محسن صالحی نیا در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران با ارائه آمار فصلی رشد اقتصادی در صنعت اظهار کرد: براسا آمار موجود می توان به طور قطع گفت صنعت در رکود نیست؛ بر اساس آمار مرکز آمار این رشد در سال گذشته ۶.۵ درصد و بر اساس آمار بانک مرکزی ۶.۹ درصد است.
وی افزود: در سه ماهه نخست سال ۹۵ رشد اقتصادی صنعت ۲.۲ درصد، سه ماهه دوم ۴.۷ درصد، سه ماهه سوم۶.۸ درصد و در سه ماهه چهارم ۱۲.۱ درصد بود.
وی ادامه داد: این آمار نشان دهنده رشد مستمر در بخش صنعت است.
صالحی نیا در ادامه با اشاره به روند رشد اقتصادی صنعت در سنوات گذشته گفت: نرخ رشد اقتصادی صنعت در سال ۹۱ حدود منفی ۱۰.۵ درصد، سال ۹۲ منفی ۱.۷درصد، سال ۹۳ مثبت ۷.۶ درصد و در سال ۹۴ منفی ۰.۳ درصد بود.
معاون نعمت زاده در ادامه گفت: تسهیلات ارائه شده در بخش صنعت طی سال ۹۵ به طور میانگین در بخش صنعت ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و در بخش کشاورزی به طور میانگین ۳۰۰ میلیون تومان بوده است.
تولید پراید متوقف نخواهد شد
وی در پاسخ به سوالی در خصوص توقف تولید پراید گفت: استاندارهای کیفی خودرو باید تا پایان سال ٩٧ به ٨١مورد برسد به همین جهت فعلا برنامه ای برای خروج پراید نداریم.
صالحی نیا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایا خودروسازان تقاضایی برای افزایش قیمت خودرو به شورای رقابت ارایه کرده اند،گفت: در مورد برخی خودروها درخواست افزایش قیمت به شورای رقابت ارایه شده که در دست بررسی است.
وی تأکید کرد: این درخواست طبق روال معمول باید با توجه به آیتمهایی مانند کیفیت و نرخ تورم بخشی خودرو بررسی شود.
صالحی نیا با اشاره به اینکه فرایند تدریجی بهبود استانداردهی خودرویی در این خودرو مورد توجه قرار گرفته است، تصریح کرد: وزارت صنعت فعلا برنامه برای خروج این خودرو در دستور خود ندارد و منتظر خواهیم ماند تا پایان سال ٩٧ تا ببینیم این خودرو امکان پاس کردن استانداردهای جدید را دارد یا خیر.
این مقام مسئول از آغاز طرح رونق تولید سال ۹۶ از دو روز پیش با ابلاغ معاون اول رئیس جمهوری خبر داد و اظهارداشت: این تسهیلات به منظور اجرای طرح رونق تولید، نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی و معدنی و تکمیل طرح ها و براساس ابلاغیه معاون اول رییس جمهور در چارچوب اقتصاد مقاومتی پرداخت می شود.
۶ هزار واحد صنعتی نیمه تمام وام می گیرند
صالحی نیا همچنین وی توضیح داد: ۱۰۰ هزار میلیارد ریال این اعتبار صرف رونق تولید ۱۰ هزار واحد تولیدی، ۱۰۰ هزار میلیارد دیگر برای تکمیل ۶ هزار واحد صنعتی نیمه تمام و ۱۰۰ هزار میلیارد ریال باقی مانده نیز صرف بازسازی، نوسازی، به روز رسانی و رقابت پذیر شدن پنج هزار واحد صنعتی خواهد شد.
معاون وزیر صنعت با بیان اینکه تولیدکنندگان متقاضی دریافت این تسهیلات می توانند در، سامانه مربوطه ثبت نام کنند، تصریح کرد: در طرح رونق تولید متوسط تسهیلات پرداختی به واحدهای صنعتی و معدنی یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و در واحدهای کشاورزی ۳۲۷ میلیون تومان بوده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از ۲۵ هزار واحد تولیدی صنعتی و معدنی، همچنین واحدهای زیرمجموعه بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی آن مشمول دریافت تسهیلات رونق تولید شدند.
