی کرده و اقدام بانک مرکزی را رواج دلال بازی دانسته می گوید: هدفمندسازی یارانه ها و شوکه شدن بازار و همچنین کاهش نرخ سود سپرده گذاری باعث شد مردم پول خود را برای خرید سکه و ارز روانه بازار کرده، بنابراین عملکرد کنونی بانک مرکزی در راستای حراج سکه و شمش در دراز مدت پاسخگو نمی باشد.

یکی از خریداران بسته 100 تایی سکه تمام بهار طرح جدید در رد مدعای این فرد ضمن تاکید بر لزوم تداوم اقدام بانک مرکزی خاطرنشان کرد:‌ چنانچه بانک مرکزی عقب نشینی کرده و حراج ها را متوقف کند با توجه به بحران جهانی افزایش فاجعه آمیز قیمت ها را خواهیم داشت.

وی حراجی ها را با وجود ایجاد صف های طولانی و بعضا درگیری ها و مشاجرات، موجب فروکش کردن تب بازار عنوان کرد.

یکی دیگر از مشتریان که متفکرانه محیط را تجزیه و تحلیل می کند و نگران حمل شمش 12 کیلویی توسط خریدار آن است،معتقد است: سالن پر از دلال است و آنها خریدار واقعی اند نه مردم عادی.

وی ادامه می دهد: افرادی نیز از سوی بانک مرکزی برای بالا بردن نرخ ها اجیر شده اند بنابراین قیمت ها نمی تواند واقعی باشد.

اما دیگری که خود را بازنشسته یکی از ادارات معرفی کرده استاندارد بودن و آکبندی بسته های بانک مرکزی را با وجود احتمال بالاتر بودن نرخ ها نسبت به بازار دلیل حضور و خریدش در حراجی بانکی ذکر می کند.

اینجا چه شمش 12 کیلویی به فروش برسد یا بسته 100 تایی ربع سکه، نیت بانی اش خیر بوده و هدفش سود بردن مردم عادی، تعادل بازار و از بین بردن حباب قیمتی سکه نیز آمالش.

اما تا چه حد موفق می شود؟ آینده غیرقابل پیش بینی است اما همگان امیدوار به عبور از تلاطم ها برای رسیدن به آرامش قیمت های بازار هستند.