این اختلافهای کوتاهمدت در شرایطی صورت پذیرفته که این هفته شاهد برگزاری نشست مهم کمیته بازار آزاد فدرال رزرو خواهد بود. انتظار میرود بانک مرکزی آمریکا در این نشست، افزایش نرخهای بهره را تصویب کند اما چه این اتفاق بیفتد و چه نیفتد، لحن و واژههای بیانیه کمیته به شدت دیدهبانی خواهد شد. این بیانیه میتواند چشمانداز روشنتری از سیاست پولی مهمترین بانک مرکزی جهان تصویر کند. مهمترین مساله در این بیانیه، سرعت انقباض پولی در ماههای آینده خواهد بود.
نظرسنجیهای دوقلو
در نظرسنجی این هفته کیتکو از تحلیلگران، 18 نفر شرکت کردهاند که از این میان 4 نفر معادل 22 درصد پاسخدهندگان افزایش، اما 11 نفر معادل 61 درصد، کاهش قیمتهای طلا را در 5 روز کاری این هفته پیشبینی کردهاند. 3 نفر معادل 17 درصد نیز نظری خنثی داشتهاند. کسانی که نظر خنثی دارند یا جهتگیری بازار را نامشخص میدانند یا نتیجه نوسانها را ثبات نسبی قیمت هفتگی میبینند. از آن سو در نظرسنجی از مخاطبان کیتکو که بازتابدهنده نگاه سرمایهگذاران خرد است 946 نفر شرکت کردهاند که از این میان 525 نفر معادل 55 درصد، افزایش و 317 نفر معادل 34 درصد، کاهش قیمتهای کوتاهمدت را پیشبینی کردهاند. 104 نفر معادل 11 درصد نیز نظری خنثی داشتهاند. به گزارش کیتکو، تا این مقطع از سال 2017، پیشبینیکنندگان حرفهای در 14 نظرسنجی از 21 نظرسنجی، پیشبینی درستی داشتهاند که به معنای صحیح بودن 67 درصد از پیشبینیهای آنها بوده است. مخاطبان یا سرمایهگذاران خرد در 13 پیشبینی از 21 پیشبینی موفق بودهاند که به معنای آن است که آنها در 62 درصد موارد درست پیشبینی کردهاند.
تحلیلهای حرفهای
افشین نبوی، رئیس بخش بازرگانی موسسه «ام کا اس سوئیس» میگوید: «من هنوز درباره تمام فلزهای گرانبها افزایشی هستم. فکر میکنم در هر عقبنشینی قیمتی، باید دست به خرید زد.»
آدام باتن، تحلیلگر ارزی «فارکس لایو» هم انتظار تقویت طلا را دارد. او به سیگنالهای احتمالیای اشاره میکند که جنت یلن، رئیس فدرال رزرو پس از نشست این هفته کمیته بازار آزاد فدرال رزرو خواهد داشت. برخی انتظار دارند که یلن اعلام کند تا زمان افزایش تورم، افزایش نرخهای بهره، توقفی موقت را تجربه خواهد کرد.
با این همه، اکثر کارشناسان و تحلیلگران انتظار کاهش قیمتها را دارند. کالین چیزینسکی، تحلیلگر ارشد بازار در «سیامسی» کانادا میگوید: «با پایان جلسه جیمز کومی، رئیس پیشین افبیآی در کنگره آمریکا و همچنین انتخابات بریتانیا، برخی از ترسهای سیاسی در حال کم شدن هستند و تصحیح روند طلا آغاز شده است. علاوهبر اینها، رشد احتمالی ارزش دلار در پی رشد احتمالی نرخهای بهره فدرال رزرو نیز مطرح است. من روند افت را روندی میبینم که ممکن است یک یا دو هفته دیگر ادامه داشته باشد.»
کن موریسون، دبیر خبرنامه «موریسون درباره بازارها» با اشاره به دشوار شدن گذر از مرز 1300 دلار بعد از شکسته شدن چند مرز مقاومتی میگوید: «انتخابات زودهنگام بریتانیا و جلسه شهادت کومی بهعنوان کاتالیزورهای جهش طلا عمل کردند، اما حالا این اتفاقات مربوط به گذشتهاند و تقویت دلار ممکن است مانع فلز زرد شود.» او میافزاید: «من انتظار دارم طلا دست کم به قیمت 1260 دلار عقبنشینی کند و اگر به بهای 1250 دلار هم عقبنشینی کند، تعجب نخواهم کرد.»
ریچارد بیکر، دبیر «اورکا ماینر ریپورت» هم انتظار رشد نرخهای بهره فدرال رزرو و افت بهای اونس طلا به مرز 1260 دلار یا پایینتر از آن را دارد. با این همه او اشاره میکند که «ادامه نااطمینانیهای سیاسی و ژئوپلیتیک باید به حمایت از اونس در مرز 1250 دلار ادامه دهد.»
کوین گرادی، رئیس «فینیکس فیوچرزاند آپشنز» نیز میگوید انتظار کاهش قیمتها را در هفته نشست کمیته بازار آزاد فدرال رزرو دارد، اگر بازار دارایی عملکرد خوبی داشته باشد و بخشی از خرید طلا بهعنوان سرمایه امن را کاهش دهد. او میگوید: «فکر میکنم بسیاری از افرادی که برای خرید به بازار آمده بودند انتظار داشتند پنجشنبه، اتفاق خاصی در بازار بیفتد، اما چنین اتفاقی نیفتاد و بازار شاهد افزایش فروشها شد. من فکر میکنم نقد کردن طلا ادامه داشته باشد.»
دنیل پاویونیس، دلال ارشد در «آر جی او فیوچرز» و شان لوسک، مدیر صندوق تجاری در موسسه «والش تردینگ» نیز انتظار واکنش منفی طلا را به نشست سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا دارند. با این همه، این دو کارشناس پیشبینی میکنند که وقتی توجهها به فدرال رزرو کاهش یابد، بازار طلا احیا خواهد شد. پاویونیس میگوید: «طلا اندکی ارزانتر خواهد شد و بعد به جایی که هستیم باز خواهیم گشت.» لوسک نیز میگوید: «باید ببینیم فدرال رزرو چه چیزی برای گفتن دارد. معمولا پس از افزایش نرخ، شاهد تعدیل افت هستیم.»