وی ادامه داد: سه هزار و ۷۰۰ مورد از این واحدها، طرح هایی بودند که بیش از ۶۰ درصد پیشرفت کار داشتند و ۲۱ هزار و ۵۰۰ واحد دیگر سرمایه در گردش دریافت کردند.
صالحی نیا تصریح کرد: در مجموع ۱۷۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات به همه این واحدها اعطا شد که سهم سرمایه در گردش ۱۵۰ هزار میلیارد ریال و سهم سرمایه ثابت برای تکمیل طرح ها حدود ۲۸ هزار میلیارد ریال بوده است.
وی همچنین با اشاره به شیوه برخط و آنلاین پایش و نظارت تسهیلات اعطا شده، اظهار داشت: از مجموع ۱۲ هزار واحد صنعتی دریافت کننده وام و تسهیلات، تاکنون ۶ هزار و ۶۰۰ واحد مورد پایش قرار گرفتند که نتیجه این نظارت حاکی از ایجاد ۱۱ هزار نفر اشتغال جدید، افزایش اشتغال در ۲ هزار و ۳۰۰ واحد، ثبات اشتغال در چهار هزار واحد و کاهش اشتغال در ۲۰۳ واحد است.
وی گفت: میانگین تسهیلات دریافتی واحدهای صنعتی و معدنی در طرح رونق تولید ۱۱ میلیارد ریال، واحدهای جهاد کشاورزی سه میلیارد و ۲۷۰ میلیون ریال و طرح های نیمه تمام هفت میلیارد ریال بوده است.
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: بانک های ملی، صادرات، ملت، صنعت و معدن، تجارت، سپه، توسعه تعاون، کشاورزی و توسعه صادرات به ترتیب بیشترین تعداد تسهیلات پرداختی را به واحدهای صنعتی در این طرح داشتند، اما در بخش واحدهای کشاورزی بانک کشاورزی در رتبه نخست قرار دارد.
رشد ۳۷ درصدی تولید خودرو در سال ۹۵
وی در ادامه این نشست با ارائه اماری در خصوص تولید انواع خودرو گفت: طی سه ماهه سال جاری تولید انواع خودرو با رشد ۱۳.۷ درصدی مواجه شد.
به گفته وی طی سه ماه گذشته بالغ بر ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شده است.
وی افزود: رشد تولید خودرو در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ حدود ۳۷ درصد بود. طبق برنامه باید امسال یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید کنیم که از این تعداد یک میلیون و ۵۶۰ هزار دستگاه انواع سواری و وانت و ۴۰ هزار دستگاه نیز از خودروهای تجاری و سنگین خواهد بود.
معاون امور صنایع نعمت زاده با اشاره به ماشین آلات کشاورزی گفت: با توجه به توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی تولید انواع تراکتور و کمباین در دستور کار تولید کنندگان قرار گرفت که تولید تراکتور با ۲۹ درصد افزایش و تولید کمباین با ۶۵ درصد رشد مواجه شد.
وی خاطر نشان کرد: البته ما ظرفیت تولید بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ دستگاه از ماشین آلات کشاورزی را در سال داریم اما برنامه ریزی کرده ایم تا امسال ۴۰۰ تا ۵۰۰ دستگاه تولید کنیم که طی ۲ ماهه نخست امسال ۱۴۰ دستگاه از این ماشین آلات تولید و روانه بازار شد.
این مقام مسئول وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به برنامه های اقتصاد مقاومتی سال ۹۶، تصریح کرد: این برنامه در هشت محور تهیه و تدوین شده که یکی از مهمترین آنها طرح خرید کالاهای مصرفی بادوام به صورت اعتباری است.
صالحی نیا خاطرنشان کرد: این طرح تا پایان خرداد ماه با هماهنگی بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و شرکت های تولیدی طرف قرارداد آغاز می شود که روش تامین منابع مالی، روش فروش، شیوه تامین تسهیلات و جامعه هدف آن تا ۲ هفته دیگر نهایی می شود.
وی همچنین به ایجاد محدودیت هایی برای استفاده از ارز مبادلاتی به منظور حمایت از تولید داخل اشاره کرد و گفت: در این چارچوب نزدیک به سه هزار و ۳۰۰ ردیف کالایی از مجموع بیش از هفت هزار کالا مشمول ارز مبادله ای نمی شوند؛ علاوه بر این واردات ۴۸۸ ردیف کالایی برای دولت و دستگاه های دولتی ممنوع اعلام شده است.