سایت خبری طلا

کاهش بهای سکه متوقف شد/ مارپیچ قیمتی در بازار ارز

منبع: دنیای اقتصاد


قیمت دلار از ابتدای هفته از یک الگوی حرکت مارپیچی تبعیت و پس از هر کاهش، یک افزایش قیمت را تجربه کرده است.


در ادامه این روند، قیمت دلار که روز دوشنبه در مسیر کاهشی قرار گرفته بود، روز سه‌شنبه به جاده افزایشی بازگشت و با 12 تومان رشد به قیمت 3 هزار و 747 تومان رسید. به گفته فعالان، سردرگمی معامله‌گران در ارتباط با آینده قیمت مهم‌ترین عامل حرکت رفت و برگشتی دلار بوده است. برخلاف نوسانات بازار ارز، فضای احتیاطی با فروکش هیجانات انتخاباتی بر بورس حاکم شده و در پی این موضوع، روز گذشته نوسان شاخص به صفر واحد رسید.

 

قیمت دلار که روز دوشنبه در مسیر کاهشی قرار گرفت، روز سه‌شنبه به جاده افزایشی بازگشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد، قیمت دلار از ابتدای هفته از یک الگوی حرکت زیگزاگی تبعیت و پس از هر کاهش، یک افزایش قیمت را تجربه کرده است. شاخص بازار ارز در اولین روز هفته بیشترین افت در سال 96 را تجربه کرد و با 38 تومان افت روی قیمت 3 هزار و 748 تومان قرار گرفت. روز یکشنبه ورق برگشت و این ارز با 2 تومان افزایش به قیمت 3 هزار و 750 تومان رسید. روز دوشنبه، دلار یک‌بار دیگر در مسیر کاهشی قرار گرفت و با 15 تومان کاهش از مرز 3 هزار و 750 تومان پایین آمد و روی نقطه 3 هزار و 735 تومان آرام گرفت. در حالی که برخی انتظار ادامه افت بیشتر این ارز را داشتند، مطابق با حرکت زیگزاگی که پس از هر کاهشی، یک افزایش قیمت رخ می‌داد، این ارز با 12 تومان رشد روی قیمت 3 هزار و 747 تومان قرار گرفت.

البته میزان کاهش دلار در این حرکت زیگزاگی بیشتر از مقدار افزایش بعدی آن بوده است. به گفته فعالان، برخی از بازیگران بازار باور دارند، قیمت دلار در اولین هفته خردادماه توان رشد یا کاهش خاصی را ندارد و معامله‌گران در ارتباط با روند آینده قیمت سردرگم هستند. در این شرایط، بخشی از معامله‌گران زمانی که قیمت دلار به محدوده 3 هزار و 730 تومان نزدیک می‌شود، خریدهای خود را افزایش می‌دهند، حال آنکه دسته دیگری در برابر عبور این ارز از سطح 3هزار و 750 تومان مقاومت می‌کنند. در این شرایط، برخی معامله‌گران در یک دامنه حدودا 20 تومانی اقدام به نوسان‌گیری می‌کنند. روز سه‌شنبه، یورو تحت‌تاثیر تقویت ارزش آن در بازارهای جهانی، با 15 تومان افزایش به قیمت 4هزار و 235 تومان رسید. قیمت سکه که روز دوشنبه با 5 هزار تومان افت به یک میلیون و 212 هزار تومان رسیده بود، روز سه‌شنبه افت بیشتری را تجربه نکرد و روی همان قیمت سومین روز هفته باقی ماند. این در حالی بود که روز دوشنبه، سکه 5 هزار تومان از ارزش خود را از دست داده بود.

 

مقاومت مرز 3750

روز سه‌شنبه، دلار معاملات خود را در یک‌قدمی مرز 3 هزار و 750 تومان و با قیمت 3 هزار و 749 تومان آغاز کرد. این قیمت 14 تومان بالاتر از نرخ بسته‌شده این ارز در روز دوشنبه بود و انتظارات افزایشی بخشی از معامله‌گران را در ابتدای روز سه‌شنبه تحت‌تاثیر قرار داد. با وجود این در ادامه روز این ارز نتوانست افزایش خاصی را تجربه کند و از مرز 3 هزار و 750 تومان عبور نکرد. به گفته فعالان، بخشی از معامله‌گران در روزهای اخیر با افزایش فروش‌های ارزی در این سطح، مانع از شکستن آن شده‌اند. البته عوامل خارجی نیز روز سه‌شنبه همراهی چندانی با معامله‌گران افزایشی نکردند. در چهارمین روز هفته، نرخ حواله درهم همچنان در محدوده هزار و 20‌تومان باقی ماند. ارزش دلار در کشورهای همسایه نیز چندان تغییری نکرد تا از این سو قیمت در بازار تهران تحت‌تاثیر قرار نگیرد. به گفته فعالان، نوسانات دلار در یک هفته اخیر بیشتر از بازارهای همسایه ناشی از تحرکات معامله‌گران بازار داخلی بوده است. در این میان،عرضه بازارساز نیز در مدیریت دامنه نوسانات نقش مهمی داشته است. در واقع عرضه بازیگران بازارساز، قدرت بازیگران افزایشی را کاهش داد. مهم‌ترین عاملی که قیمت دلار در روز سه‌شنبه را در مسیر افزایشی قرار داد، افزایش خرید معامله‌گران فردایی بود.